Dekorativt parasoll med asiatisk känsla

Buddhist monk with parasol (umbrella), Mingun, Myanmar (Burma) . (1783-10291 / BUR13_24 © Axiom Photographic Limited) 

Svensk sommar i all ära... men vem vill inte ha ett sådant här parasoll i sin trädgård, svensk eller inte?
För visst är parasollet nedan helt fantastiskt?!

 

Jag måste säga att åtminstone jag är stormförtjust! Stilen på parasollet känner ni säkert igen, då dessa varianter är oerhört vanliga bland buddhistiska munkar som "solskydd" (fast i mindre modeller, förstås). De är väldigt dekorativa! 
Hos webshopen Dardarkum.se [länk] kan man hitta dessa parasoller, och dessutom finns de i flera olika läckra färger (bl a ceriserosa och orange, men också svart för den som inte vågar sticka ut alltför mycket...). Parasollerna finns även i mindre modeller, vilka man ju kan använda på samma sätt som en "riktig munk", eller varför inte som barnparasoll? Gulligt och ovanligt!

Ett grönt parasoll kändes mest passande i trädgården hos oss (bilden är visserligen tagen i mina föräldrars mysiga trädgård), bland all grönska och prunkande sommarblommor. Att sitta i trädgården med ett sådant här fint parasoll får mig att känna som att en liten del utav mig är utomlands... vilket ju är underbart!

 
Till vänster: Visst ser det fint, och mysigt ut?! Till höger: Parasollstommen är i svartlackat trä med en enkel men dekorativ svarvning, vem kan motstå detta solskydd...?

 


Det mycket vackra, dekorativa handarbetet under själva parasollen...

Inred med orientaliskt ljus!

Just under sommaren och den tidiga hösten passar det som allra bäst med "klassiska", orientaliska ljuslyktor. Helst vill jag ha mina ljuslyktor tända framåt kvällen, på våran mysiga balkong.
De gör sig så himla bra därute i skymningen. Orientaliska/asiatiska ljuslyktor har kommit att bli väldigt populära på senare år och är det inte så att man (nåja, nästan i alla fall...) kan hitta någon slags orientalisk ljuslykta i nästan varje hem?

Jag tycker i alla fall att orientaliska ljuslyktor nästan aldrig kan bli fel! De passar dessutom lika bra inne som ute - varför inte på balkongen (där jag har ställt mina) eller i trädgården bland blommor och blad? Personligen så tycker jag det är trevligt med inredningsdetaljer som känns unika. Gärna något som inte "alla" har.

Mina ljuslyktor som på bilderna nedan kommer från Dardarkum.se [länk] och kommer ursprungligen från Syrien. Alla produkter på deras hemsida är unika, och inte massproducerade. Dessutom "handplockade" från lokala tillverkare i små städer bortom orienten...

Här snackar vi alltså äkta, orientalisk vara!

 
Mixa och matcha olika former och färger på dina ljuslyktor!


Vackra ljuslyktor/glas med guld- eller silverdekorkant.


En optippad favorit hos mig - den rosa, ljuslyktan utav lägre modell.