Fågelbur i vitt träHär kommer ännu ett inlägg om fågelburar!
Jag har nämligen fått tillfälle att köpa hem en alldeles egen variant, och valet föll på en fågelbur i vitmålat trä. Just denna varianten hittade jag för 799:- hos Thorstorps gård <länk>, en webbutik som även driver verksamheten på sin gård. Jag personligen gillar verkligen gårdsbutiker, där kan man oftast fynda och hitta helt fantastiska inredningsdetaljer för hem och hushåll.
Fågelburen i sig är förstås också helt fantastisk! Jag gillar att den känns så unik i sitt slag. Vad jag gillar lite extra mycket med denna fågelburen är att överdelen är avtagbar - det blir alltså lätt att låta en blomma (istället för fågel...) flytta in i denna buren. Något som också känns oerhört realistiskt med denna buren är att den lilla dörren (eller luckan, som det också kan kallas) går att öppna och stänga. Det finns ett slags vridlås på andra sidan som gör att dörren faktiskt håller sig stängd och låst.
Kanske borde man - för skojs skull, förstås - fotografera denna buren med en alldeles äkta liten pippi?


Till vänster: Burens tak (och avtagbara överdel) tornar upp liksom ett vackert litet tak, troligen inspirerat utav gamla asiatiska fågelburar. Till höger: Buren har fått en given plats i ett hörn i köket, ståendes på en svart byrå - gillar kontrasten...

Under buren finns även en realistisk utdragbar liten låda, i verkligheten används dessa för att samla upp skräp som man snabbt och lätt sedan städar ur! Här kanske den istället får användas för att fånga upp damm, och kanske vissna blad från växter.


Mixa och matcha - olika material och mönster

Inred med mönster i olika material - alltifrån porslin till textil!
Allt behöver inte heller vara enformigt och matchat till tusen. Låt det vilda och glada ta över - vi på Inredningstipset.se garanterar att det blir roligare då! Pricken över i:et inredningsmässigt kan likaväl vara en mix utav olika mönster, färger och material - allt under ett och samma tak.
Samla på tekoppar och serveringsfat i olika modeller, och tänk på att fat- och serveringsbrickor endast inte behöver bära upp kakor och bakverk:
Dina favoritsmycken passar lika bra på ett vackert fat - och är dessutom fint för ögat!
Vem kan motstå en godbit i form utav ett vackert smycke?
Porslin och textil från Indiska
Smycken på fat, allt från Indiska

Inredningstipset.se uppmärksammat igen!

Tack, och hjärtligt välkomna (!) alla nya läsare som kikar in från bloggportalen! Jätteroligt med ännu fler läsare. Här finns mycket läsbart! På tal om fågelburar så har vi en fågelbur (på väg hem från ett företag) som kommer att fotograferas i början/mitten utav nästa vecka. Diverse miljöbilder kommer att finnas tillgänliga för alla er som älskar fågelburar utan fågel.
Vem vet, kanske kommer det en bild på en liten fågel också...
Kom gärna med tips eller förslag om det är något ni vill läsa om som gäller hem och inredning, vi tar gärna upp nya trender och idéer här på Inredningstipset.se
Malin

Med eller utan fågel...... fågelburar!
Ett modernt sätt att skapa mystik i våra hem. En gammaldags bur - antik, viktoriansk eller asiatisk spelar inte så stor roll - är ett säkert kort för att ge karaktär åt alla rum. Fågelburar är tämligen uppseendeväckande och mycket iögonfallande, för vem kan neka att en fågelbur (med eller utan fågel) är intressant?
Tänkte bjuda er på lite birdie nam-nam! Burinspiration für alle!
Istället för att bosätta fåglar i din bur, dekorera med blommor (murgröna är en klassiker) och levande ljus. Var dock uppmärksam att buren ej bör vara i trä om du skall tända ljus!

Dagen blev precis lite bättre...

... när jag såg att mitt inlägg om mitt asiatiska parasoll hamnat på förstasidan i våran populära bloggportal! Jätteroligt!

Vill förstås passa på att välkomna alla nya (som gamla...) läsare och hoppas att ni hittar mycket läsbart nu, och de kommande närmaste veckorna! Många inredningstips står vid dörren och är på gång.

Ha en fantastisk helg!

Inspiration till en Walk-in-closet

Här har jag gjort ett litet kollage med inspiration för fyra olika sorters Walk-in-closet.
Vilken attraherar dig mest?
Jag gillar det genomtänkta och harmoniska, med känsla för stil. Så den första bilden (längst upp till vänster) á la beige inredning med färgsorterade kläder känns mest tilltalande till just mig.

Odla som på den gamla, goda tiden!

Jag har länge velat ha en riktig odlingsbänk till balkongen. Full utav växter och örter. Tidigare hade jag ett tomt hörn som liksom behövdes fyllas ut. Som ni ju vet har min balkong varit nästintill klar, lite som fortfarande fattas är en del växter (och gärna örter...) som skall förbättra den "gröna" känslan utav att ha det precis som utomhus, eller i en trädgård.
Min nya "odlingsbänk" är egentligen en arbetsbänk/köksbänk i massivt trä (ek) från IKEA. Den heter "GROLAND" och kostar där 1795:- kronor. Nästa steg är att olja in den med en sol- och regntålig olja, något som jag dock inte har hunnit att göra ännu. Jag tycker min nya "odlingsbänk" är perfekt. Under själva arbetsytan finns ett rede som man kan förvara saker på. Det finns även en stång som man t ex kan hänga trädgårdsredskap på. Jag funderar dock på att sy en gammaldags textilvägg (med lite klassiskt "rynk" upptill) och hänga där så att det döljer sakerna bakom. Det skulle passa perfekt till själva shabby chic-känslan, och att det dessutom gömmer bort sakerna bakom gör att det kanske känns lite härligare/mindre stökigt att vistas runtomkring.
Det är ju bara de bra sakerna/känslan som man vill ta in utav att njuta utomhus!
"Herbs"-odlingslådan och stålkorgen (för att bära sex stycken glas i) kommer från Magasin Krantz.se >länk<. De tre träkrukorna inklusive fatet i slitet trä kommer från Vita hjärtan.se >länk<
Paviljongen i zink (längs still vänster) kommer från Albertine.se >länk<


Lanterna till balkongen

Levande ljus - det kan man väl aldrig få för mycket utav i sommarnatten, inte sant?
Det tycker i alla fall inte jag! Här är mitt senaste inköp, en lanterna (gammaldags ljuslykta) är utav en variant med glasfönster och glasdörr som passar för ett större blockljus (eller varför inte en massa små värmeljus?). Det ger verkligen ett oerhört mysigt och behagligt sken om de fortfarande varma sommarnätterna. Jag bävar inför den kommande hösten, men hoppas innerligt att det håller sig varmt framåt skymningen ett bra tag till...!
Jag har upptäckt att man kan beställa hem saker billigt från företag som säljer restaurangprodukter. Oftast beställer ju restauranger (och liknande) in stora mängder utav t ex dekorationsprodukter och där kan man som regel oftast hitta produkter till mycket bra priser! Bara man letar kan man definitivt hitta det man söker!
Något jag också gillar starkt med lanternan/ljuslyktan är att den verkligen är i modell större. Skulle jag tröttna på att använda den som ljuskälla, kan jag ju plantera t ex en murgröna i den i en vacker kruka. Känns definitivt som en bra idé!
Min lanterna/ljuslykta hittade jag hos >VEGA<, det finns så mycket där som jag vill ha...!


Mysigt med lanternan nattetid!