Silver sprayfärg

 
Denna fina ljuslykta - i lite lätt orientalisk stil - har jag haft i min ägo väldigt länge - tidigare var den svart men efter att jag tröttnade sprayade jag den med en silverfärg från märket Plastikote från <Alfort>, som har otroligt bra sprayfärger. Rekommenderar denna varianten varmt även om den kostar en slant extra jämfört med sprayfärger som man t ex hittar på Biltema. Plastikotes sprayfärger täcker bättre (...och jämnare) och jag upplever att de är lättare att hantera och räcker dessutom LÄNGRE än de billigare varianterna. Så i längden tror jag att det blir att man betalat i princip samma, fast för olika kvalitét - så det är kanske lika bra att satsa på det bästa från första början...
 
Randiga ljuslyktor från <Stilfull>. Stor, vit urna från <Louise Interiör>

Marockanskt i köket

 
Något jag verkligen tycker är jätteläckert är att mixa en lite orientalisk stil (främst marockanskt!) med industriell stil. Denna inredning tycker jag lämpar sig allra bäst i ett kök- eller badrum. Ett marockanskt, kaklat badrumsgolv är ju något utav de snyggaste som finns, om ni frågar mig!
 
Om man inte har möjlighet att kakla om hela köket kan man givetvis ändå få in lite små detaljer som ändå gör "känslan". Dekorera med marockanskt kakel och pryd det med kryddor (...och färska kryddväxter), flaskor och marockanska urnor. Detta marockanska kakel komer från <Loppisverkstan> och detsamma gäller vattenflaskan (med trevlig H2O-information på etiketten) och den lilla krukan (...som för övrigt fungerar jättebra som en lite generösare kaffemugg). Jag älskar när man kan köpa ett "stilleben" - produkter som gör sig fint ihop - i en och samma butik!
 
 
Ljushållaren i cement köpte jag en gång på en utförsäljning - den kostade två kronor och jag köpte på mig ett gäng... då visste jag faktiskt inte vad jag skulle ha dem till, men gillar man något och det är billigt så kan man likaväl passa på!

Elektrisk spis / elkamin

 
 Senaste tillskottet i vårat vardagsrum är denna fina elkamin "Skagen" som kommer från <WeGot>. Det fanns flera modeller att välja emellan men detta var nog den klart snyggaste - i alla fall den som passat vårat ändamål bäst. Jag har tidigare sett många konstgjorda kaminer och kan med glädja säga att detta är helt klart en utav de allra snyggaste och mest verklighetstrogna jag sett! Wow
 

 
Ännu ett plus i kanten är alla funktioner som den har:
 
- Värme (två olika värmeeffekter)
- Går även att frånkoppla värmen (så endast "brasan" brinner)
- Fjärrkontroll (går även att ändra värmen på en skala 1-9 från en kontrollpanel på själva kaminen)
- Lågorna är justerbara (välj själv att ha stora lågor, eller en liten brinnande eld)
- Glöden är justerbar (mycket eller lite glöd)
- Släck och tänd "lampan" som lyser upp själva kaminen och tegelstenarna i bakgrunden
- Elmodulen har en patenterad LED-teknologi med extremt lång livstid
- Lätt att skruva ihop (tog 30 minuter för endast en person)
- Elkaminen går att byta ut till riktig brännare/insats om man tröttnar på elen och vill ha riktig eld
 
   
Till vänster: Ljusstake från IB Laursen. Doftljus "V" och bricka "Seaside" från Sweethome. Till höger: Silverkrukorna på fot (Lene Bjerre) kommer från <Soluppgången>, som dessutom har en fysisk butik strax utanför Helsingborg.
 
Nästan full styrka på lågorna i kaminen.
Med endast lite "glödande" kol i kaminen.
Verklighetstrogen ved i kaminen.

Vinnaren utav babysitter från BabyBjörn

Tävlingen presenterades i samarbete med <BabyBjörn>:
 
Nu är tävlingen i samarbete med BabyBjörn avslutad. Vi hade väldigt många fina bidrag och det kändes omöjligt att välja ut en vinnare och har därför tagit hjälp utav en slumpgeneratior. Ett stort grattis till signaturen Matilda, nummer 20.
 
Hör av dig till oss (tartspecialisten@live.se) med dina uppgifter (fullständigt namn, adress samt telefonnummer) och vilken modell på babysitter du önskar, så vidarebefordrar vi detta till BabyBjörn.
Återigen - stort grattis!

Vinterkvällar

 
Jag var nära att skriva att nackdelen med hösten och vintern är att det blir mörkt så tidigt, men när jag tänker efter är det ju faktiskt väldigt mysigt att man istället kan lysa upp tillvaron med lite levande ljus. Dock sker de allra flesta bränder faktiskt i december månad, så det gäller givetvis att vara försiktig och hålla koll! Testa era brandvarnare hemma och lämna aldrig tända ljus utom synhåll. 
 
De fina randiga ljuslyktorna kommer från <Stilfull>.