Vitsprayad taklampa

 
 
Jag köpte en kromfärgad kristallkrona för ett tag sedan <läs mer om det här> till ett utav sovrummen här hemma. Kristallkronan var fin i sin originalfärg men eftersom rummet är väldigt vitt i övrigt så tyckte jag att lampan stack ut alldeles för mycket. Den var lite väl mörk, nästan svart. Det blev helt enkelt för stor kontrast! 
 
Problemet löste jag genom att köpa två burkar med matt, vit sprayfärg och sedan sprayade jag om den. Arbetet tog cirka 20-30 minuter ( jag sprayade lampan flera gånge - i olika omgångar - blev ju tvungen att låta den torka emellan varven några minuter för att färgen inte skulle börja rinna...) innan jag tillslut sprayade den med det sista topplacket; som är ett genomskinligt skyddande lager för att färgen inte skall nötas bort. Även fast den risken inte är särskilt stor, så är det ju ändå bra att vara förberedd och göra jobbet ordentligt direkt från första början.
 
Det som tog mest tid med att göra om lampan var att koppla bort alla kristallerna på lampan. Bara det - att ta av och sedan ta på dem igen - tog säkert en timme! I dagsläget har jag inte hunnit - eller snarare orkat - att koppla in lampan men det skall jag försöka göra de närmaste veckorna.
 
 

Ceriserosa pioner hos Blogg.se

 
Imorse märkte jag redan lite fler besökare än vanligt och anade förstås ugglor i mossen! Inne på <Blogg.se> fann jag min bild bland "inspirationsbilderna" (bara tillgängligt för inloggade) och det är förstås därifrån alla nya läsare droppar in. Jag hälsar er allesammans varmt välkomna och hoppas att ni hittar lite inspiration från mig och förhoppningsvis lite läsbart också.
 
Ha en trevlig dag!
 

Cerioserosa pioner

 
 
 Idag var min mamma på besök och hon hade hämtat två buketter ceriserosa pioner från hennes trädgård. De är så vackra och luktar dessutom jättegott. En bukett står i köket och en i bukett i ett utav sovrummen här hemma.
 
  
Till vänster: Ljusstaken är från Gekås, Ullared. Gillar den skarpt men har upptäckt att den har en nackdel. Det är väldigt svårt att få ett bra fäste om stearinljusen - trots att jag "droppat" stearin i själva behållarna för att de skulle fästa bättre. Vasen (som egentligen är en kruka) är från IKEA. Tapet från <Sandberg>. Till höger: Close up.
 
 

En barnpall med pussel

 
 
 Har ni sett vilken söt barnpall, med inbyggt pussel? Helt klart en perfekt liten present som passar till alla barn, för alla möjliga tillfällen. Jag personligen tycker att detta är en perfekt dopgåva / present till en namnfest. Eller varför inte i present till 1-årskalaset? De här barnpallarna kommer från <Bonde Of Sweden> och finns med texter och namn i olika färger. Det går t om att skapa ett eget namn (personligare present än så kan man ju knappast få) med olika utformade ben. Jag personligen tycker att dessa pallar är jättesöta och definitivt ett minne för livet för barnet. Det måste kännas speciellt att ha en alldeles egen liten pall med personligt budskap på.

Hade ni blivit glada om erat barn fick en barnpall (eller namnpall) i present?
 
 
  
Alla små prinsar (...och prinsessors) favoritpall! Finns att beställa i många olika utformningar från <Bonde Of Sweden>. Vimpeln och rullen med dekorationsbandet i tyg kommer ifrån <Nyblom Kollén>.
 
 

Springcykel del 1

 
I maj månad fick våran tvååring en alldeles egen cykel - men inte vilken cykel som helst, utan en springcykel utav märket PUKY från webbutiken <Ska Vi Leka>.
 
Har ni hört talas om en springcykel tidigare? Springcykel är perfekt för lite mindre barn som inte lärt sig att cykla ännu. En springcykel är "första steget" till att lära sig att cykla. Springcykeln gör att barnet har kontrollen och själv kan reglera hastigheten - d vs genom att gå eller springa med cykeln! Jag personligen tycker att detta är en jättebra grej, för det är ju ingen idé att sätta ett litet barn på en cykel med stödhjul när de i början inte ens kan hantera farten utan bara "trampa".
 Vi har förstås haft lite förväntningar på att en springcykel skall ge lite färdighet (...övning ger färdighet, sägs det ju) när det kommer till själva cyklandet.
 
Första gången det var dags att testa springcykeln hade man som förälder kanske lite väl höga förväntningar. Vi lät våran pojk bekanta sig med cykeln hemma, innan vi tog ut den för första gången. Vi trodde att han skulle börja traska iväg med cykeln direkt - men han kunde inte ens hålla i styret ordentligt utan bara tappade det, gång på gång. Trots det märkte vi att han var intresserad men han verkade också bli lite rädd (?) när han hela tiden tappade styret.
 
Första gången utomhus gick det dock mycket bättre! Då gick han först med cykeln en lång stund (dock utan att sätta sig på sadeln, överhvuudtaget) i sin egna takt. Efter ungefär en halvtimmes utomhuslek så försökte vi få honom att sitta lite på sadeln, det ville han inte riktigt den gången. Andra gången han testade springcykeln utomhus hände väl egentligen inte så mycket "nytt", men vi har ju låtit honom ta det i sin egen takt. Tredje- och fjärde gången var det väldigt tydligt att han lärt sig tekniken att gå - och springa lite - och hålla balansen rätt bra! Och han vågade sätta sig ned.
 
 
    
Till vänster: Går med springcykeln i egen takt. Till höger: Det är en mycket koncentrerad två-åring som tar sig fram (sakta men säkert) på springcykeln. Precis i början hände det att han tappade styret, också utomhus. Andra och tredje gången utomhus tappade han det inte överhuvudtaget, vilket kändes som ett framsteg.
 
...nu vågar jag också att sitta på sadeln och "gå" med cykeln!