[Charlies House]

 
Jag måste medge att jag är galet förtjust i delikatesser som är fint förpackade - det är sant att man äter med ögat, det vet även jag med erfarenhet som "Tårtspecialist" (kanske känner ni till min andra hemsida; Tårtspecialisten.se; som jag tidigare arbetat flitigt med men som kanske går på lågvarv nu pg a föräldraledighet) - mycket är ju baserat även på det estetiska!
 
För någon vecka sedan kom jag över lite produkter från [Charlies House] ett familjeföretag (som jag kan minnas har rötterna här i Jönköping t om?!) som tillverkar bl a skorpor, biscotti och delikata knäckebröd. Jag är svag för just skorpor och biscotti med ovanliga smaker och det är just vad dem tillverkar... en utav favoriterna är lätt skorporna med - hör och häpna - lavendelsmak! Åh, de är verkligen helt galet goda och de gäller att ha karaktär om man har en påse liggandes hemma. Saffranskorporna går heller inte av för hackor! Något mer som verkar intressant (som jag inte ens visste att de hade) är skorporna med "Päron och ingefära", eller "Ros och jordgubb". Klassisk kardemumma kan inte heller bli fel!
 
En annan fördel jag gillar är att både skorpor och biscotti inte är så förbaskat söta, som ju nästan allt annat i affären nuförtiden. Visst går det bra med något sött då och då, men jag gillar att man till vardags ska kunna knapra på något litet till förmiddagskaffet utan att för den delen riskera att tänderna ramlar ut (d vs i längden). Ni förstår säkert poängen.
 
Hur som helst måste jag verkligen rekommendera deras sortiment, testa om ni kommer över dem!
 
 
Till vänster: Fint förpackad espressochoklad från Charlies House! Galet god, med rätt "knak" i chokladen - precis som det ska vara... jag har hör "kaffexperter" säga att kaffe och choklad inte är någon bra kombination, tydligen dödar smakerna ut varandra på något sätt som kan tyckas märkligt för mig - jag som alltid tyckt att just espresso och en mörk choklad gör sig så himla bra ihop...?! Kaffeexperter behöver väl inte alltid ha rätt, antar jag, haha... Till höger: Spanar in IB Laursens nya katalog, väldigt mycket snyggt! Gillar skarpt att IB Laursen alltid håller sig till sin egna "givna" stil, men samtidigt hänger de alltid med i de senaste inredninstrenderna, utan att låta sig "ätas upp" utav det. Bra balans!
Härlig espressokopp (en favorit!) med tillörande assiett från Rivièra Maison, riktigt läckert med grafiskt mönstrat och bokstäver, samt vitt och svart.

[Rosa flickrum och Maileg]

 
Ett litet projekt jag sysslade med för ungefär en månad sedan - ett flickrum (verkligen storlek mindre) till lillan! Perfekt storlek, där hon får plats med alltdet nödvändiga! Både säng, klädhängare, garderob, byrå och leksaker - samt förstås också plats för lek! Allt på drygt fyra kvadratmeter!
 
Med lite rosa och vit väggfärg från Rusta under 200 kronor (billigt, men kanske inte det mest optimala - dock helt klart godkänt), dekorplast från [Alfort] fick även golvet sig en upplyft! Det jag tycker gjorde allra störst förändring är både väggar och golv - faktiskt är det just dessa saker jag upplever gör en enorm skillnad när det kommer till inredning. I detta fallet hängde mycket på färgen  också. Rummet hade tidigare en brun/vit tapet, visserligen ganska fin - men den bidrog verkligen till att rummet kändes mindre. Inte det optimala med mörk färg på en redan liten yta!
 
Något jag faktiskt blev riktigt nöjd med är golvet, som kläddes in med dekorplast. Billigt och snabbt alternativ! Detta tog drygt bara 20 minuter, och med helt perfekt resultat! Så smidigt - bara rulla ut "dekorrullen" och släta ut! Jag hade räknat med att detta skulle ta fruktansvärt lång tid, men eftersom det enda som krävdes var att "rulla" dekorplasten gick det verkligen jättelätt och smidigt! En farhåga var att dekorplasten snabbt skulle repas, av t ex leksaker och dammsugaren. Men jag måste säga att jag är glatt överraskad över hur slitstarkt och tålig dekorplasten är! Jag har släpat tunga möbler över golvet, dammsugit o sv - inte en enda skråma och golvet ser helt oförändrat ut! Hur bra?!
 
 
Till vänster: Den klassiska "Ghost"-stolen i barnstorlek! Denna i ljusrosa utförande - finns hos [RoyalDesign]. Den vita sänghimmeln - som faktiskt också fungerar som insektsnät - kommer från [Stellaris], valet stod mellan en babyrosa variant och en vit. Fanns i många härliga färger faktiskt! Till höger: Stående giraff från "Melissa & Doug", finns hos [Leksaksborgen]. Tror att detta var den billigaste jag kunde hitta på nätet faktiskt! Många följare på min instagram har frågat efter kanelbullen på golvet, den kommer från [Bombadill], som många utav er säkert redan är bekanta med.
 
Stor Maileg-kanin (med tillhörande tyllkjol) kommer från [Barnklassiker], detta är en "Mega Maxi"-kanin, drygt 90 cm lång! Dessa är så fina, med lite "tyngd" i som gör att de inte hänger helt lealös, som en del tygdockor annars gör. Tummen upp!

[Handdukar från Beachhouse Company]

 
En ny favorit hemma, är dessa underbara handdukar från inget mindre än [Beachhouse Company]. Har nog faktiskt aldrig haft mjukare och skönare handdukar hemma, känns riktigt lyxigt! Och deras doftljus går inte heller av för hackor, doftar verkligen fräscht och inte för "tungt" - som ju annars bäddar för huvudvärk för min del...
 
När man får Beachhouse-produkterna levererade kommer de i små, helt fantastiska tygpåsar och det känns verkligen genomlyxigt! Kul och framförallt prisvärt! Dessa handdukar går i färgställningen vit och beige, men jag önskar att de också fanns i ljusgrått... hade varit helt galet snyggt, särskilt nu då jag håller på att förändra färgtemat i sovrummet (från beige till grått). En klassisk färg som även passar till allt!
 

Doftljus från ovanstående, välgjorda och doftar fantastiskt! Jag sparade ena bande från en presentförpackning - har börjat tycka att dekorationsband ("ribbons"; som engelsmännen säger) piggar upp vilken grej som helst - ljuslykta, vas - eller korg som bilden ovan!
Favoritbuketter - båda från Artflowers.se, finns ingen bättre plats att köpa verklighetstrogna växter!