[Ljusstakar och korall]

 
Nytt till vardagsrummet - som dessutom passade sååå bra...
 
En korall (inte äkta, förstås) i benvitt porslin, ja jösses (!) så snygg den är. Det finns dessutom en "korallvas" i samma serie som är helt galet läcker, sitter och funderar på att införskaffa en sådan också. Både ljusstakarna och koralldekorationen är från tillverkaren "By On" - som jag har börjat att gilla väldigt mycket, de har annorlunda men väldigt elegant inredning. Jag gillar främst färgerna och materialet de arbetar med! Ljusstakarna och korallen finns att köpa hos [Formbar Västervik], som har väldigt mycket snygga inredningsdetaljer. Är sugen på väldigt mycket därifrån så kan verkligen rekommendera er att kika hos dem!
 
 
 Ljusstakarna och korallen hittar ni hos [Formbar Västervik].
 
 

[Badbalja för vuxna]

 
Detta, mina vänner, måste vara årets grej! En badbalja för vuxna!
 
Jag blev helt betagen av denna idé med en badbalja för vuxna, i vår förra bostad hade vi ett badkar under en tid, men efter en omfattande renovering utav badrummet beslutade vi då att kasta ut badkaret som redan funnits installerad sedan början. Det kändes faktiskt skönt att slippa det stora "åbäket" (badkar är ju faktiskt ganska stora och tar dessvärre mycket plats) men såhär i efterhand har det ju känts lite tråkigt också.
 
Om det är något jag saknar om just hösten och vintern så är det att ta ett varmt bad när man känner sig småfrusen - jag som dessutom har väldigt lätt för att frysa. Som småbarnsförälder är detta ju också den ultimata avkopplingen - tänk att (när barnen har somnat) få krypa ner i ett mysigt bubbelbad med tända doftljus och någon god dryck vid sidan, kanske något litet ätbart också. Helt underbart!
 
Jag fick verkligen en sån där "Wow"-upplevelse när jag skulle testa badbaljan för första gången. Fördelen med denna badbalja är att den tar väldigt lite plats (trots det finns det hur mycket plats och benutrymme som helst!?), den syns inte alls bakom duschdraperiet - som vi för övrigt alltid har stängd annars också - och dessutom så kommer det vatten ända upp till halsen när man sitter i badbaljan. En annan positiv sak är att man behöver aldrig heller fylla hela badbaljan med vatten, knappt hälften behövs - för när man sätter sig i baljan så stiger vattennivån drastiskt. Bra för både miljö och plånbok!
 
Minibadkaret är tillverkat i plast som väger väldigt lite, det är samma typ av plast som man tillverkar livsmedelsförpackningar utav. Badkaret levereras med en tvålkopp (den som skymtas på ena sidan) samt en avloppsslang som man kan sträcka ut till hela 72 cm (cirka) vid behov.
 
Måste nog säga att detta är nog faktiskt årets hitills "Bästa köp" till hemmet vad gäller en kul och mycket praktiskt grej som hela familjen kan få användning för, inklusive barnen - nu är ju detta INTE en badbalja ämnad för småbarn, men den passar våra äldre barn perfekt (under uppsyn förstås). Kan absolut varmt rekommendera denna badbalja, som dessutom finns i många härliga färger! 
 
 
 
Till vänster: Snygga badrumsmattan från [Textilonnet], som egentligen INTE är en badrumsmatta - men den passade perfekt dit ändå tack vare måttet... snyggt! "Badkarsplankan" som det kallas, är egentligen ett hyllplan från en växthylla. Till höger: Mitt favorit "Yankee"-ljus just nu; "Sea Air", doftar så härligt! Ett måste när man vill ta sig ett varmt och skönt bad.
 Virgin Mojito - en svalkande dryck är faktiskt det ultimata när man badar tycker jag!
Härligt doftljus "Naturlig Spa" (passade ju bra till ändamålet) från [Pinkboulevard]. San. PelleGrino "Limonata" från [Bargrossisten].
 

[Marockanskt porslin på bordet]

 
Jag tror inte har undgått att det senaste åren har varit oerhört populärt med marockanskt porslin - med all rätt, det är galet snyggt och passar in i köket nästan oavsett vilken stil du har! Inte nog med det är det en väldigt fin present att ge bort också, som liksom ingen kan ogilla ;-)
 
Jag har beställt hem ett stort fat i det klassiska marockanska mönstret som kallas för "Safi", beställde från [Gårdshuset] - det finns ju flera olika varianter och mönster när det kommer till marockanskt porslin. Jag tycker även att det enkla randiga är väldigt snyggt, men det är ju ingen "utstickare" direkt, och kanske inte kopplas till marockanskt porslin i första hand. Jag håller mig hellre till klassikern! Har nog aldrig sett så mycket olika marockanskt porslin som hos butiken där jag beställde, härligt att kunna välja... det fanns även olika färger, men jag vill hålla mig till det klassiskt svart/vita. Snyggt som sjutton! Eller vad säger ni? :-)
 
Ps, längre ned finner ni ett enkelt recept hur man gör dessa vackra brödpinnar med smördeg.
 
 
Det marockanska porslinet är från [Gårdshuset], de hade verkligen ett brett sortiment så det var svårt att välja vad man skulle beställa hem... Brickan i rotting (härliga grå-bruna färgen) samt salladsbesticken i akacia-trä kommer från danska [IB Laursen].
 
Härliga brödpinnar gjorda av smördeg, med torkad rosmarin och flingsalt - detta gör man i ett kick: Skär smördeg i ca 2 cm breda remsor, pensla med ägg, strö över flingsalt och valfri torkad ört. Grädda i ugnen, cirka 200 grader tills de börjat att få färg - drygt 10-15 minuter. Voila!
Färsk timjan - favoritkryddan som passar till nästan allt...

[Vadagsrumsdetaljer]

 
Här kommer lite nya detaljer från vardagsrummet - bl a är buketten med vita liljor ny (så härligt stor och generös), känns riktigt lyxigt när buketter är lite större i omfång! Piggar alltid upp med en ny bukett hemma :-)
 
Många har frågat mig om var bordslamporna kommer ifrån, om jag inte är ute och cyklar är det en modell från [By Rydéns] som dessvärre har utgått. Dessa fanns även i vitt - dvs lampskärmarna - och var riktigt snygga, ett tag ångrade jag mig nästan att jag inte köpte vita skärmar. Det kan hända att även Mio har en mindre variant utav precis samma lampa, både i vitt och svart. Dock är dessa ganska höga, drygt 60 cm höga.
 
 
 
En ny bukett med liljor, konstgjorda såklart... från [Artflowers.se], brickan på fötter är en flera år gammal favorit från Day Home (Mads Mikkelsen). Snygg som tusan!
Så snygga salladsbestick från [Vinga Home], även filten - en favorit i vardagsrummet och så härlig - kommer därifrån. Mattan har jag fått många mail och förfrågningar om, den kommer från [Kilandsmattor], som även förutom sin webbutik har en fysisk butik här i Jönköping.