Smyckesträd

Jag har aldrig riktigt hängt på den där trenden med smyckesträd. Kanske för att nästan alla modeller jag har sett inte har varit tillräckligt tilltalande. De har inte haft rätt färg, form eller storlek - och absolut inte rätt material. Men så plötsligt råkade jag se en bild på ett jättevackert smyckesträd ifrån Guldfynd, en svart och alldeles underbar variant i stål med en tillhörande skål. Till min stora besvikelse fanns inte längre den varianten kvar att köpa hos Guldfynd. Men så råkade jag - bara för någon vecka sedan - kika i guldaffärens reklamblad som kom hem med posten häromdagen (jag som är totalt ointresserad utav att äga en massa guld och diamanter). Där var ju mitt smyckesträd, och till det otroliga priset utav 149 SEK. Otroligt, verkligen ett jättebra pris ju. Tyvärr föll detta i glömska och jag köpte aldrig smyckesträdet. Men så kom min man hem med ett paket i guldpapper häromdagen. Och resten kan ni nog gissa själva.

... och jag som trodde att han hade köpt en liten chokladask?!


Till vänster: Smyckesträdet och dess grenar är gjort i stål. Skålen är dock gjord i trä - bra, då skrapar den inte sönder våra byråeer! Funder lite på att ta fram sprayburken och spraya smyckesträdet vit färg. Jag låter den dock vara tillsvidare, då jag verkligen har bestämt mig. Till höger: Med denna fina smyckesförvaring är det svårt att låta bli att hänga alla (...) sina smycken på grenarna. Jag gjorde nästan det misstaget till en början. Man får ta det lite lugnt, det blir inte snyggt om trädet blir överfullt.

Ett sovrum får gärna vara som på hotell

Tapeter ifrån Boråstapeters kollektion, dessa hittade jag på Tapetshopen.se som hade en bra överblick.

Såhär ser vårat sovrum ut idag, efter flytten i början utav mars. Lite lathet har funnits med oss, bl a har vi inte hunnit (eller orkat...?) fästa spegeln på väggen, ännu. Mycket snack men lite verkstad, är det någon som känner igen sig? Vi kanske är lata för att det är så skönt att vara i sovrummet, man ligger ju gärna lite extra länge i sängen när det ändå är så behagligt.

Sovrummet - enligt mig - får gärna vara som på hotell, eller något liknande i alla fall. Ett sovrum skall vara mysigt, och skönt att vistas i. Det får gärna kännas lite lyxigt med olika, spännande tyger i kombination med varandra: Bomull, siden och sammet.
En romantisk stor säng med en fin sänggavel gör susen, och likaså släta lakan och ett fluffigt täcke. Bädda gör man med ett stort överkast, många kuddar och en "throw" - en filt som hastigt slängs över fotgaveln. Större kuddar á la "Comfort-hotel" har jag beställt, vilka kommer inom kort. Lampan skall också flyttas över sängen, centrerat. Sedan är det nästan helt klart.

Fler bilder kommer inom kort.

Tips för ett fridfullt sovrum enligt Feng shui

Sover du dåligt? Du kanske du ska ta hjälp utav "Feng shui"-filosofin för att få ett rofullt sovrum. Här är de bästa tipsen, enligt oss på Inredningstipset.se, för ett riktigt fridfullt och behagligt sovrum:


1. Ta bort allt som inte hör hemma i ett sovrum. Rensa, rensa och rensa! Städa undan saker bakom dörren, under sängen och ovanpå garderoberna. Även de små sakerna som man inte ser vid en första anblick. För visst är det ändå störande att veta att det är fullt utav prylar under sängen, trots att de egentligen döljs utav en sängkappa...?
2. Lämna jobbet utanför sovrummet! Ett sovrum är till för sömn, vila och avkoppling. Ingenting mer.
3. Inredningen skall vara lugn och behaglig, gärna i jordnära färger som får oss att slappna av. Undvik alltför starka färger. Välj en färg som du personligen själv gillar, och som du tror passar för ditt sömnbehov. Kanske känner du dig stressad utav röd färg? Undvik i sådana fall den färgen!
4. Det är en dålig idé att placera sängen mellan två fönster, eller framför ett fönster. Om ni är två som delar säng, skall helst var och en ha en fri yta bredvid sin sida. Det är både trevligt och funktionellt om båda har varsitt sängbord, och lampa.
5. Var sängen står är viktigt. Allt som händer omkring sängen på natten är viktigt för ditt välbefinnande. Den bästa placering utav en säng är emot en vägg, med bra överblick över dörren.
6. Undvik elektromagnetisk strålning i sovrummet, från t ex teveapparater och datorer. Undvik också mobiler, och vindspel som låter. De sägs nämligen kunna göra människan orolig omedvetet, under sömnen.
7. Tänk också på hur taket ser ut ovanför sängen. Hur roligt är det att börja dagen med att titta på en spricka, en fläck eller en lampa som hänger snett? Se till att åtgärda allt som kan irritera dig, och häng istället upp vackra tavlor eller andra dekorationer som du gillar. Blommor och gröna växter sägs också vara bra för det trivseln, och det mänskliga sinnet.

Vita tulpaner är ljuvliga

 
Igår när jag var ute och handlade fick jag syn på denna ljuvliga tulpanbukett. Och just vita tulpaner som är så fint! Men faktum är att det inte är en riktig bukett, utan ett gäng plasttulpaner. Vanligtvis brukar jag inte godkänna sånt här hemma (som jag tidigare berättat är jag ju inte särskilt förtjust i plastblommor; men så länge de är välgjorda och ser äkta ut är det visserligen inget problem...).
 
Vattnet som jag beömdat mig med att hälla i vasen gör antagligen ingen större skillnad, men helhetsintrycket blir lite mer verklighetstroget tror jag. Jag blir åtminstone lite extra glad när jag ser buketten stå sådär vackert på skänken i sovrummet. Det piggade verkligen upp! Annars är det ju lite ledsamt när blommor dör. Men med denna enkla metod har man ju fina tulpaner - året om...
 
 
Våran stora, fina silverspegel (köpt från JYSK) skall skruvas upp på väggen i dagarna. Äntligen. Ripslöparen på skänken kommer ifrån MagasinHemmavid. Mycket nöjd med den färgmässigt, den passar perfekt in till tapeterna på fondväggen.
 

Vinnaren utav morgonrocken...


... blev med hjälp utav en slumpgenerator signaturen "Ulrika S". Ett stort grattis till dig!
Återkom till oss på inredningstipset@live.se med dina kontaktuppgifter samt önskemål om färg och storlek på din vunna morgonrock, så vidarebefodrar vi uppgifterna till LevHemma.se.

Tack till alla tävlande!
Även ett stort tack till LevHemma.se som sponsrade med vinsten till tävlingen.

Spegel, spegel...


Här är våran nya spegel i hallen. Precis en sådan perfekt spegel som jag ju så länge har letat efter, med precis det måttet jag önskade. Denna vackra silverspegel "Massiance" kommer från PictureHome.se och kostar 999 SEK. Spegel är 70x100 cm. Den har en bred silverram med detaljer och ett vackert mönster. Spegelglaset är fasettslipat. Vi har i dagsläget inte hunnit hänga upp spegeln, men det är så många utav våra gäster som har tyckt att det ser fint ut när spegeln bara står lutad... så kanske får den stå kvar som den är?
Men nej. Jag tror det snyggaste blir om den faktiskt är upphängd på väggen. Det sparar ju även lite plats på våran hallbyrå.

Som tur är - är krokarna (på baksidan utav spegel) redan fastsatta - både på långsidan och kortsidan. Detta underlättar ju rejält när man sedan skall hänga upp spegeln.
Frågan är nu bara om vi skall ha den upphängd på långsidan, eller på kortsidan (som på bilden).

Vad tycker ni?

Till vänster: Ljusstaken "Triplets Kandelaber" kommer från KGDesign. Vi använder ibland barn- och brandsäkra stearinljus ("fuskljus") som finns att köpa hos Smartasaker. Till höger: Silverramen har ett vackert mönster och en lite gammeldags, "sliten" look. Speglar likt denna är idag väldigt populära och passar in i varje hem.


Till vänster: Silverspegeln. Till höger: Aluminiumskålen kommer från LevHemma. Den randiga löparen kommer från NyblomKollén.