Den har kommit!

 
Detta var vad som damp ner i brevinkastet igår; IKEA-katalogen för 2013! Efterlängtad och välkommen!
Katalogen fokuserar på vardagslivet och enkla sätt för att öka hemmatrivseln. Extra fokus ligger på textiler som, enligt en ny undersökning, är en av svenskarnas främsta trivselfaktorer. Katalogen är dessutom för första gången interaktiv - med en smartphone visar katalogsidorna film och 3D-modeller! Ganska häftigt, visst? IKEA är inte sena med att hänga med i utvecklingen!
 
Omslaget till IKEA-katalogen 2013 pryds utav Ingvar Kamprads egen favoritfåtölj "MK" från 50-talet. Nu är det dags för öronlappsfåtöljen "STRANDMON" att föra traditionen vidare. Fåtöljer är underbara, själv letar jag två stycken grå just nu och denna varianten var inte helt fel...
 

Sovrumsinspiration

 
Inspiration just nu från Moltex
 

Snickerboa hoppfallera

 
Känner ni igen er? Ett rött hus med vita knutar, en snickarbod. Träden är gröna, blommorna blommar och flaggan är hissad. Helt enkelt en vanlig sommardag i Katthult.
 
 
 
 
  
  
Till vänster: Välkoma till Katthult! Skylten avslöjar att filmerna spelades in under olika årstider -71 och -72. Till höger: Den vackra naturen i de Småländska skogarna.
 
  
Till vänster: Huset i Katthult. Till höger: Föreställ er att sitta här och fika, kaffe, bullar och jordgubbssaft. 
 
 
 
Snickerboa hoppfallera och snickerboa, hoppfallerej...
 
Förgrömmade onge!

Ljuslyktor

 
Tre stycken såna här söta ljuslyktor har jag skaffat till balkongen. Visst är de fina? Oftast när man köper på sig ljuslyktor likt dessa så blir det oftast två till antalet, eller tre. Lite tråkigt kanske, men så är det oftast när jag själv köper något i alla fall.
 
Jag valde att placera ljyslyktorna på det lilla marockansk-inspirerade brickbordet på balkongen, men det slutar oftast med att jag flyttar runt dem. Just nu står de faktiskt någon helt annanstans, men det är också det charmiga med ljuslyktor - de passar ju nästan precis överallt!
 
  
Ljuslyktor i glas med silverdetaljer/kromad kant. De passar både till den gammeldagsa stilen, men även om man vill köra på lite orientaliskt. Gillar att de passar för flera användningsområden. Just dessa lyktor kommer ifrån Tindrastore.se.