[Stjärnsovsäck från Baby Bites]


Jag måste visa er världens sötaste overall en bebis kan ha - hur bedårande är inte denna stjärnsovsäck?! Jag tycker den är supersöt och kunde inte motstå den till min lilla fyra. Den finns att köpa hos [MaggieMars], fanns i flera fina färger. De har också en sjukt söt "Hajsovsäck" som ni bara måste se!
 
Som om det inte vore nog att overallen är söt så är den dessutom också praktisk. Jag vet inte hur många gånger man har "krånglat" med att räta ut armar och ben i overallen på en bebis som egentligen bara vill ligga ihopkrupen som en boll. Fördelen med denna overall är att den har generöst med utrymme för just armar och ben, så det dilemmat slipper man och det är faktiskt skönt! Jag upplever att små bebisar (mindre än 6 månader) inte gillar att ligga i overaller - det är åtminstone ett "problem" jag haft med tidigare barn, typ - fort på med overallen, ut snabbt! Känner ni igen er?
Jag har också märkt att min bebis sover lite extra gott i denna overall! Nu är det ju nästan vår (...men bara nästan - igår snöade det här) och då är overallen snart för varm. Det har dock blivit så att stjärnsovsäcken används ganska flitigt ändå, den är så mjukt (!) fodrad inuti att man själv nästan vill krypa in.
 
Jag skulle rekommendera att man verkligen väljer rätt storlek om man skall köpa en stjärnsovsäck (den finns i storlek 0-3 månader och 3-6 månader), jag var väl lite väl positiv när jag valde en större storlek då jag tänkte att den då kommer att användas längre - men stjärnsovsäckarna är generösa i storlek och risken finns att bebisen annars "drunknar" i den, hehe.
 
En annan kul grej är att ungarna nu kallar lillebror för "Patrik Stjärna" (Svampbob Fyrkants bästa vän, haha) ...stackars Ibrahim som får stå ut med allt!
 
 

[Pikerad soffa "Provence"]

 
 
...och så har denna underbara soffan "Provence" [från LivingStory] fått flytta in i sovrummet. Tidigare har vi använt en pikerad soffa (egentligen kökssoffa) i beige utförande, vilken förstås var jättefin men från början var det faktiskt tänkt att vi skulle ha en grå variant och när den nu är på plats så måste jag erkänna att det blev desto bättre! Den förra var dessutom med sin sitthöjd anpassad för ett matbord och denna variant "Provence" har en annan slags komfort. Det jag gillar med denna soffa är att den inte är alltför mjuk (ett mellanting) och faktiskt helt perfekt när det kommer till komforten. Man sitter väldigt bekvämt!
 
Den pikerade soffan är verkligen oerhört fin! Välgjord och med ett härligt sittdjup dessutom. Den passade väldigt bra in med våra "Edland"-möbler, en serie från IKEA som slutade säljas för några år sedan. Soffan och vitrinskåpen (som vi använder som garderober och diverse förvaring) har nästan samma nyans och de smälter in väldigt bra tillsammans! Jag är oerhört nöjd med resultatet och soffan lyfte verkligen hela rummet och tillsatte den där "hotellkänslan" jag faktiskt varit ute efter.
 
Jag har fått flera förfrågningar kring tips hur man inreder ett sovrum med hotellkänsla och det skall jag försöka att svara på med ett särskilt inlägg i helgen. Håll er gärna uppdaterade!
 
Till vänster: Oljemålningar i grått och med silverdetaljer. En storfavorit från [Konstlagret], rekommenderar varmt deras tavlor och sortiment. Om jag inte minns fel så handmålas alla deras tavlor på beställning - de har faktiskt luktat "färskt" alla gånger jag fått mina leveranser. Oljefärg har ju en speciell lukt - det har man ju kännedom utav sedan tidigare, jag målade faktiskt en hel del tavlor när jag var yngre. Till höger: Soffan "Provence".
Till vänster skymtar en helt underbar vit rosbuskett (konstgjord) från [Artflowers]. Jag får så oerhört mycket förfrågningar om alla mina buketter hemma, och jag kan glatt konstatera att nästan alla mina konstgjorda blommor kommer därifrån. Buketten ovan är specialbeställd och därmed handknuten - känns ju lite mer personligt att man får det man vill ha! Jag brukar skicka en inspirationsbild till dem på det jag söker, blir lika bra varje gång!