Romantisk vit byrå

 
Jag har länge letat efter en vit, romantisk byrå till vårat sovrum.
 
Jag är alltid noga med att välja möbler och jag kan störa mig om något inte känns helt "rätt" hemma, eller så som jag tänkte mig från början. Därför har det tagit lite tid att hitta den rätta byrån (... vilket nästan låter som jag funnit mitt livs kärlek, haha). Men i detta fallet har varit stilen och måttet varit helt avgörande. Vit, romantisk och inte heller för stor har kraven varit. Jag har inte velat ha en byrå med för stort djup. De flesta byråer är faktiskt ganska djupa - från 45-55 cm. Det skulle vara alldeles för brett. Byrån på bilden är gjord i helt massivt trä och kommer från webbutiken <Encore>. Den har två mindre lådor och tre stora, samt antika beslag. Den är helt perfekt och gör sig så himla bra!
 
Den vita blusen som hänger på spetsgalgen (på vägghyllan) är alldeles för liten för Anisah nu. Den får dock hänga kvar så länge jag kan hålla kvar temat "bebis" där i hörnan. Så länge det temat inte känns irrelevant.
 
Min lilla bebis. ♡ Hon blir snart 8 månader. Tiden verkligen rusar iväg, på gott och ont.
Har på känn - om jag känner mig själv rätt - att jag kommer fortfarande tycka hon är min lilla bebis när hon är två år. Så den där blusen lär få hänga med ett tag till av den anledningen, haha! ;)
 
På tal om blusen så kan jag berätta att den är sydd utav min mormor. Tyget kommer från min mammas klänning då hon konfirmerades, så det är alltså återanvänt tyg, som blev ett plagg som har gått från generation till generation.Av den anledningen känns den också lite speciell: Att min mamma har haft på sig klänningen (fast då i annat utförande). Min två storasystrar har också haft på sig den, och jag själv. Och så min lilla flicka förstås. ♡
 
    
Blusen hänger på galgar som jag själv har gjort - läs mer om det <här>. Byrån kommer webbutiken <Encore> som också har en (750m² stor) fysisk butik i Skövde. Gillar särskilt deras sortiment utav industriell stil, shabby chic och klassiskt elegant. Jag skulle nog säga att vårat sovrum går i en blandning utav de tre, men främst i klassisk elegant/shabby chic.
 
  
Bordsklockan kommer från <IB Laursen>.
 
Min konstgjorda orkidé från <artflowers> flyttade jag från en annan byrå... och upp på vägghyllan. Känns väldigt vackert men samtidigt fräscht. En riktig orkidé kanske inte hade trivts så bra där, då det är på gränsen till för mörkt i hörnet.
 

Bäddset i Tencel

 
För någon vecka sedan fick jag i uppgift att fotografera tre olika bäddset åt en leverantör (Textilhuset.net) vilka alla är tillverkade i ett verkligt unikt material, nämligen Tencel.
Är detta något som ni har hört talas om tidigare? Jag hade i alla fall aldrig hört talas om detta men blev lite nyfiken.
 

 
Tencel är ett helt miljövänligt material (faktiskt den mest miljövänliga cellulosa-fibern som finns idag) och framställs uteslutande utav pappersmassa från träd som är certifierade utav Forest Stewardship Council (FSC). Fiberframställningen är miljöanpassad och materialet är 100 % biologiskt nedbrytbart. 
 
Tencel sägs ha mycket goda egenskaper när det gäller fukttransport och fuktgenomsläppning, vilket gör att komforten såklart höjs vid användning. Jag personligen kan tänka mig att detta är ett jätteskönt material att sova i på sommaren, när det är som varmast (ni vet när täcket vanligtvis känns för varmt, och det blir svårt att sova, haha...).
 

 
Min personliga åsikt efter test- och användning:
 
Jag personligen älskar materialet bomullssatin (ni vet sådär mjukt, och lent) och jag tycker att materialet Tencel påminner, nästan ganska exakt, om bomullssatin. En jättestor fördel tycker jag dessutom är att det är så lätt att stryka (...ja, jag brukar försöka stryka våra örngott och påslakan) och få det snyggt. Inget är så trist som påslakan och örngott som ser skrynkliga ut i sängen!
Tyget har också fint fall och jättefin, silkesliknande glans - vilket man kan ana lite från bilderna också (sånt som ju annars är svårt att fånga på bild!). Gillade verkligen detta materialet och kan rekommendera det. Utav alla tre utföranden - se modellerna nedan - kände jag till en början att Royal Leaves troligtvis var den som skulle falla mig mest i smaken, men lite otippat så kände jag  att favoriten ändå blev Chambray Stripes - vilken sinnessjuk lyster i tyget!
 
Jag tycker att det är viktigt - om man kan och har möjlighet - att försöka värna om naturen och att det finns så mycket miljövänliga alternativ idag är bara bra. Särskilt bädd/sovtextiler borde man ju satsa miljövänligt på dessutom, eftersom man ju faktiskt spenderar minst 1/3 av livet i sängen. Varför inte sova extra skönt?
 
CHAMBRAY STRIPES
 
Vacker, konstgjord orkidé från <artflowers>.
 
 
 
 
ROYAL LEAVES
 
 
BRIGHTON STRIPES
 
Bäddseten (alla tre mönster) kan ni köpa just nu för ett riktigt kampanjpris; 449 kronor med fri frakt (ordinarie pris är 1199 kronor) från <Textilhuset.net>

DIY: Kaféhörna hemma

 
Ni minns väl att jag för ett tag sedan påbörjade ett litet projekt att göra en liten "kaféhörna" hemma? Jag älskar att dricka kaffe och te (de bästa sällskapsdryckerna någonsin, om du frågar mig!) och det känns alltid som man faktiskt behöver den där lilla pausen i vardagen. Att stanna upp, koppla av för sig själv (eller tillsammans med någon), om så bara för en liten stund. Som trött småbarnsmamma känner man ju också att det där kaffet känns lite lagom uppiggande mitt på ljusa dagen.
 
Tanken med mitt lilla projekt var i alla fall att försöka få till den där typiska kafékänslan, fast hemma istället. Jag tycker det är hur mysigt som helst att gå på fik, men handen på hjärtat - med tre småttingar runtomkring sig blir man ganska bekväm utav sig på hemmaplan. - Så varför inte göra något roligt i kaféstil, fast hemma? var min tanke. Den där känslan jag gillar med kaféer är lite det där "bufféaktiga". Man tar sitt uppvärmda vatten, väljer kaffe (eller tesort), socker och kanske någon liten kakbit till.
 
Något jag tycker är supermysigt är dessutom kaféer som ibland bjuder på en liten chokladbit i folie/papper. Det är charmigt! Jag älskar att fika - och om det så är hemma eller på kafé spelar väl inte så stor roll nu, när jag har ett eget kafé hemma!
 

Till min kaféhörna hemma hade jag en liten lista på vad jag absolut ville ha med:
 
Tesorter (i sortimentskartong - så det bara är att välja och vraka för den fikasugna!)
Kaffe (Nespresso i detta fall - vi har ju en maskin som gör alltifrån espresso till latte, och med skummad mjölk)
Kaffemjölk (i engångsförpackningar - inget riktigt kafé utan dessa...!)
Socker (i engångsförpackningar helst)
Fin, mörk choklad (i folie/papper - storlek "munsbitar")
Kaffebägare (gärna med "take away"-lock)
Småkakor
 
Dessa produkter hittade jag hos SwedOffice, som säljer kontrosmaterial enkelt och billigt!
SwedOffice har bra priser och med snabba leveranser till företag inom hela Sverige. De har också ett stort sortiment inom skrivbordsartiklar och kontorsmaterial, tex pärmar, pennor, papper, kuvert och fika mm. Hos dem hittar du allt till ditt kontor. Beställ snabbt och enkelt via deras webbplats eller kontakta kundtjänst på telefon 08-24 50 55. 
 
Fairtrade rörsocker.
 
  
Till vänster: Jag går från att tycka att kaféhörnan känns lite för "plottrig" - till att den faktiskt känns ganska... hemtrevlig. Och kafélik! Det är ju egentligen precis så det brukar vara på riktiga kaféer - mycket smått och gott, på ganska liten yta. På det charmiga viset. Till höger: Självklart måste det finnas många olika tesorter att välja emellan. Denna sortimentskartong (Lipton, med 12 olika sorter) innehåller sammanlagt 180 st påsar. Finns att köpa hos Swedoffice.
 
  
Till vänster: De här klassiska kakorna känner ni säkert igen - "Royal Dansk", typiska smörkakor som får mig att minnas min farfar, som tyvärr inte är i livet längre. Men jag minns så väl att farmor och farfar brukade ha precis dessa kakor (om än i en lite mindre plåtburk) och bjuda på, alltid till fikat. Jag har inte sett dessa kakor på flera år och blev därför riktigt glad att se dem! Vilka minnen... Till höger: Typiska kaffebägare - dessa har jag också passande lock till. Perfekt för oss som alltid är i farten.
 
Inget riktigt kafé hemma utan... en riktigt mörk, tunn och spröd kvalitétschoklad! (Finns att köpa hos Swedoffice).
 
På avlastningsbordet: Kaffebägare "Bönan Brun" (med "take away"-lock finns att köpa till) från Swedoffice. Rörsocker "Fairtrade" (i portionspåse) från Swedoffice. "Royal Dansk", klassika kakor i stor burk från Swedoffice. På understa vägghyllan: Koppar från Gekås. Kaffemjölk (100 st/kartong), även dessa från Swedoffice. På översta vägghyllan: Minibyrå från Pandurohobby.

Grafiska tryck

 
Det är egentligen inte riktigt min stil... men jag har börjat att tycka att grafiska tryck är himla snyggt, när allt kommer omkring.
 
Funderar själv på att rigga upp en tavla (med svart tunn ram, vit bakgrund och svart/grå text) här hemma på en liten vägg bredvid datorn/arbetsplatsen. Dock måste jag medge att jag är lite kräsen, dessvärre, när det gäller utformningen. Många texter tycker jag kan kännas rakt igenom töntiga (för att vara hemma hos oss - men hos andra går det konstigt nog bra...?), och jag gillar inte heller motiv med varken människor eller djur.
 
Får leta vidare helt enkelt. Det roligaste hade förstås varit ett "personligt" grafiskt tryck. Kanske kan knåpa ihop något själv i Photoshop - vem vet.

Orientaliska vita ljuslyktor

 
 
Måste visa er dessa två urtjusiga, fina vita ljuslyktorna jag har på en vägghylla i sovrummet. De är väldigt mysiga och gör sig väldigt bra tillsammans, som ett "set" (vilket de egentligen inte är). Ger ett fint och behagligt sken på kvällen när man tänder dem - mycket mysigt, med andra ord! Jag skulle nog säga att de är orientaliska, men tack vare spetsmönstret tycker jag ändå att det passar bra in till den romantiska och eleganta stilen vi har i sovrummet.
 
Precis nedanför kan ni skymta den jättesöta vaggan (eller minisäng, som vi också använda den som) till våran nu 7-månaders bebis. Tyvärr använde hon aldrig den särskilt flitigt, så vi sålde den. Det var med lite sorg i hjärtat jag tog det beskedet, men samtdigt försökte jag se detta som ett ypperligt tillfälle att skapa lite extra rymd i rummet. Dock kan jag medge redan här och nu, att jag har planer att införskaffa en vit, romantisk byrå till förvaring för lillsessans kläder. Och jag har så mycket fina kläder till henne, skall ni veta! Längar tills jag får organisera lite...