Produkter som andas livskvalitétFörra veckan fick jag ett stort (!) paket hemskickat från Lifequality Products [länk], ett familjeföretag vars produkter verkligen andas livskvalitét. De marknadsför och säljer alltifrån designmöbler till cykelvagnar. Här hittar man alltifrån små produkter, till riktiga dyrgripar! Efter att ha kikat närmare på deras hemsida kan man ju bara konstatera att det finns mycket man gillar...

En utav mina favoriter på hemsidan är de designinspirerade liggfåtöljerna á la "Le Corbusier" (produktnamn: Le Corbusier Chaise Lounge LC4).
För er som inte känner till detta, är "Le corbusier" ett pseudonymnamn för Charles-Édouard Jeanneret, en utav modernismens främsta teoretiker och stilskapare. Han har också varit känd för sitt arbete som arkitekt.

Jag fick en liggfåtölj (med kuddar) hemskickad, och jag kan bara konstatera att vi allesammans är oerhört nöjda med den. Den är både bekväm och snygg! Att montera själva produkten tog knappt 15 minuter, vilket förstås kändes oerhört smidigt och som ett stort plus i kanten

   

   

Som en liten bonus fick jag också denna fantastiska klädhängare, "Hang it all":

Pastelliga färger och lantligt i uterummetHemma hos min storasyster som bor på landet finns enligt mig det perfekta, lantliga uterummet. Ett uterum inrett i mjuka, ljusa och härliga pastellfärger. Ljuset och värmen på sommaren är helt fantastisk här!
Välj om du vill äta en middag i skymningen med tända ljus på bordet, eller bara slappa i kvällssolen i den härliga divanen...


Klocka fyndad för cirka 49:- från (hör och häpna!) Rusta.

 
Bjud på textiler i olika material, färger och mönster.

 
... och kanske världens mest klassiska inredningsdetalj på landet?! En varm, mjuk och [g]ullig kisse! (Som dessutom håller mössen borta om nätterna...).


Det är inte bara människor som gillar att slappa i uterummet...

Spännande textila produkter

Låt dig inspireras utav Spira inredning [länk] och deras spännande, textila produkter. 
Vem har någonsin associerat en bricka eller skärbräda med textil? I Spiras brickor och brickbord används originaltyget (som liksom "trycks" in i produkten) vilket gör varje bricka unik.

Riktigt spännande, om du frågar mig!

   
Är inte brickbordet helt fantastiskt? Ett riktigt härligt inslag och blickfång. Brickborden finns i många färger och mönster.

       

Fotodekorer till köket

Så lätt som det var för mig att fixa ett helt "nytt" kök, såhär lätt kan du också göra om ditt kök och kakel med fantastiskt fina (och häftiga) fotodekorer. Motiven är menade att ha över köksbänken. Man får själv bestämma hur många kakelplattor i höjd och bredd som man skall ha över köksbänken.
Ganska smidigt, tycker jag!

Motivet "Silvercity"


"Silvertcity" över köksbänk


Motivet "New York"


"New York" över köksbänk


Fotodekorerna finns att köpa på Udekor.se [länk]

Som ett helt nytt kök...Förra ett tag sedan satt jag och surfade runt på internet. Råkade då komma in på en hemsida, Udekor, som tillverkar kakeldekorer. Jag har alltid ogillat kaklet som vi har i vårat kök. Verkligen jättefult, och tyvärr bor vi i en hyresrätt (med ganska snåla hyresvärder) som inte tycker detta är så omodernt nog att det behövs bytas ut. Det har liksom bara varit för oss att stå ut med eländet. Tillslut kanske man tycker att man bör vänja sig, men jag har faktiskt inte gjort det, fniss. 
Inte för att det har varit något egentligt "problem", men det känns ju inte kul när det är det grundläggande som oftast gör skillnad i sådana här situationer.

Efter att ha sett alla fantastiskt fina kakeldekorer ville jag bara en sak. Göra om köket.
Och det omedelbums.

Jag skickade genast iväg ett mail till Udekor [länk] och frågade om de kunde tänka sig att skicka lite kakeldekorer till mig. Jag blev såklart helt överlycklig när de nappade direkt, och jag fick dessutom välja vilka kakeldekorer som jag ville. Yes! Det fanns ju en massa snygga kakeldekorer, och man kunde också välja helt fantastiska fotodekorer. Tyvärr passade inte fotodekorerna i vårat kök då vi har ett väldigt speciellt mått på kaklet. Som om det fula kaklet inte var tillräckligt.

Det var mycket smidigt att sätta upp kakeldekorerna. De fungerar ju precis som klistmärken. Det tog max 1 timme, och då hade jag över 120 st kakeldekorer som skulle sättas upp. Och några var dessutom tvugna att klippas till (ni vet, eftersom kakel ibland är halverade). Kakeldekorerna är dock jättebra eftersom de ser väldigt verklighetstrogna ut. Många tror att det är riktigt kakel. Det går också jättebra att tvätta av dem som "vanligt" kakel.

Är ni intresserade utav mina före- och efterbilder?
Jag behöver väl inte säga vad som är före, och vad som är efter? Det lär ni nog märka själv.

 
Ja... vad säger man? Inga kommentarer.
Visst blev det fint? Som ett helt nytt kök...

Självhäftande spotlightsFör ett tag sedan kom jag på en "ny grej" till vårat badrum.
Jag har länge haft en idé om att sätta upp självhäftande spotlights någonstans här hemma.
Jag har alltid tyckt att det är fint (lite lyxigt, sådär). Men eftersom vi bor i en hyresrätt får vi inte "hålla på" hur som helst, och fixa hur vi vill. Och inte vill vi heller slänga bort en massa pengar på sådant som inte ens är i våran egen ägo. 

I många välsorterade affärer säljer man spotlights (egentligen är detta nog klassat som sk "garderobsbelysning" i många fall) i en förpackning á tre stycken. Priset brukar ligga emellan 49-149:- beroende på var man köper dem. Bara några dagar innan hade jag tänk jag på den här grejen med självhäftande spotlights, och sen hittade jag ett bra paket i förbifarten när vi handlade! Det var en ren slump, egentligen.

Först hade jag tänkt att placera spotlights'en någonstans i köket, men belysningen var alldeles för stark (för min smak) för att passa in där. Belysningen på dessa självhäftande spotlights brukar nämligen bestå utav "LED", alltså blir ljuset lite vitt/blåaktigt, ganska starkt. Inte alls sådär mjukt och soft känsla som vi har i vårat kök.
Däremot passar dessa spottar perfekt in i helkaklade badrum, liksom vårat, och det ger en jättefin och trevlig belysning snabbt och effektivt. Jag satte dit två stycken lampor under badrumsskåpet, och en ovanför en byrå med en blomma.

Vad tycker ni om min idé?

   

Superhärlig värmefilt!


Har ni sett min nya, härliga värmefilt?

Den kommer ifrån OBH Nordica [länk].
Värmefilten har nio stycken olika temperaturnivåer och blir snabbt uppvärmd. Det dröjer bara några minuter, och sedan känner man att det börjar att hända grejer. Filten finns i många olika färger och utföranden, men jag har "Deluxe"-varianten som föreställer en pälsimitation.

Värmefiltar är verkligen det ultimata såhär års. Jag trodde faktistk inte jag skulle få så mycket anvädning för den nu (fick den hemskickad i början utav januari), men tji fick jag.

Det är ju fortfarande snö och minusgrader utomhus, så filten är fortfarande min bästa vän om kvällarna. Dessutom känns det lite extra skönt att sätta sig med värmefilten efter att man har varit ute på en långpromenad (särskilt då jag är ganska frusen utav mig, annars också). Enda nackdelen med värmefilten är att den är riktigt, riktigt beroendeframkallande! Även fast man känner sig tillräckligt uppvärmd så vill man inte göra sig av med den. Det är svårt att röra sig ur fläcken, och det är lätt hänt att man ligger och latar sig en stund till.

Håll utkik på Inredningstipset.se de närmaste dagarna, för snart lottar jag ut en superfin, svart värmefilt!
(I samarbete med OBH Nordica)