[ Indusitriduschväggar ]

 
 Tänkte äntligen (!) dela med mig utav lite bilder på ett par industriella duschväggar. Tidigare i detta badrum - som är helt nyrenoverat - har tidigare ägaren av fastigheten bestämt sig för att installera välva duschväggar i frostat glas. Det såg helt katastrofalt ut. Hela badrummet fick verkligen ett sådant LYFT med dessa duschväggar, wow! Denna variant är inte heller enbart en "singelvägg" utan hela två duschväggar. Det fina med dessa är att man kan välja mått (bredd) på vardera duschvägg. Man kan alltså anpassa både djupet på själva duschhörnan, men också längden (och hur stor del man vill lämna öppen för själva "ingången" till duschen).
 
Hur smidigt som helst!
Det kanske verkar krångligt, men det är egentligen ingen big deal att montera upp ett par duschväggar. Allt som behövs är egentligen en borrmaskin, badrumspluggar och silikon (lämplig för våtrum; vilket jag tror att de flesta varianter av silikon är). Eftersom vi har vattenledningsrör längst med den nedre delen av väggarna (längs med golvet) behövde vi även införskaffa en särskild väggprofil för rörgenomföring (kostar vanlgitvis några hundralappar). Annars gick själva jobbet oerhört snabbt och även monteringsanvisningarna kändes mer än tillräckliga (vilket är positivt). 
 
 
 
Men visst blev resultatet snyggt? 
Duschväggarna kommer från Hemfint och har artikelnummer: 50230. Industriväggarna finns i måttet med bredden 60-110 cm.
 
Kika gärna in på @mylivinghome [Instagram] för desto fler bilder (...även en före-bild!) på detta projekt och även en video på resultatet.