Vardagsrumsmatta

 
Det var med lite beslutsångest och ganska stor skeptis som jag bestämde mig för att byta ut våran vardagsrumsmatta - den gamla hade hunnit bli lite sliten. Trots att jag älskade våran gamla matta, kände jag att det nog ändå var hög tid att byta ut den till en ny variant. Jag har letat och letat, men ingen matta har känts riktigt rätt - tills jag hittade denna nedanstående (från Rugvista) som heter Firenze. När mattan väl var på plats kändes det rätt! Mattan är lite tjockare än våran gamla matta, skönt för fötterna!
 
Det jag gillar med just denna mattan är att den har rätt grå nyans till vårat vardagsrum. Ett plus också är att den känns som en blandning utav en modern matta, men lite inspirerad utav - mattornas matta - Beni Ourain.
 
Fåtölj från Furniturebox.

Vit Howard fåtölj

 
Har länge funderat på att köpa en Howard-fåtölj - men har inte riktigt vetat om när, var eller hur det ska ske. Det är något speciellt med fåtöljer för de ger verkligen en ombonad och mysig känsla. Att det dessutom ger en extra sittplats är förstås bara ett plus.
 
Först funderade jag på att köpa till en tillhörande fotpall, men jag insåg ganska snabbt att det inte fanns tillräckligt med plats. Trots att den tar plats (...både Howard-fåtöljerna och sofforna är ju faktiskt rätt generösa i storleken) är jag väldigt nöjd med den. Vardagsrummet känns inte lika stelt utan mer ombonat. Har man plats för åtminstone en fåtölj i sitt vardagsrum tycker jag att man ska ha det. Fåtöljen köpte jag från <Furniturebox>. Valet stod emellan en ljusgrå, vit eller crémevit. Crémevit kändes inte riktigt rätt, trots att våran soffa inte heller är helt kritvit. Men wow, vad fin den är. Såhär i efterhand är jag glad att jag valde den vita trots allt.
Fåtöljen - fin även utan fotpall! Och faktiskt överraskande skön att sitta i. Detta är en "billigare" variant (fanns även en lyxigare variant: "Lux"), trodde inte riktigt att den skulle vara fullt så skön att sitta i men den är verkligen bekväm! Ljuslyktan till höger (på fot) kommer från <Lene Bjerre> likaså gäller den stora golvvasen i bakgrunden.
Ljus och spegelbricka från <Lene Bjerre>, visat spegelbrickan innan men den känns som en storfavorit här hemma just nu. Passar i varenda rum och jättefin att servera något litet på till fikat!
 
 
 

Glaskupa med mässingsdetaljer

 
 
 Senaste tillskottet till hemmet är en [gigantisk] glaskupa med mässingsdetaljer från <Lene Bjerre>. Jag måste ha läst lite slarvigt i produktbeskrivningen när jag klickade hem den, för när den kom med posten var den helt plötsligt... jättestor. Men det gör detsamma - jag är faktiskt bara glad för att den var större än vad jag egentligen hade föreställt mig! Det gör den bara mer spektakulär och faktiskt lite ovanlig - de flesta glaskupor är ju faktiskt utav lite mindre modell och jag gillar det faktum att det får plats en hel växt (visserligen denna är liten på bilden nedanför) inuti. Skulle också tycka att det vore snyggt att få med en liten bit ormhassel/trollhassel inuti också, gillar sådana här dekorationer till hemmet som man kan variera i oändligheter.
 
Krackelerade ljuslyktan är budgetfavorit från Rusta, kostade bara en tjuga. Krukan inuti glaskupan kommer från <Loppisverkstan> och har en vacker, lätt färgad guld/mässingsfärgad rand runt kanten.