[Pikerade matstolar i skinn]

 
Har letat febrilt efter lämpliga matstolar som ger ett lite elegantare intryck, men det är lättare sagt än gjort att hitta den "perfekta" matstolen när man även har barn i huset (med andra ord; där spill förekommer). Som ni säkert känner till är jag mycket förtjust i pikerade sittmöbler och jag har förstås funderat på en sådan variant till våra köksstolar. Tidigare har jag bara hittat sådana i tyg, de är galet fina men upplevde det inte helt optimalt. Blev därför jätteglad när jag fann dessa stolar hos [Chilli.se] - dessutom fanns de även i svart utförande! Dock kände jag helt klart att den bruna varianten passar bäst till vårat kök - lite rustikt men samtidigt lite elegant, stilen är lite blandad i vårat kök. Men det blev oerhört fint, och att blanda det vintage lädret - visserligen konstgjort, men MYCKET välgjort - med det rustika träet på köksbordet.
 
Det absolut bästa med dessa stolar är - förutom att de är snygga - är att de är väldigt lätta att rengöra och sittkomforten skall vi inte tala om! Så oerhört bekväma!
 
 
 
 
Verklighetstroget konstskinn! Gillar det skarpt!

[Förmiddagsfika]

 
Tänkte dela med mig utav lite bilder från dagens förmiddagsfika. Inte varje dag det händer, men det är så skönt och avkopplande att ha den där lilla stunden på förmiddagen emellan "alla måsten". Här hos mig hade jag idag en del ärenden att utföra på morgonen, efter att jag var färdig med allt (puh!) tog jag en tur till närmaste mataffär och köpte med mig några croissanter - jag vet att det är uttjatat, men det smakar sååå gott tillsammans med smör, ost och marmelad - samt en kopp te vid sidan.
 
Något jag är galet förtjust i är den underbara "tvåvåningskorgen" (vet inte riktigt vad jag ska kalla det, hehe) från Rivéra Maison. Jag använder den till massor, men främst så förvarar jag porslin i den - bl a koppar, skedar och små assietter - som jag ofta använder och lätt kommer åt. Jag har även sett denna användas i andra sammanhang, bl a i badrummet med fin förvaring i. Supersnyggt! Jag gillar när användningsområdet är flera för en produkt.
 
Jag uppdaterar även väldigt ofta (faktiskt mer frekvent) på instagram @mylivinghome för Er som känner er manade att följa mig där! Hoppas vi ses! 
 
 
Glaskoppen är jag jätteförtjust i! Det blir många snygga koppar kaffe, och teet smakar kanske ännu ljuvligare... jag vet inte varför det är så med glaskoppar?! Dessa köpte jag ett 2-pack för £1 när jag var i England nyligen. D vs, 2 stycken koppar för tio kronor! Hur billigt? Är så glad att jag köpte flera!

[Dukning med rektangulära fat]

Jag har visat er dessa fina, rektangulära tallrikar innan - men jag måste visa några fler bilder! De är så vackra i all sin enkelhet. Ett plus tycker jag är handtagen på sidorna vilket gör att de känns lite mer unika. Det jag gillar med dem är att de höjer stämning med vilken dukning eller maträtt som helst, och de lämpar sig inte enbart för mat utan även för desserter. 
 
Såhär såg det ut hemma hos oss för någon vecka sedan. Jag använder ofta dessa tallrikar men trots det står de ändå i fina vitrinskåpet till allas beskådan :-)
 
 
Rektangulära fat med upphöjda hantag. Dessa hittade jag billigt hos [Onlinegross], kan verkligen rekommendera dem! De har många andra fina tallrikar och jag funderar faktiskt på en annan uppsättning också från deras sortiment.
Favoritglasen från [Rivièra Maison] med de klassiska "RM"-intialerna.