Kinesiska och blommande tesorter

 
 
 Jag är en intensiv tedrickare och gillari princip alla sorters te. Det finns något visst med att sitta med en kopp, rykande hett, te. De flesta svenskar dricker te till "vardags" (ofta i samband med frukost?) och förknippar te med en smaksättning. Denna bild håller sakta på att förändras då fler och fler upptäker njutningen av teets naturliga smak. I ett smaksatt te göms ju smaken bakom smaksättningen, och det är ju mer regel än undantag att teet dessutom är massproducerat. Lite tråkigt, visst?
 
Te kan drickas av många anledningar, oftast är det kanske också något Vi svenskar gör utav anledning av dess goda smak. Med med naturligt te kommer också många hälsosamma egenskaper som man inte får missa.
 
Jag fick för ett par månader sedan tillfälle att testa lite olika kinesiska tesorter (just däför att teet har sitt ursprung i Kina) i samarbete med webbutiken House of Tea, som har ett helt fantastiskt och unikt sortiment utav kinesiska teer, likväl som japanska, koreanska och indiska tesorter. Allt givetvis utav högsta kvalitet. 
 
Något som jag varit mycket nyifken på länge är dessa "blommande" tesorter (läs mer här) som ju är något otroligt vackra. Jag vill verkligen och mycket varmt rekommendera dessa vackra tesorter, som blir en fantastisk present till en riktig tefantast!
 
  
Till vänster: Såhär ser de handknutna, blommande teerna ut innan användning. Dessa "bollar" är det blommande teet - samma som ses i tekannan till höger - "Oriental Beauty", ett hantverk från Fujian-provinsen i Kina. Ett te med en god och främträdande smak av blommor och toner av jasmin. Till höger: En mycket estetisk tekanna som lämpar sig perfekt för blommande tesorter. Visst är den underbar? Jag är totalt förtjust, och gillar att den verkligen känns så nätt - glaset är väldigt tunt! 
 
   
Till vänster: Sex stycken sådana här, vackra och nätta små teglas har jag nu i min samling. Kan intyga att de endast åker fram vid speciella tillfällen och man smuttar väldigt länge och med stor njutning utav dessa teer!
Till höger: "Lung Ching", ett kinesiskt grönt te som är ett utav Kinas mest berömda tesorter. Teet är benämnt i den första boken som skrevs om te, så den är omtalad! Detta teet har en mild smak, med anor av frukt och kanstanj.
 
"Lady in Red", ett blommande te - handsknuta små bollar direkt från Kina. Läs beskrivningen, låter oerhört vackert inte sant...?
 
 
Ett stort tack till House of Tea för den underbara tekannan, tekopparna och tesorterna! Tack!

Den perfekta sminkspegeln

Här är ett utav mina senaste tillskott: En underbar sminkspegel med ett helt fantastiskt ljus! Spegeln kommer ifrån Makeupfriend.se och finns i tre olika utföranden; Svart träram (lack), vit träram (lack) och träram med konstskinn. Hemma hos oss passars varianten med skinn allra bäst, och onekligen tycker jag personligen också att det är den snyggaste. Ett plus är de vita vita, synliga sömmarna och jag tycker verkligen att detta känns lite "Hollywood"-style. Tummen upp...! Storleken på spegeln är cirka 42 x 54 cm. Något jag klart gillar lite extra är att lamporna är dimbara. Helt perfekt! Ibland behöver man mycket ljus, och ibland vill man ha det lite mjukare. Tack vare dimmern får man både optimal sminkbelysning men också mysbelysning om man känner för det. Rekommenderar denna spegeln väldigt, väldigt varmt!
 
Nu söker jag bara ett sött litet avlastningsbord - eller smal byrå - att ställa nedanför där jag kan förvara mitt smink, och mina skönhetsprylar. Det blir ett perfekt litet krypin till mig själv!
 
Mobilbild - fler - och bättre - bilder kommer inom kort.

Inredningsdetaljer

 
För ungefär två månader sedan gjorde vi ett besök till Gekås, Ullared. När vi åker dit (några gånger varje år) kikar jag mest på inredningsprylar och jag finner alltid att det finns något nytt som man bara "måste" ha, dels för att sakerna faktiskt är fina men också för att de är riktigt billiga.
 
Det jag var allra mest nöjd med - från det senaste besöket - var en typisk silverljusstake (med flera "stakar", fästa på en platta) som man kan hitta i de populäraste inredningsaffärerna. Liknande varianter kostar alltifrån 500 SEK (om man har tur), uppemot nästan 2000 SEK. Denna varianten kostade dock 159 SEK och det kändes väldigt billigt. Tavlan ni kan se på bilden nedanför kostade 29 SEK. Även ljusbrickan i silver kommer från Gekås.
 
 

Orkidéer

 
För några veckor sedan fick jag två sådana här vackra orkidéer från en vän i present. Visst är de helt fantastiska? Nu gäller det bara att ta väl hand om dem så att dem håller sig lika vackra länge till. Jag har en förmåga att ibland ta död på växter, helt enkelt för att jag glömmer att vattna dem. Men dessa (och en annan orkidée jag fick utav min mamma) har jag inte glömt att vattna...!
 
Orkidéerna har jag ställt i vardagsrumsfönstret. En bordslampa står bredvid. Lampan kommer ifrån Oriva.

Modernt akvarium

 
Jag tänkte härmed visa vårat nya akvarium, som vi har skaffat till vardagsrummet. Modellen heter "Fluval edge" och är en modern variant, som passar perfekt in i vårat vardagsrum (som i övrigt har väldigt mycket rena och "enkla" linjer). Akvariumet är på 23 liter, men det finns en större modell också på ungefär 46 liter. 23 liter tycker jag dock är en perfekt storlek. Det tar inte lång tid att städa, ungefär tio minuter. Perfekt för mig som inte har varken tid, lust eller ork att lägga ned för lång tid på att städa ett akvarium.
 
Jag skulla också vilja ha en sådan här "bambuvägg", en dekoration till akvariumet som är specialgjord till just "Edge"-akvariumet. Den döljer filter, insugsrör och värmare. I de små krukorna kan man dessutom plantera små växter. Det skulle vara väldigt snyggt. Jag har dock letat efter dessa dekorationer i flera djuraffärer men har inte kunnat hitta dem. Jag återkommer med bilder och uppdaterar så fort jag har hittat en likadan!
 
  
Till vänster: Ett plus med detta akvarium är att man också kan studera fiskarna ovanifrån. Till höger: "Fluval edge" finns att köpa i utvalda djuraffärer, men skulle det inte finnas på din ort så finns det bl a en internetbutik som heter "Akvariumkungen" som skickar dessa med posten. Den svenska leverantören utav dessa (och liknande akvarium inom samma serie) är Azola, som dessutom säljer en massa tillbehör till akvarium.