[Rustika detaljer i köket]

 
Något som gör stor skillnad i ett kök (eller i synnerhet matplats) är faktiskt köksbordet och de små detaljerna runtomkring. Jag kände att en förändring behövdes i köket och har länge spanat efter ett köksbord med en grå/brun, rustik yta. Det visade sig inte vara helt lätt att hitta det man söker efter! När jag såg detta köksbord - se nedan - från <My Home My Way> var det förälskelse vid första ögonkastet. Ett plus i kanten var de vita, dekorativa benen på bordet. Det kändes lite lantligt och ljusar även upp själva matplatsen (vilket är ett plus).
 
Mina "gamla" köksstolar i polykarbonat har jag behållt - de är tacksamma att rengöra med små barn i huset, men jag tycker också att de passade in bra till själva stilen i köket. Jag har faktiskt en mixad stil i köket: Rustikt, industriellt, shabby chic. Valet föll på att också byta ut kökslamporna och jag tänkte mig två vita ljuskronor, som hänger bredvid varandra över köksbordet. Maximal belysning och dessutom en otroligt fin detalj även när de inte är tända.
 
 
Till vänster: Rustikt - men samtidigt lantligt - köksbord. Stolarna kommer från <Sweef> och ger ett lite modernare intryck. Till höger: Underbara, vita takronor från <Inred>. Tacksamt är att dessa lampor passar likabra i köket, som i sovrummet - och t om i vardagsrummet. 
Omaggio-vasen från Kähler passar bra in i köket! Jag funderar på att göra en samling med fina "fikadetaljer" (tepåsar, honung, fina sugrör m.m) där till höger.
Takkronorna hittar du <HÄR>
Rustikt men samtidigt  lite lantligt romantiskt köksbord från webbutiken <My Home My Way>. Jag har letat precis efter ett sådant här köksbord (samma träslag, nyans och samma rustika yta). Det är så härligt när man hittar det man letat efter!

Skräddarsydda menypärmar

 
Minns ni när jag berättade mer om den specifika inredningen från Indiska Köket, där vi stod för inredningen och detaljerna? En viktig detalj i detta är förstås bordsdukningen och en tanke var att ha profilierade menypärmar som bidrar till att första intrycket och hela besöket vid a lá carte känns trevligare och mer personligt. Våra menypärmar kommer från Menydesign.se där vi fick fantastisk hjälp utav kunnig personal. Kan varmt rekommenderas för Er företagare inom restaurangbranschen som vill profiliera sitt varumärke in i minsta detalj.
 
Tusen tack till Menydesign för fantastisk service och hjälp!

Växterna dansar loss hos Plantagen

 Handlar ni mycket på Plantagen? Jag gillar verkligen den butiken, och föredrar att gå dit före någon annan blomaffär som finns häromkring. Dels för att det faktiskt är billigare och dessutom har stört utbud. Förutom blommor hittar jag alltid något annat snyggt där. Krukor och t om annan inredning.
 
Aldrig förr har växter varit så hett och aldrig förr har Plantagen kunnat erbjuda så mycket växter som nu. Därför lanserar Plantagen en ny kampanj. Jag tänkte passa på att visa Plantagens nya vårkampanj - den är lite rolig faktiskt - där vi ser några utav våra mest älskade växter släppa loss till några av våra mest älskade låtar (bl a av Donna Summer och Scatman John). Jag skrattade när jag såg videon där lavendeln dansar loss till Scatman John (som faktiskt också var min favoritlåt när jag var liten).
 
Plantagen har också en tävling just nu där de uppmanar alla där hemma att spela in sina egna filmer med dansande växter. Vinnarna får varsitt presentkort på 500 kronor. Så, om du har någon växt där hemma som bara väntar på att få släppa loss - skicka in ditt bidrag! Läs mer på Plantagen på Instagram eller Facebook för att delta.
 
 
I samarbete med Plantagen.