Konstgjort blomsterarrangemang

 
 
Jag bara måste visa er denna vackra konstväxt, en handgjord (...eller snarare handplockad) vårbukett med bl a vita tulpaner i. Denna kommer från hemsidan <artflowers> som har många konstgjorda växter i sitt sortiment. Jag pratade med Eva på Artflowers om mina önskemål om hur jag önskade att min bukett skulle se ut. Själv är jag ju lite "petig" när det gäller sådana här detaljer (även att inreda med blommor och växter), men jag förklarade att jag ville att buketten skulle ha vita tulpaner och lite grönt i. Hon föreslog att också videkivstar (articifiella förstås) i buketten och det tyckte jag lät riktigt bra! Det bästa med dem som verkligen KAN blommor är att de vet vilka växter som gör sig fint tillsammans. Måste säga att jag blev otroligt nöjd med buketten när den kom och när jag öppnade den från förpackningen så kände jag bara... WOW! Den är otroligt vacker! Och den ser väldigt äkta ut. Jag kan verkligen jättevarmt rekommendera er att kika in på den hemsidan (www.artflowers.se) för att beställa egna blomsterarrangemang!
 
Jag har ett litet projekt på gång och det är att jag har tänkt att betsa vårat köksbord och stolar, i en mörkare färg ("valnötsfärgat" var tanken). Det känns lite nervöst då jag aldrig betsat en möbel innan, men jag har fått det förklarat för mig att det inte skall vara särskilt svårt.
Jag har tröttbat lite på originalfärgen på ekbordet. Att betsa det skulle nog göra susen. Är ju lite mer inne nu på att ha ett matbord med mer "rustik", industriell känsla. Samtidigt som jag inte vill köpa nytt då jag verkligen gillar utförandet på bordet och stolarna.
 
  
Till vänster: Denna nyans har ekbordet för tillfället. Till höger: Här står buketten på våran avlastningsbänk (där jag förvarar alla "fika-grejer"). Jag skulle gärna vilja att köksbordet skulle få en liknande färg likt den färgen, på ovansidan av avlastningsbänken.
 

Mynte "English Rose"

 
Ingen har väl missat det jättefina porslinet (som finns i en massa olika kulörer!) från danska IB Larusen's serie "Mynte"? Jag gillar verkligen denna serie, särskilt den rosa varianten "English Rose".
 
De har en ny färg för i år som jag gillar också lite extra, "Milky Brown", i chokladbrunt. Så fint! Denna serie hade jag velat använda och exponera på min vägghylla i kaféhörnan i köket <läs mer om det här>, visst hade det passat fint?
  
  
Till vänster: Muggar i färgen "English Rose" från IB Laursen. Min favorit! Till höger: Delar från porslinsserien. Vägghyllan (med krokar) samt den rosa skylten kommer också från IB Laursen
 
 

Vitt symaskinsbord (Husqvarna)

 
Jag insåg att jag har glömt att visa mitt vita symaskinsbord som jag renoverade för ungefär tre månader sedan. Jag köpte det billigt på Blocket (betalade 200-300 kronor om jag inte minns fel, helt okej pris) och det var i ursprungsskicket med svart smidesjärn, och vanlig träskiva ovantill. Skicket var rätt bra faktiskt. Luckan till bordsskivan var dock i något sämre skick. Det var inte katastrofalt illa, men jag valde ändå att spackla igen den då jag kände att jag inte skulle ha någon användning för den ändå.
 
Tanken med symaskinsbordet var att jag ville renovera det, och göra det romantiskt vitt. (Jag är mycket inne på det just nu, vilket ni kanske har märkt...). Det jag började att göra med bordet var att slipa den fnasiga bordsskivan. Jag använde en slipmaskin och ganska finkornigt slippapper. Efter att bordsskivan blivit len och fin så spacklade jag igen luckan (och övriga skavanker) med trä/snickerispackel. När detta hade torkat så sprayade jag hela bordet med vit sprayfärg i en matt kulör. Jag valde också att skriva dit en text (med svart permanentpenna) i fransk stil, som jag sedan slipade ner lite lätt. Jag slipade även kanterna på bordsskivan - på de "rätta" ställena - för en lite mer Shabby chic-look. Jag visar mer detaljbilder på bordet snart, tills vidare får ni nöja er med dessa bilder...
 
  
Liten "vägghylla" (samt glaskaraff) med numrerade krokar från IB Laursen. Lägg märke till att det hänger en liten doftpåse (med doften "Soft Vanilla") på kroken. Så gullig och doftar verkligen underbart! Denna kommer också från IB Laursen.
 
Lägg märke till det söta mini-växthuset "SOCKER" från IKEA. Den har jag tittat på länge! Köpte den för någon månad sedan, och visst är den sjukt söt?! :-)

IB Laursen 2014

 
 
Senaste månaderna har jag samarbetat lite med IB Laursen (med säte i Danmark) och fotograferat vissa utav deras produkter. Några utav mina bilder kan ni nu hitta i deras katalog, se <HÄR>.