Dekorativ fågelbur

 
Ni kanske minns när jag berättade om fågellampan (läs mer här) som min kusin Elin gjorde? Jag berättade då att jag ville göra en egen version, men har påbörjat med ett liknande projekt (kommer att göra en fågellampa också, men just nu sysslar jag med detta) med hjälp utav en dekorativ fågelbur. Fågelburen är en "halvmodell" som alltså lämpar sig extra bra att placeras/hänga upp mot en vägg. Den finns i tre olika storlekar och detta är den största storleken. Den övre delen går att öppna och stänga med hjälp utav en liten hake som låser den.
 
I skrivande stund är jag inte helt klart med den dekorativa delen. Jag tycker att det fattas lite grönt, kanske en murgröna - i plast - skulle kunna vara på sin plats? Tyvärr är jaghelt värdelös vad det gäller levande blommor och växter inomhus så en naturtrogen, slingrande konstväxt vore toppen.
 
   
Till vänster: Dekorativ fågelbur från <Glasverandan>, finns i tre olika storlekar. Detta är den största modellen. Den slingranden rosgirlangen kommer från <Panduro>, rosorna är mycket välgjorda i pappersmaterial. Till höger: Stor ros i papper/plastmaterial. Säljer i 4-pack, även dessa från <Panduro>.
 
 
Dekorationsfåglar på klämma från <Lilla Orangeriet>.

DIY: Spraya och dekorera galgar

 
 
Nu har jag hunnit att både spraya och dekorera barngalgarna jag berättade om (läs här) för några dagar sedan. Som många gånger tidigare när jag har använt sprayfärg, så sprayade jag dessa med en matt, vit sprayfärg. Jag sprayade i två omgångar/lager och så en sista gång med topplack, som ju ger en skyddande hinna så att inte färgen nöts bort med tiden och under flitig användning.
 
När detta sedan hade torkat ordentlitg så limmade jag dit lite scrapbook-tillbehör. Bland dessa tillbehör fanns både "bokmärken", självhäftande pärlor- och plastdiamanter, spetsar och bokstäver - och mycket mer! Jag valde såklart ut det jag tyckte var sötast och limmade dit allt (i alla fall det som inte självfäste) med hobbylim. Både scrapbook-tillbehören och hobbylimmet jag använde kommer från Panduro.
Barngalgarna kommer från IKEA - fem för 39:- om jag inte minns fel - och var tidigare träfärgade.
 
 
 
 För övrigt fick jag ett mail från en läsare för ett tag sedan angående vilken sprayfärg jag använder, så jag tänkte svara på den frågan här och nu (vilket ju passar lite extra bra med tanke på dagens ämne):
 
Jag använder helst de varianterna utav märket "Plastikote" - den är helt fantastiskt bra! Och ja - det ÄR verkligen skillnad på sprayfärg, och sprayfärg! Första gången jag använde detta använde jag Plastikotes sprayfärg. När denna tog slut köpte jag en variant "Hobbylack" från Biltema istället. Det var verkligen skillnad på att använda dessa två. Dels för att Plastikotes sprayfärg ger en jämnare finish, och själva färgen har en helt annan lyster. Dessutom håller burkarna/färgen också väldigt, väldigt länge. Vad det beror på vet jag inte, eftersom många andra varianter också innehåller samma mängd (oftast 400 ml). Det känns som om den är extra dryg på något sätt. Går inte alls att jämföra vanliga märken med Plastikote. Om jag själv får bestämma så köper jag inget annat märke. Visst - de kostar några kronor mer än budgetvarianterna, men de är så otroligt prisvärda. Kan starkt rekommendera er Plastikote mer än annat jag testat. Leverantör/återförsäljare i Sverige är Alfort.

DIY: Babyhårband med blomma

 
För er som har missat så fick jag en liten flickbebis (har ju två söner sedan tidigare, 2,5 och 4,5 år gamla) för snart tre månader sedan, och just nu kärar jag ner mig i allt som är sockersött, rosa och ja... flickigt. Det är ju trots allt en skillnad på pojk- och flickkläder - vilket kanske kan tyckas trist för vissa, men jag tycker att det bara är roligt. För en gångs skull känns det kul att få frossa i en massa gulliga klänningar, i miniformat! 

Babyhårband tycker jag är gulligt, men det finns inte mycket på marknaden och inte heller jättemycket på internet. Dessutom är de allra flesta hårband i storlek från 6-12 månader så det är sällan man hittar storlekar för mindre flickor. Jag kom sedan på tanken att göra mina egna hårband och gick till en lokal tygaffär och köpte elastisk kantresår, och spetsband.
 
 
De stora, fina tygblommorna - se bilden ovan - kommer från Panduro hobby. Jag är verkligen jätteförtjust i dem! En liten nackdel var dock att de fällde mycket glitter i början (...vilket jag märkte när min bebis hade en massa glitter i håret, hehe), men efter att ha skakat om hårbandet litegrann så var det problemet löst. Prio nummer ett med dessa babyhårband var att de skulle vara mjuka och sköna för babyn, sådär att de nästan inte skulle kännas utav. Man märker att man har misslyckats om bebisen blir irriterad att det sitter för hårt eller skaver, och det är ju absolut inte det man vill uppnå! Men dessa hårband blev väldigt mjuka och fina, och blomman - trots att den är rätt stor - sitter där den ska och stör inte. Blev faktiskt riktigt nöjd - och då har jag väl inte direkt några vidare sykunskaper sedan innan. Kommer definitivt bli fler hårband i framtiden!