[Kakfat i aluminium]


Jag som bakar mycket (via Tårtspecialisten; www.tartspecialisten.se) har ju haft en stor ansamling kak- och tårtfat genom åren. Det har blivit en del produkter via företag som gärna velat marknadsföra sina bakrelaterade produkter i olika sammanhang. Mycket utav dessa har jag gjort mig av med senaste åren, då detta fyllt upp mina förvaringsutrymmen lite alltför väl.
 
Jag älskar porslin och fina saker att duka med, men lika mycket älskar jag att rensa och det behövs oftare än vad man tror. Det gäller att vara selektiv och spara det som man faktiskt använder (och gillar lite extra) så det inte bara står och samlar damm... för så skall det ju inte vara!
 
Det är inte många kakfat som hittat hem senaste åren, men detta kakfat i aluminium [från Riviéra Maison] har fått flytta in. Det är väldigt elegant och utförandet framförallt känns lite ovanligt! Jag har inte sett något liknande i Sverige tidigare så det gläder mig att ha något som känns lite unikt. Trevåningsfat känns ju faktiskt lite uttjatade nu (men jag gillar förvisso en variant jag har hemma, från Eichholtz!) och det kan dessutom vara lite svårt att alltid "fylla ut" ett trevåningsfat till en helt vanlig fika...
 
Så vid närmare eftertanke tycker jag nog att det är mer värt användningsmässigt med ett kakfat med enbart en - eller möjligtvis två - våningar.
 
 Fika häromdagen - det blir många gäster när man fått bebis, kul!

[Kaffeglas med dubbla väggar]

 
Något som jag verkligen tycker är galet snyggt är glas (eller snarare muggar) med dubbla väggar! Särskilt snyggt blir det ju faktiskt att göra en ordentlig latte - med alla dess lager i skiftande, bruna nyanser - i dessa glas. Det ser sådär proffsigt och lyxigt ut. I detta fall har min Nespressomaskin Lattissima + (...som för övrigt skulle behöva sig en uppdatering) gjort denna latte men det är inte svårt att göra en snygg latte själv utan kapselmaskin!
 
Jag har berättat för Er innan, att ett utav mina absoluta favoritmärken i Europa är Riviéra Maison (i Holland) vars inredning främst är inspirerad utav den franska kusten; Rivieran alltså. Deras produkter andas delvis både lyx och elegans - men framförallt också hemtrevnad - och det sistnämnda är viktigast tycker jag! Priset på deras produkter är visserligen något högre, men jag kan intyga att deras produkter är oerhört välgjorda och kvalitén är definitivt något utöver det vanliga. Något annat helt fantastiskt är alla välarbetade detaljer man hittar på särskilt deras porslin. Roliga texter (ibland kanske lite FÖR självklar text) och meddelanden. Under en till synes helt "vanlig" espressokopp kan det t ex stå "Have a perfect day". Kul och originellt! 
 
[C'est Chaud!] Vilket ungefär betyder "Det är varmt!" på franska - ganska passande med tanke på innehållet i glaset. Perfekt att det lämnar fantasin åt att använda precis vad man vill i glasen; Kaffe, te eller varm choklad.
Både glas, liten rottingbricka samt bordsunderlägg (vitt i trä) kommer från [Riviéra Maison].

[Dekorplast i marmor]


Sedan ungefär fyra år tillbaka har vi en vit skänk från Jysk som jag tror heter "Aulum" - väldigt enkel och fin är den men den har - trots att vi tagit väl hand om den - blivit lite sliten på sina kanter. Den har t ex också fått en del fläckar på ovansidan som inte går bort, hmm. Jag har därför valt att klä in ovansidan i marmor - en tillfällig lösning, då jag har en annan idé att klä in större delar utav ovansidan (och sidorna) med spegelfilm. Det skulle nog vara häftigt! Men frågan är hur slutresultatet blir, skall bli kul att se. Jag väntar leverans på spegelfilmen från [Alfort & Cronholm], även denna dekorplast i vit marmor kommer därifrån.
 
Rektangulär spegelbricka från Lene Bjerre.

[Instagram: @mylivinghome]

Välkomna att följa mig på mitt Instagramkonto; @mylivinghome - var först med de senaste uppdateringarna och mycket annat roligt!
 
Såhär (se nedan) ser flödet ut i skrivandes stund, även en animerad video bl a finns på senaste recensionen utav 4moms babysitter "MamaRoo 3.0" - se föregående inlägg för mer info.
 

[Recension: 4moms MamaRoo 3.0 - Del I]

 
Jag har fått möjlighet att recensera en babysitter/babygunga från 4moms; MamaRoo 3.0 [läs mer på 4moms svenska hemsida här]. Detta är en väldigt unik produkt som jag upplever är väldigt genomtänkt och användbar för både baby- och förälder.
Vi som någongång har haft en bebis har nog, någongång, upplevt att man inte får tid över till annat än att gå runt med eller gunga en bebis i famnen som inte kan komma till ro på annat sätt. Hur underbart och mysigt detta än må vara så kan man ibland ändå behöva lite avlastning.
 
Jag har - som fyrabarnsmamma - aldrig upplevt ett barn med magsmärtor eller kolik, och kan inte i min vildaste fantasi sätta mig in i hur svårt det måste vara. Många bebisar med magsmärtor brukar oftast vilja ligga i famnen och bli gungade i olika mönster, och då kan jag tänka mig att en babysitter likt denna måste vara till en enorm hjälp. (Jag har läst flera rekommendera denna babygunga till barn med kolik, men kan dessvärre inte själv relatera till det).
 
Genom bebisåren har man haft många onödiga prylar, som man likaväl hade kunnat slippa. Detta är ju givetvis lätt att sålla bort i efterhand när man har erfarenhet. Det finns många saker jag rekommenderat förstföderskor att; "Köp inte det där, det där får du aldrig användning för". På senare år har jag känt att det bara är tre babyprodukter jag fått wow-effekt för, och denna "MamaRoo" är definitivt en utav dem.
 
Det fina med denna babysitter/babygunga är att dess funktioner verkar mer som en "naturlig famn" mer än något motsvarande. För egenligen - vilken riktig förälder "darrar" när de lugnar sitt barn, som en del babysitters gör? Och vilken förälder gungar fram och tillbaka - helt mekaniskt - som en vanlig babygunga gör?
MamaRoo gungar inte fram och tillbaka, utan vaggar snarare upp och ned - och i sidled. Det finns fem olika rörelsemönster, varav en som påminner om en åktur i bilen med oregelbundet rörelsemönster (lite skumpigt, nästan). Det är ju allmänt känt att de flesta små bebisar sover jättebra i bilen!
Ett annat rörelsemönster är "Kangaroo", som hoppar i sidled, fram och tillbaka. Den (och bilturen) har jag märkt att just min bebis sover bäst i, och på högsta hastigheten - åtminstone till en början - därefter sänker jag hastigheten eller stänger av den helt.
 
Något jag blev lite fundersam och skeptisk över vid användning i början var de olika valen utav ljud - däremot blev jag riktigt lättad - tack och lov - över att slippa  alla dessa klassiska "vaggvisor" som alltid finnas inbyggda i motsvarande babygungor. För hur naturligt är det egentligen med alla dessa pling-plong-visor till en nyfödd bebis? Och regnskogar med bräkande grodor i bakgrunden? (Ja, jag har haft en sådan).
Ett utav ljuden på MamaRoo är ljudet utav en fläkt - föreställ er en stor, industriell propellerfläkt! Jag menar; FLÄKT liksom?! Döm utav min förvåning när min bebis lugnas allra bäst utav denna och somnar på ett ögonblick när fläkten går på högsta volym! Wow! Ett annat ljud som också verkar vara uppskattat är ljudet utav hjärtslag - vilket man ju tänker bör vara ganska naturligt för en liten bebis som inte för så länge sedan legat inuti en kropp och troligtvis hört detta ganska tydligt.
 
En annan sak som kan vara till fördel - för vissa - är att det går att manövrera MamaRoo'n från sin egen smartphone. Man laddar ned en app innehållandes likadana funktioner som på babygungans egen instrumentpanel. Den interaktiva funktionen är häftig, men jag upplever att den kanske är mer för "soffpotatisar" som inte orkar resa sig upp för en extra knapptryckning. Jag har inte kollat hur långt denna funktionen sträcker sig - kanske kan det vara en fördel om man råkar vara upptagen med något  man absolut inte kan slita sig ifrån, och behöver ändra något läge på babygungan?
 
Ja, alla funktioner verkar fyllas med denna babygunga! Jag måste medge att jag är imponerad och kan bara konstatera att detta är en väldigt användbar produkt till både bebis och förälder. Den kostar några tusenlappar men blir desto mer användbar (och prisvärd!) för förstagångsföräldrarna som planerar även för framtida barn.
 

 Fördelar:
- Genomtänkt konstruktion, en babysitter/babygunga som verkligen fyller sin funktion
- Lättmanövrerad display med touchfunktion - så lätt att t om ett barn kan hantera den
- 5 rörelsemönster, 5 hastigheter, 5 ljud och 5 olika ljudnivåer
- Går att manövrera även via en smartphone (ladda ned en tillhörande gratis app)
- Naturliga rörelsemönster och ljud som bebisar brukar uppskatta
- Hela babygungan väger väldigt lite - blev t om riktigt förvånad första gången jag skulle flytta den då jag förväntat mig något tungt och otympligt
- Går på el, men går även att använda med batterier
 
Nackdelar:
- Kanske bebisen bli för bekväm med gungandet? Kan det ge någon slags problematik att få ett - sedan äldre - barn att somna om de vant sig vid gungandet i tidig ålder? (Detta återstår att se)
 
Jag - eller snarare min bebis - fortsätter att använda vår MamaRoo 3.0 och jag uppdaterar inom kort med ett nytt inlägg, med information kring funktionerna att manövrera produkten via en smartphone. Håll er uppdaterade!
 
 
Till vänster: Vilandes och till synes nöjd bebis. Till höger: En mobil med mjuka, avtagbara och vändbara "ägg". På ena sidan är de svart/vita och grafiskt mönstrade - intressanta för barnet som är strax under två-tre månader gamla! När barnet sedan blir lite större är det desto mer spännande med färger - bara att vända på "äggen" och något nytt har införts! När barnet är lite större och kan greppa saker kan man ge låta dem användas som leksaker att gosa med.
 

[Stjärnformade ljuslyktor]

 
Det finns två typer utav människor - de som inte förstår sig på det fina i ljuslyktor - och de som kanske förstås sig på det fina - kanske lite för mycket. Jag tillhör definitivt det andra alternativet, den sorten som aldrig får nog utav ljuslyktor hemma. Kan man ens ha för många?! Troligtvis inte! Jag flyttar ofta runt lyktorna hemma - ibland hittar jag en mer passande plats där de får stå länge, och ibland stannar de bara någon dag innan de hittar en annan plats...
 
Dessa stjärnformade lyktor (tre storlekar) finns hos Hemmetshjärta [www.hemmetshjarta.se], vilka påminner om en ganska dyr variant mitt favoritmärke, Riviera Maison har. Det fina med dessa är att de är silvriga när de är släckta, men ser desto mer guldiga ut när de är tända med värmeljus inuti. Fint för oss som inte kan bestämma sig om vi gillar silver- eller gulddetaljer!