Dockhusrenovering: Kök

 
I några tidigare inlägg har jag berättat om dockhusrenoveringen jag gjorde i samband med att jag köpte det jättefina dockhuset (skala 1:12) från Indiska, läs mer om det <här>. 
 
Som jag tidigare har nämnt så var hela huset otroligt tråkigt när jag köpte det. Vita, kala väggar och de möbler som ingick i skåpet (ett tiotal delar) var rödbruna. Inte riktigt min stil så som jag tänkte att huset skall se ut. Bordet och pallarna på bilden har jag därför sprayat vita, köket var redan vitt men däremot har jag tapetserat själva "kakelväggen" i lite lantlig stil. Som ni ser matchar det ju tapeten i bakgrunden också.
 
Tapeterna i hela huset är scrapbook-material som kommer från <Panduro Hobby>. De har väldigt fina häften scrapbookpapper, som är utav lite kraftigare kvalitét, och de passar verkligen jättebra att använda som tapeter till detta ändamål. Väggen till vänster (se bilden nedan) är tapetserad med en tapet föreställande pastellfärgade tallrikar. Vimpeln som hänger i taket har jag också gjort genom att helt enkelt klippa ut små delar från scrapbook-materialet och fästa på tråd. Gardiner skall också upp men jag har ännu inte hittat någon variant som passat.
 
 Jag har valt att ha batteridrivna LED-lampor (låter lite high-tech för att vara dockhus, eller hur?) i huset. De är smidiga då det finns en liten knapp att tända och släcka. Ett plus är också att lamporna är självhäftande och man kan alltså med enkelhet placera dem var man vill i ett dockhus utan att behöva dra en massa sladdar och hålla på med en liten generator på utsidan utav huset.
 
Den lilla fågelburen skall hängas upp i en tråd i den lilla "ringen" som är fäst i taket (se taket ovanför fågelburen). 

Ikea Time Travel Experiment II

 
 
Ingen har väl missat lanseringen utav årets IKEA-katalog (som för övrigt damp ner i brevlådan hos oss häromdagen). I samband med lanseringen utav denna så gav IKEA unga par möjligheten att ser hur deras framtida vardag i badrummet och sovrummet kan komma att se ut.
 
Hypnotisören som försatt dem i hypnos är Justin Tranz, som har gjort över 6.000 föreställningar i Las Vegas och den enda hypnotisör i historien som uppträtt på Broadway.
 
I samarbetet med IKEA och "The time travel experiment" har Justin Tranz kunskaper varit ett verktyg för att ge unga par en bild av hur vardagen på ett ögonblock kan förändras, vilket påverkar både våra liv och våra hem. I experimentet får paren en försmak på hur det är att bli föräldrar - en av de största förändringarna i livet och hemmet. Det här är upplaga nummer två i experimentet. Den tidigare videon publicerade vi för ett tag sedan, se och läs mer <här>.

Picnic by IB Laursen

 
Ännu är inte picknicksäsongen förbi! Så länge det inte spöregnar, blåser stormvindar eller åskar så tackar jag inte nej till en picknick (inte ungarna heller, för den delen!). Tänkte visa er mitt senaste tillskott utav picknickset, dessa godbitar - termos, muggar och filt - i härliga pastellfärger. Termosen finns dessutom också i ljublått utförande och jag ångrar nästan att jag inte plockade med mig en sådan hem, också... nåväl, no regrets, life goes on! 
 
Vad är ditt bästa picknicktips?
 
 
Till vänster: Liten glasburk med snäpplock, från <IB Laursen> men du hittar dem hos <Ambience>. Till höger: Förvillande likt kaffe med mjölk, men det är faktiskt äkta chai - kokad med kardemummakärnor och nejlika! Fantastiskt gott! Den söta termosen finns även i ljusblått utförande, så söta termosar och man kan likaväl matcha dem tillsammans då de går så bra ihop med sina pastelltoner.
 

Blomsterkransar

 
Jag har tyvärr inte fått äran att kunna konsten att knyta vackra blomsterkransar, för visst är det fint och välkomnande att ha en fin krans hängades på ytterdörren? För oss som inte har så gröna fingrar med levande växter så finns det förstås andra alternativ. Här nedan har jag hittat två jättefina kransar: En med favoriten murgröna, och en med körsbärsblom. Hur tjusigt som helst!
 
Kika gärna på bilderna nedan för mer inspiration.
 
  
Till vänster: Hjärtformad krans med ljusrosa, ljuva körsbärsblommor från <Glasverandan>. Även den lilla orkidéen kommer därfifrån. Ljusstaken kommer från <IB Laursen>. Till höger: Hjärtformad krans med prisma och murgröna, också från <Glasverandan>.
 

SMYCKEN

 
Roligt och välkommet är denna smyckeslåda i numera svart utförande (tidigare i enbart vitt), från <Different Design's> tidigare - väldigt vita - sortiment. Ett plus med smyckesförvaringen är såklart glaslocket som ger en snabb överblick och som dessutom blir ett fint blickfång för dina allra finaste smycken.
 

Hemligheten i IKEA-katalogen

 
Häromdagen skrev vi om IKEA's katalog (och reklamkampanj), för 2015. När man bläddrar i modemagasin så förstår man att modellerna inte alltid ser ut som i tidningarna. Men vem kunde ana att möblerna i IKEA-katalogen (och alla de fina, verklighetstrogna miljöerna) inte alls behöver se likadan ut i verkligheten?
 
Nyligen avslöjade IKEA att cirka 75 procent utav alla deras miljöbilder i den nya katalogen är skapade med hjälp utav datorn. En utav anledningarna till detta är att det tar tid att skicka rekvisista till en plats, för att sedan skicka tillbaka dem (föreställ er att frakta t ex vitvaror över hela världen). Första intrycket jag fick utav detta var att det möblerna kändes platta, nästan "påklistrade". Visst är det ruskigt bra gjort (och väldigt fina miljöer, förstås!) men jag får inte riktigt in den där varma känslan man annars brukar få från IKEA. Den äkta känslan. Efter närmare eftertanke tycker jag att det egentligen är ett helt fantastiskt alternativ - man sparar ju som sagt både på tid, pengar - och det viktigaste utav allt - miljön!
 
Övergången till datorproducerade bilder startade egentligen 2006. Idag har IKEA ett digitalt arkiv med över 25.000 tredimensionella bilder utav produkter från sitt sortiment.
 
Som inredare/stylist har man full förståelse för detta med datorproducerade bilder. Flera gånger i veckan får jag försändelser (och flera förfrågningar) skickade till mig för fotografering. Det är ett slöseri på både miljön, och även den tid detta tar och därför är det utav största vikt att man väljer produkter med omtanke som man ser användning utav, som man själv gillar och faktiskt gärna kan få användning för mer än vid ett tillfälle. Så i slutändan kan jag bara hålla med om att detta ändå är en ganska så genial idé.

Griffeltavla

 
Denna hjärtformade, söta lilla griffeltavlan satt som pricker över i:et på lilla väggen i köket. Visst är den bedårande?! Jag är i vanliga fall lite emot för mycket "plotter" hemma, men i fikahörnan går det visserligen bra. Det gör det lite charmigt tycker jag. Jag upplever att jag smått börjar att gå över till en lite mer rustik och lantlig inredning i köket. Letar faktiskt efter nya gardiner (gärna i linne) och hittade ett par helt perfekta idag. Får se hur resultatet blir när de kommer hem! Jag uppdaterar när de är uppsatta och klara.
 
 
 
  
Till vänster: Med... Till höger: ... eller utan text? Trevligt med texten men också inbjudande för familjemedlemmarna (eller gästerna) att skriva roliga små hälsningar. Denna söta griffeltavlan kommer från <Different Design>, finns också i en större modell. Denna är cirka 20 cm bred.
 
Låda "Godsaker" med glaslock, finns också i vitt. Från <Different Design.>

Galna fågelholkar

 
En galen och rolig idé till barnrummet är att fästa fågelholkar i olika storlekar på väggen. Häng upp dem i olika höjd och du har genast ett kreativt och fantastifullt blickfång. Dessa fågelholkar från <IB Laursen> har dessutom en typ utav "förvaring" undertill (egentligen tänkt till att placera ut fågelfrön på). Här kan man istället placera ut en grön liten växt - eller varför inte pryda fågelholkarna med en mysig ljusslinga?