Tävling! Vinn lyxiga plåtburkar!Ni har väl inte missat de fantastiska plåtburkarna från Derrière la porte, som för övrigt är ett perfekt inslag både praktiskt och inredningsmässigt i köket? Jag fullkomligt älskar dessa plåtburkar, och i min samling hemma har jag hela 12 (!) stycken plåtburkar.

Nu har du som läsare också chans att vinna plåtburkar till ett värde utav 300 kronor!


Tävlingen pågår fr om idag t om söndagen den 1:a maj.
Vinnaren meddelas samma dag eller dagen därpå.


För att vara med och tävla (gäller endast dig som har en egen blogg eller Facebook-konto) behöver du göra följande två saker:

1. Kopiera bilden och skriv ett inlägg om tävlingen på din blogg eller dela detta inlägg på Facebook och tipsa om tävlingen. I inlägget måste följande fyra ord finnas med: Derrière la porte, Dixie, Cabanaz samt plåtburkar. Se till att både länken till det här inlägget och till www.lyxigaplatburkar.se fungerar i dit inlägg.

Exempel på text:
(OBS! Kopiera inte den kursiva texten rakt av - du måste använda dig utav en egen formulering! Var kreativ!)

"Jag tävlar hos Inredningstipset.se om ett presentkort till ett värde utav 300 kronor från Lyxiga Plåtburkar.se. De har bl a glada plåtburkar från Derrière la porte / Dixie samt retro prylar från Cabanaz. Var med och tävla du också!"

2. När du gjort detta skriver du bara en kommentar i detta inlägg med bifogad länk till din blogg - eller Facebook - så att jag kan se att du är med och tävlar.

Projekt: Fixa balkongen!

Nu är snart sommaren här - mycket snabbare än vi kan ana!

Och då är det dags att återigen komma igång med uteplats- och trädgårdsfixande. I år har jag gett mig själv ett eget löfte att göra iordning våran balkong (modell större) till den mysigaste platsen i anslutning till bostaden. Redan förra året kom jag igång med detta och har alltså redan ordnat med både växter och solcellsbelysning i blomlådorna - något som faktiskt blir fantastiskt mysigt och effektfullt! Vem har sagt att solcellsbelysning bara fungerar i trädgården, på marken?

I år har jag planer på att införskaffa detta, och göra balkongen till en riktig liten oas som tål både tjejkvällar och vilostunder.


- Mera växter
Murgröna och sommarblommor står på listan. Ännu så länge så är utbudet inte så stort för väderleken, här väntar vi på varmare tider!

- Trätrallar till golvet

Kommer troligen att inköpas från IKEA, de har en förtjustande variant till bra pris.

- Konstrottingsmöbler
Har kikat på Sommarboden.se [länk] och sett flera fantastiska varianter! Vill gärna ha en variant som lämpar sig året runt, och då passar ju konstrottingsmöbler alldeles förträffligt!

- Ytterligare någon form utav belysning
Skulle hemskt gärna vilja ha någon form utav "ljusslinga", gärna solcellsbelysning. Finns det någon som har förslag på var man kan få tag på detta?


Vågar man plantera tomater på sin egen balkong, tro? Kanske också ännu en utmaning för mig!

Pastelliga brödboxar fixar känslanPastellkök har kommit att bli så populära i samband med att den danska inredningstrenden "Shabby chic" har fastnat på våra tungor. Personligen så tycker jag att detta är jättefint, men oftast passar inredningsstilen mest på lander och i stora, vackra hus.

För oss som fortfarande bara drömmer om ett ljust, gulligt och lantligt kök kan vi så länge frossa i de små redskapen som fixar stilen! Spana t ex in de här oerhört söta brödboxarna i babyrosa- och babyblått (finns även i vit/créme).


Brödboxar, IB Laursen.
Vem har egentligen sagt att man behöver använda just dessa boxar för att förvara bröd i? Använd dem istället som smyckesskrin om du hellre känner för det - användningsområdena är många...
Vilken "Kitchen Aid" är du?En Kitchen Aid är ju - som vi alla vet - nästan lika mycket en inredningspryl som en hushållsmaskin, inte sant?
Och visst är de fina! Helt fantastiska i min mening, och säkerligen också mycket praktiska.
Tyvärr har jag själv - trots att jag är en stor bakfantast - inte fått tillfälle att prova en "Kitchen Aid" tidigare, men ingen har väl missat att de ju onekligen är populära.
Nu har jag dock fått veta att jag kommer att få en brun variant hemskickad (med en massa tillbehör, till ett värde utav cirka 8300 kronor) inom loppet utav några veckor. Detta tack vare att jag knep en finalplats i "Årets Bak- och Dessertmästare 2011" [länk]. Visst är det fantastiskt?

Ni läsare som gillar att baka och stå i köket, har du en egen "Kitchen Aid" hemma? Om inte - skulle du i sådana fall vilja ha en?

Kitchen Aid finns i många (!) härliga och unika färger, den ena nästan snäppet bättre än den andra...
Frågan är dock om man skall satsa på en klassisk färg (vit, beige, svart, röd, brun, grå) som är lättmatchad, eller en färgstarkare variant som bara talar för sig själv...?

Vinnaren utav exklusiv värmefilt!Nu har vi på Inredningstipset.se slumpat fram en vinnare till den exklusiva värmefilten från OBH Nordica, till ett värde utav cirka 1299:-.

Ett stort tack till samtliga medverkande, över 80 stycken läsare ville vara med och tävla om detta fantastiska pris.
En del läsare har även länkat från sin egen hemsida, och därmed fått en extra lott i tävlingens samband. Sammanlagt har vi fått räkna med 114 lotter (där även "dubbelinlägg" - och liknande - är borträknade).

Till våran hjälp att utse en vinnare har vi använt oss utav en slumpgenerator, och vinnaren blev nummer 4, signaturen "Nadja". Ett stort grattis till dig!Skicka ett mail till inredningstipset@live.se med dina kontaktuppgifter så skickar vi värmefilten till dig snarast!Tävlingen är sponsrad utav OBH Nordica [länk]

Le corbusier chaise lounge i passande miljö?En av de mest kända och populära designklassikerna genom tiderna är
Le Corbusier's "Chaise Lounge LC4" - en schäslong som man mer eller mindre oftast beskådar i toppmoderna funkishus.

Men visst passar de utmärkt även i ett mindre minimalistiskt hem också?


LifeQuality Products [länk] är svensk återförsäljare utav många utav Le Corbusier's designprodukter.

Sno stilen! Rosa rumTa en titt på detta fantastiska, rosa rum!
Vilken liten tjej hade inte älskat att få ett eget krypin i denna stilen?

Med hjälp utav IKEA's barnserie "Mammut" [länk] kan man till ett förmånligt pris komma ganska nära vad gäller inredningsstilen. Kristallampan som ses till vänster ovanför byrån finns också som liknande variant i IKEA's sortiment. "Kristaller" kallas den (se nedan) och kostar 499:-

Fina sidenkuddar gör susenDessa fina sidenkuddar hittade jag på Albertine.se [länk], tidigare "Hansonsmagasin".
Visst var de fina? Dessutom var de till extrapris. Jag älskar kuddar och stolsdynor - tack vare dessa kan man förändra en hel miljö utan att lägga ner en massa pengar.

Kuddarna har jag placerat på en vit sittbänk som vi har i hallen, tidigare hade jag bara sittdynor i beige (som kan ses på bilden) där men det kändes genast mycket trevligare och "bonat" efter kuddarnas ankomst.
Ni kan ju bara föreställa er hur trist sittbänken var innan textilen kom till.Shabby chic i sovrummetVisst är det ganska fint att inreda sitt sovrum i enlighet med "Shabby chic"?
Jag gillar det verkligen i alla fall! Det ser så otroligt mysigt ut, och det enda jag hade velat göra (om jag hade ett sovrum i denna stilen) vore att slagga i sängen hela dagen lång.

Något som tycks vara givet i dessa "Shabby chic" sovrum är den skira textilen. Lägg märke till att många shabby chic sovrum och sängar ofta har himmelsäng. Visst är det ganska fantastiskt...? Jag har, personligen, alltid tyckt att himmelsängar är ganska effektfulla, och förstås ganska mysiga.

Det är nästan så att jag själv har lust att införskaffa en himmelsäng, men då känns det som om jag måste göra om hela sovrummet tack vare det!


Lägg märke till de små detaljerna, som de rosa hattaskarna (till småplocks-förvaring...?) som skymtar fram under sängen!