[Gloria kristallkandelaber]

 
Jag har länge letat efter en kristallkandelaber (lite större modell) och fann en helt underbar variant hos [Crystalline]. Denna variant heter "Gloria" och är hela 80 cm hög! Vad är väl så vackert som en klassiskt, elegant kristallkandelaber? Jag fastnade särskilt för denna modell eftersom den hade lyktglas, jag tyckte att det kändes lite ovanligt (och samtidigt känns den lite mer barnsäker med dessa då ljusen blir skyddade om man - som jag - har lite lägre ljus). Just nu står min kristallkandelaber på spegelbyrån i sovrummet intill sängen, men den passar minst lika bra i vardagsrummet.
 
Fler och bättre bilder kommer inom kort, då det inte är helt tätt att fotografera kristall och göra dem helt "rättvisa" mot hur vackra de verkligen är i verkligheten! 
 
 
  
Gloria kristallkandelaber hitta du [här].
"Diamond", gnistrande och elegant klocka i slipad kristall i form utav en diamant, denna också från [Crystalline]. Så fin! Och perfekt med en liten klocka när man snabbt behöver kolla tiden.

[Ljusstakar i spegel]

 
Dessa underbara ljusstakar / ljuslyktor kunde jag inte motstå att köpa! Jag tycker de är helt fantastiska att kombinera tillsammans (alla fem är i olika storlek och höjd), trots att jag vanligtvis inte gillar när det blir såhär "osymmetriskt". Jag är ganska mycket för det helt symmetriska men jag tyckte att detta blev oerhört läckert tillsammans.
 
Spegelbordet, som ni ser på bilden nedan, har jag även hunnit byta ut. Den var oerhört vacker men jag ville ha ett lite mindre "glammigt" resultat och en något mer nedtonad stil - eftersom jag ju gillar mycket spegeldetaljer och kromfärgat så upplevde jag att det blev lite för mycket. Istället har jag införskaffat ett bord i vit marmor med kromfrägade, raka ben. Det blev riktigt fint med de raka linjerna! Jag visar en bild under kommande veckan!
 
 
 
Ljuslyktorna finns hos [@magicaldesign_] på Instagram.

[Sovrumsdetaljer]

 
Tänkte dela med mig utav lite detaljer i sovrummet. Fullkomligt älskar den pikerade sänggaveln som jag får frågor om väldigt ofta. Vi skaffade den för ungefär ett år sedan från [AZ Design], men jag är osäker på om den fortfarande finns kvar i sortimentet då jag försökt att hänvisa till den flera gånger men inte kunde hitta den? Jag föreslår att ni mailar dem och frågar ifall den fortfarande finns kvar!
 
Det jag gillar extra mycket med denna är att den är väldigt hög (för den ultimata "hotell-känslan") och fantastiskt välgjord, tillverkad i sammet. Färgen vi valde är dock något svårmatchad, då den är antracitgrå. Många färger liksom "skär sig" lite till denna och det är inte helt lätt att hitta t ex prydnadskuddar i samma grå nyans, hehe! Dock fann jag sängkläder (efter att ha sökt länge) i samma nyans och blev väldigt glad för det!
 
 
Denna kollage-bild är hämtad från min Instagram [@mylivinghome]

[Ostbricka på marmor]

 
Ni som följer mig på instagram [@mylivinghome] har nog inte missat att jag är slaviskt förtjust i ostar och salta tilltugg, ja - ostbricka är nog faktiskt mitt "favoritsnacks" när det kommer till fredagsmys och det är bara så himla gott. Svårt att ersätta med något annat - chips i all ära, visst, men det blir lätt "för mycket" med just chips och ostbågar. Men ostbricka får jag inte nog utav, och det mättar lagom mycket då man bara behöver lite småplock utav varje. Så mysigt!
 
Hittade denna snygga marmorbricka från tillverkaren [By On], så fint att den är randig i sitt mönster. Den finns att köpa hos [Formbar Västervik]. Verkligen en fin detalj både i köket eller på soffbordet.
 
Har ni någon fredagscraving? Förutom standarden tacos, då...?! ;-)
 
 
Marmorbricka från [Formbar Västervik]. De underbara ljuslyktorna på bordet ovan är från en favorittillverkare, Culinary Concepts London, och finns att köpa hos svenska [Bargrossisten].