Ankarsrum Assistent Original

 
Välkommen hem till mig, min nya <Assistent Original>!
 

Springcykel del 2

 
Nu har vi hunnit använda springcykeln - som jag tidigare skrivit om <här> - ganska många gånger! Våran pojke har nu lärt sig att "springcykla" och det går alldeles fantastiskt bra.
 
Det ser verkligen roligt ut när han glider fram på cykeln. Dock inte alltför många gånger - men i alla fall då och då - tar han liksom sats och kastar sig iväg och sätter upp benen på cykelns ram, där det finns ett litet stöd för fötterna. Det är inte jättemånga sekunder han håller sig kvar sådär, men man märker ändå vilka stora framsteg han har gjort på bara ett par månader. Mestadels så springer han ju bara med cykeln, men meningen är ju också att barnen efter en tid skall våga sätta upp fötterna på cykeln - och på så vis nästan cykla som på riktigt! I allmänhet tycker jag och min man att sonen har fått bättre balans och vi misstänker att det kanske är tack vare springcykeln? Svårt att säga men det känns ju nästan så!
 
 
    
Till vänster: Springcykeln är utav märket PUKY och kan köpas från <Ska Vi Leka>, en webbutik som säljer uteleksaker och springcyklar i olika storlekar, för olika åldrar. Den varianten vi har (utav springcyklar) till våran tvååring är den minsta modellen som passar från två år och uppåt. Våran pojk var precis två år och en månad då han använde sin springcykel för första gången. Till höger: Redo att ut och cruisa!
 
  
Till vänster: Ser kanske inte så nöjd ut, men är man koncentrerad så är man ;-) Till höger: Full fart nedför lilla backen!
 
När vi varit ute och kört en längre stund märker man att han blivit riktigt trött - då brukar han be mig eller min man att "skjutsa" honom på cykeln och då sätter han upp fötterna på cykeln som när han själv cruisar runt.

Dr. Brown's Kitchen

 
 
För ungefär en månad sedan fick jag en fin present utav min storasyster, nämligen två förpackningar tesorter utav märket Dr. Brown's Kitchen! Jag måste ju medge att jag har sett vissa utav dessa tesorter både i webbutiker, och i inredningsaffärer. De brukar vara tokdyra men å andra sidan finns de i fantastiska smaker som cocos, hallon- och lakrits och karamellte... och mycket mer!
 
Det finns ett hundratal olika och fantastifulla teblandningar. De två askarna jag fick utav min syster har smak utav "Lemon & Yoghurt" (rött te) och "Viol" (svart te). Just citron är min favorit när det kommer till "vanligt" te - vi dricker nämligen oftast orientalisk chai hemma som man kokar med mjölk i - så detta är det mesta teet för mig! Allt annat te blir det oftast att man kallar för "vanligt" te, fast jag gillar det också förstås.
 
Just nu sitter jag med en kopp "Lemon & Yoghurt"-te i handen och den smakar alldeles fantastiskt. Det smakar ju som rött te, men med en tydlig smak utav citron med yoghurtkaraktär. Mycket smakrikt måste jag säga. Jag känner att jag minsann får dricka detta med måtta, och bara vid speciella tillfällen. 
  
  
 

Lantligt vitt kök

 
Min syster, som bor på landet, har ett utav de mysigaste köken jag vet! I helheten är köket vitt, samt stort och rymligt. Man får plats många att sitta där och äta - och det är ju liksom det som är lite meningen med ett kombinerat kök/matsal. Oftast är ju köket hemmets hjärta där alla samlas.
 
 
Jag personligen gillar att köket är en mix utav gammalt och nytt (både second hand, och toppmoderna detaljer) och det är också ett bevis på att allt inte måste vara "nyköpt" för att vara snyggt. Ibland kan man också ta saken i egna händer och göra om - eller göra egna - möbler. Min syster har t ex målat en skänk (tidigare i mörkbrunt trä) lite slarvigt vitt och den passar verkligen in där. Vägghyllorna som ni kan se på bilden ovan har min syster också gjort själv. Jag har för mig att hon berättade att hon hämtat hyllplanen - i själva verket gamla brädor - från en brädgård i närheten och sedan målat dem.
 
Jag själv köper också en del saker från loppis/second hand och man kan verkligen göra fynd, om man vill och letar!
  
 Tänkte visa några bilder från januari (...eller om det kanske var i februari?) då vi var och hälsade på en snabb visit över dagen. Köket är min favoritplats hemma hos min syster och svåger så det är alltså köksbilder jag bjuder på idag. Hoppas ni gillar det lika mycket som jag!
 
  
  
Till vänster: Om jag minns rätt är köksklockan ett loppisfynd, och lampan (i uppsättning om två stycken) kommer från IKEA. Den finns dock inte kvar i deras sortiment längre - något som jag själv fick erfara en gång när jag själv och helt förgäves jagade efter just en sådan lampa.. Till höger: En ljuslykta på den slarvigt vitmålade skänken i köket.
 
  
Till vänster: Kökets skafferi. Här inne hittade jag min storasysters receptsamling som jag fastnade vid en liten stund... ;-) Till höger: Min syster berättade att hon fyndade denna golvlanternan till nedsatt pris i en lokal inredningsbutik. Nu minns jag inte exakt hur mycket rabatt hon fick, men den var tydligen ett riktigt kap! Tapeten är från Boråstapeters kollektion "Falsterbo". Den gillar jag jättemycket.
 
   
Till vänster: Ett olivträd i köket, förstås! Ett lantligt kök är inget riktigt kök utan ett olivträd. ;-) Till höger: Köksluckor (och fläkt, tror jag) från IKEA.
 
Fin mix i köket med lantliga och moderna detaljer.
 
Runt det här köksbordet samlades vi i familjen och åt en tårta till Walters ära, min systers då nyfödda bebis. Det tycks alltid finnas färska blommor och buketter framme i detta kök, det känns levande. :-)

Liggdelen till Crescent City 2013

 
Nu har vi äntligen fått tillfälle att inviga liggdelen till Crescent City-vagnen, till våran lilla dotter Anisah som föddes den 8:e juli! Oj, vad tiden drar iväg. Dagarna liksom flyter ihop och allting går verkligen snabbt. Det är nu - när man har en liten bebis hemma - som man inser att man verkligen måste ta vara på den tiden man har medans barnen är små. Jag känner just nu att jag vill vara hemma hela livet ut, och bara umgås med min familj... haha!
 
I och med att jag redan hunnit provköra Crescent-vagnen <läs mer om det här> så har jag ju redan hunnit "känna" på den, och hur den fungerar i användning. Jag har inget direkt ont att säga om denna vagnen (hehe), förutom att jag i början tyckte att fotbromsen (den man fäller ned med foten) var väldigt hård i början! Som jag misstänkte var att det kanske bara skulle vara sådär till en början, och det stämde faktiskt... den är inte lika hård nu och mycket lättare att trycka ned/upp! Jag kommer också ihåg att jag tyckte att handtaget kändes väldigt brett innan till mina små händer, men nu känns det hur bra som helst. Det där var ju bara en vanesak!
 
Jag har varit nöjd med vagnen (d vs sittdelen) tidigare så hade jag väl inga andra förväntningar om liggdelen heller - annat än att den skulle vara till belåtenhet! Givetvis var den också det! Det jag tycker är ett stort plus med vagnen (särskilt nu under sommartid när man vill skydda de riktigt små från solens starka strålar och hetta) är att den har UV-skydd 50+. Alla vagnar har ju inte det.
 

PORTFOLIO

  
  
  
   
   
  
 
    
    
  
 
I min portfolio finner du utvalda bilder verksamma för bl a:
 
A
Alfort (www.alfort.se) Alot (www.alot.se) . Aneta Belysning (www.aneta.se) . Ankarsrum Assistent Original (www.assistentoriginal.se) 
B
BabyBjörn (www.babybjorn.se) . Brighton Hill (www.textilhuset.net) . BOSCH (www.bosch.com)
C
Clas Ohlson (www.clasohlson.se) . Crescent Barnvagnar (www.crescentbarnvagnar.se)
D
Different Design (www.differentdesign.se)
F
Furniturebox (www.furniturebox.se)
I
IKEA (www.ikea.se)
K
Kerstin Tillberg (www.kerstintillberg.se) . KidKraft (www.kidkraft.com) . Kids Concept (www.kidsconcept.se)
L
Lene Bjerre (www.lenebjerre.com) . LOB Design (www.lobdesign.se)
M
Markslöjd (www.markslojd.se) . MarrakechDesign (www.marrakechdesign.se)
N
NG Baby (www.ngbaby.se)
O
OBH Nordica (www.obhnordica.se)
P
Panduro (www.pandurohobby.se)
R
Royal Design (www.royaldesign.se) . Rugvista (www.rugvista.se)
S
Sweef (www.sweef.se)
T
Textil on net (www.textilonnet.se)
V
Vinga of Sweden (www.vingaofsweden.se)