[Tvåvåningskorgen]

 
Denna "tvåvåningskorg" är fortfarande en utav mina favoritdetaljer hemma, den kommer från favoriten [Rivièra Maison]. En kul detalj som passar likaväl i köket som i badrummet, t ex full utav tvålar, ihoprullade handdukar eller parfymer - you name it. Alltid kul när man kan använda en sak till fler än ett användningsområde - det är något jag ofta letar efter när jag skaffat nytt till hemmet, d vs att det är användbart till mer än bara en sak.
 
 
Buketten är fortfarande en utav mina favoriter... flera år på nacken, men likafin för det. Från [Artflowers] förstås...

[Recension: PonyCycle]

 
Nu har vi äntligen hunnit testa vår "PonyCycle" under cirka två veckors tid och har hunnit med en ordentlig utvärdering. PonyCycle är för er, som inte redan känner till denna, en mekanisk häst - den första leksakshästen i världen - som bara behöver barnets energi för att fungera. Våran PonyCycle är från [Ponnystallet]. Alltså inga batterier och inga motorer (eller elektricitet) behövs. Hästen "rör sig" framåt med hjälp utav barnets egna rörelser. En miljövänlig leksak alltså! Hästen rullar fram på "inlineshjul" som gör att det går riktigt lätt framåt på plant underlag som t ex asfalt - det har även gått bra att köra den t om på kullersten!
 
Som förälder har man många gånger varit med om att ha köpt leksaker till barnen där man som vuxen även haft höga förväntningar. Det är minst sagt MÅNGA gånger som man har köpt något (inte särskilt billigt heller!) till barnen som man senare öppnar hemma och tänker: "Var det bara detta...?". Tyvärr är många leksaker nuförtiden inte alltid särskilt rejäla - de kostar mycket, är ofta "plastiga" och går sönder snabbt. Så tråkigt då det ofta känns som om man inte fått någon valuta för pengarna.
 
Handen på hjärtat är detta nog första gången som en leksak gett både barn och vuxna hos oss en såndär riktig "WOW"-effekt (...och grannarna i bostadsområdet är inte sena att hänga på med den reaktionen). Trots att en PonyCycle kostar en del så är det ändå väldigt, väldigt värt priset! Har nog aldrig sett barnen tycka att en leksak är lika rolig som första dagen, efter flera veckors bruk. Så rejäl, välgjord och fyller framförallt en rolig funktion - att barnen samtidigt får lite motion skadar förstås inte!
 
Som vuxen (och förälder) kan jag ändå relatera till mig själv när jag var barn. Jag lekte ofta "fantastilekar"och var ofta ute på äventyr med mina gosedjur. Hur härlig är då inte denna mekaniska häst - som ett gigantiskt gosedjur - som man dessutom kan ta en ridtur med i grannområdet? Den är ju som bäddad för fantastifulla lekar!
 
Andra gynnsamma effekter för barnet med den mekaniska hästen är:
- Stimulerar barnet till en inspirerande och aktiv lek; d vs även motion!
- Stimulerar balansen
- Stimulerar barnets koordinationsförmåga
 
En annan fördel är även att den också bidrar till en hel del hästglädje - många barn börjar sin ryttarkarriär på en PonyCycle för att sedan fortsätta med levande hästar, sägs vara en perfekt starkt för den blivande ryttaren i familjen. Hos [Ponnystallet] finns flera varianter av hästar, bla också en zebra och en jättesöt, vit enhörning. Dem finns även i två storlekar som är lämpliga till barn cirka 2-5 år, samt en variant från cirka 4-10 år. Till vår tjej som fyllde 4 år i somras valde vi "mellan" PonyCycle och den passar henne och även våra äldre barn (alla under 10 år gamla) perfekt.
 
 
 
  
 
 Kul med häst!
 
 
 

[Badrumsdofter]

 
Älskar ni också Yankee Candle's? Det gör verkligen jag! Originalet, doftljusernas ljus... you name it!
 
Vanligtvis brukar jag alltid satsa på de riktiga "klassikerna" när det kommer till mina Yankee's, som t ex "Fluffy Towels" och "Clean Cotton". Det blir ju ofta så att man kör på favoriterna, men denna gång ville jag satsa på lite annorlunda dofter - som jag vanligtvis inte brukar välja - och jag var även lite sugen på doftljus med en frisk fläkt av sommar och havsluft.
 
"Sea air" och "Cottage Breeze" kändes därför som två självklara alternativ, passar perfekt in i badrummet och känslan jag vill återskapa där - sådär fräscht och härligt som det bara kan bli med Yankee Candle's som detalj. ;-)
 
 
 

[Konserverade rosor]

 
Ingen har väl missat trenden med dessa runda rosboxar? Visst är dem rätt tjusiga?
Jag skaffade hem en vit rosbox häromveckan med konserverade (dvs äkta) rosor med en hållbarhet på cirka 1-3 år. De håller sig alltså fina så länge! Man behöver inte vattna dem, utan ska bara låta dem stå (och undvika beröring samt starkt solljus). Rätt häftigt ändå!
 
Jag har inte varit ett stort fan utav rosor tidigare men det går inte att förneka att det ändå ger ett lyxigt intryck... 
Vad tycker ni själv om dessa rosboxar?
 
 
På vardagsrumsbordet just nu. Omaggio-vasarna har dock hittat en annan plats i skrivandes stund.
Rosboxar med dessa konserverade rosor hittar ni hos Lyxrosen på instagram.
 
 

[Vit, romantisk spegel]

 
Äntligen har jag hittat den perfekta vita spegeln!
Det är verkligen ett "gissel" att hitta spegeln med rätt utseende, i bra kvalitét - och framförallt med rätt mått. För att få allt detta betalar man gärna lite extra. Jag personligen är väldigt trött på alla "standardspeglar" man finner, som dessutom finns i precis vartenda svenska hem. 
 
Denna spegel "Palermo" från [BGA Fotobutik] är helt fantastisk, tung och gedigen och andas mycket hög kvalitét. Man märker också skillnad på själva spegelglaset när man köper lite bättre kvalitét. Billigare modeller har en tendens att spegeln kan ge lite missvisande effekt, har ni märkt det? 
 
Helt underbar är denna spegel som gör sig lika fin ståendes på golvet / lutad mot vägg, eller upphängd på väggen.
 
 
 
 

[Ponycycle - den mekaniska hästen]

 
Detta måste vara världens roligaste grej!
 
Vi har skaffat en mekanisk häst till dottern (4 år), en helt fantastiskt leksak som i princip har kommit att bli hela familjens "bästa vän". Har ni hört talas om en Ponycycle innan? "Charlie", som ponnyn så vackert heter, kommer från [Ponnystallet] och är en unik mekanisk leksakhäst. Det är en leksak som ger motion (vilket jag tycker är jättebra) och bidrar till bättre balans och koordination. Dessutom är den miljövänlig då den inte drivs utav varken el eller batterier :-)
 
Det behövs bara barnets egen energi för att få hästen att röra sig framåt. Vi var väldigt förväntansfulla (särskilt dottern... och så jag, haha) när vi beställde hem denna nya kompis, första reaktionen var ändå förväntan - vi kände bara "WOW" - och folk i vårat kvarter var inte sena med att hålla med... ;-)
 
Inte nog med att det är världens kanske bästa leksak för en liten hästälskare, så är det också en riktigt fin inredninsgdetalj. Som ett stort härligt gosedjur, som man dessutom kan ta sig en ridtur på. Det blir lite utav en mer "levande" kompis. Jag menar, tänk dig att du förutom att gosa med din vän ocklså kan ta en ridtur på din kompis runt kvarteret eller i grannområdet...? :-)
 
Håll utkik hos oss på Inredningstipset, för inom kort kommer en ordentlig recension där vi med bild och text utförligt berättar om denna unika leksak!
 
 
 
Till vänster: Lillans "vänner" redo för en tur till glassbilen. Till höger: Jättefina "Charlie", den mekaniska hästen. Allas bästa vän.
Rolig glassbil... blir en rolig detalj till fredagsmyset, eller varför inte kalaset?
Kanske världens mesta häst? Hittar du bara hos [Ponnystallet.se]!

[Kaffehörnan]

 
Här kommer dagsformen frånköket!
 
Såhär ser kaffehörnan i köket ut just nu, här samlas alla mina favoriter som jag använder ofta - fördelen med att det används ofta är ju att det slipper bli dammigt när det används så frekvent;-)
 
Kaffehörnan hos oss är nog kökets hjärta, jag gillar det lite "stökiga" men samtidigt ombonade, och den där "plocka-vad-du-vill-ha"-känslan. Lite som på ett kafé! 
Många av mina favoritddetaljer, bl a dem i rotting, kommer från Rivièra Maison. Jag vet att ni är många som har frågat efter deras produkter, som fortfarande är lite svåra att hitta i Sverige. Däremot finns dem att köpa på deras internationella hemsida (de skickar världen över).
 
 
Till vänster: Fikahörnan, lagom stökigt men jag gillar känslan. De små vita kaffekopparna på hyllan är favoriter, de kommer från [Zerazza]. Till höger: Kaffekoppen i glas med tillhörande assiett från [Bargrossisten], det är många på instagram som frågar efter dessa, jag förstår varför... - jag älskar dem själv, de är mina favoriter just nu faktiskt.
Den hängande växten i ampeln köpte jag på City Gross idag, så himla söt och fin.

[Sjöstrand espressomaskin]

 
Efter sisådär fem år har jag tagit tag i saken och bytt kapselmaskin. Jag är ju en inbiten kaffedrickare (sedan bara något år tillbaka) och dricker 1-2 koppar varje dag. En gång på morgonen, och gärna en gång på eftermiddagen. Jag dricker i princip alltid mitt kaffe med en skvätt grädde i, inte jättenyttigt men väldigt, väldigt gott! Det där med grädden har jag min storasyster att tacka för (tack, Niina!) som gjorde mig van och nu kan jag aldrig mer dricka kaffe utan den där slatten grädde. Har ni inte testat, så måste ni testa - det är helt galet gott och krämigt, och höjer kaffet till en helt annan nivå...
 
Tillbaka till kapselmaskinen, detta är en helt fantastiskt snygg (!) espressomaskin från tillverkaren [Sjöstrand]. Jag tycker för det mesta att kapselmaskiner är rätt fula, jag avskyr personligen att ha köksmaskiner hemma skräpandes. Men kolla här då!? Hur läcker är inte denna? Högblank och fin i rostfritt stål! Designen är förstås ett stort plus, men såklart är även funktionerna A och O.
 
Espressomaskinen har en högtryckspump på 19 bar (vilket är riktigt bra!) som tillsammans med hett vatten i rätt temperatur säkerställer kaffets alla smaker och aromer. En kopp brygger man på cirka 25-30 sekunder, och det är nog den optimala väntetiden för en kaffesugen kaffefantast...
 
 
Espressomaskinen kan du också hitta hos [KitchenTime].
 
 

[Lantligt porslin]

 
Häromveckan fyndade jag ett helt vitt, lantligt porslinsset från en säljargrupp på FaceBook. Jag som egentligen hatar FB, haha! Dock har det sina fördelar som ni märker! Ni som känner mig vet ju att jag är en riktig "sucker" för porslin, att duka och dekorera... :-)
 
Jag blev jätteglad och nöjd med detta fina porslin, det påminner om Miljögårdens porslin och har en fin intial inristad (eller kanske snarare emblem?) på varje del, vilket inte riktigt framkommer på bilderna. Nu har jag en hel del vitt porslin hemma och det är förstås alltid fräscht - men jag har börjat spana på en annan variant i asfalts-grå färg, så galet snyggt. Får se om det får flytta hem till mig eller ej, man måste ju hinna använda allt porslin också.
 
 
Här ser man lite bättre av mitt fina, rustika och runda (!) köksbord. Jag specialbeställde det från [Rustikunikdesign] och jag älskar det! Det är verkligen en fröjd att duka när man har ett fint matbord.
Den runda vasen och den lilla vasen med silverkant kommer från favoriten [Rivièra Maison]. Blommorna är konstgjorda från [Artflowers].
Världens vackraste bukett! Från [Artflowers] förstås!
 Kaffe i nya muggen... här ser man bättre färgen på bordet, betsfärgen heter "Rustikgrå".