Dockhusrenovering: Kök

 
I några tidigare inlägg har jag berättat om dockhusrenoveringen jag gjorde i samband med att jag köpte det jättefina dockhuset (skala 1:12) från Indiska, läs mer om det <här>. 
 
Som jag tidigare har nämnt så var hela huset otroligt tråkigt när jag köpte det. Vita, kala väggar och de möbler som ingick i skåpet (ett tiotal delar) var rödbruna. Inte riktigt min stil så som jag tänkte att huset skall se ut. Bordet och pallarna på bilden har jag därför sprayat vita, köket var redan vitt men däremot har jag tapetserat själva "kakelväggen" i lite lantlig stil. Som ni ser matchar det ju tapeten i bakgrunden också.
 
Tapeterna i hela huset är scrapbook-material som kommer från <Panduro Hobby>. De har väldigt fina häften scrapbookpapper, som är utav lite kraftigare kvalitét, och de passar verkligen jättebra att använda som tapeter till detta ändamål. Väggen till vänster (se bilden nedan) är tapetserad med en tapet föreställande pastellfärgade tallrikar. Vimpeln som hänger i taket har jag också gjort genom att helt enkelt klippa ut små delar från scrapbook-materialet och fästa på tråd. Gardiner skall också upp men jag har ännu inte hittat någon variant som passat.
 
 Jag har valt att ha batteridrivna LED-lampor (låter lite high-tech för att vara dockhus, eller hur?) i huset. De är smidiga då det finns en liten knapp att tända och släcka. Ett plus är också att lamporna är självhäftande och man kan alltså med enkelhet placera dem var man vill i ett dockhus utan att behöva dra en massa sladdar och hålla på med en liten generator på utsidan utav huset.
 
Den lilla fågelburen skall hängas upp i en tråd i den lilla "ringen" som är fäst i taket (se taket ovanför fågelburen). 
Sofie Hedman

Fränt! :D


2014-09-26 x 09:48:22 Hemsida: http://girlwhohunt.blogg.se/
Sara

Åh så sött :)


2014-09-26 x 09:50:06 Hemsida: http://www.baakochmaat.blogg.se
När Annie fotograferar i USA

Nej men jisses vad gulligt!


2014-09-26 x 09:57:53 Hemsida: http://narannie.se
kerstin ehrenholm

vad fint du gör


2014-09-26 x 10:26:28 Hemsida: http://lenaelisabeths.blogg.se/
Annelie

Underbart fint i det lilla dockhuset. Vilken skillnad mot det jag hade i barndomen. Fast det var ju 60-talets inredningsmode =)


2014-09-26 x 11:09:01 Hemsida: http://fjderpennaochkladdkakor.blogg.se/
Sofia

Så himla gulligt! :D


2014-09-26 x 16:28:55 Hemsida: http://skimmer.blo.gg

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?