Minisäng till baby

 
Jag har fullkomligt förälskat mig i en sådan här minisäng (se bilden nedan) till våran kommande, lilla sommarbebis. Jag har dock inte bestämt mig för att skaffa en sådan, eller eventuellt en vagga. En normalstor spjälsäng vill vi dock inte ha, då det skulle ta upp alldeles för mycket plats i vårat sovrum.
 
Men visst är minisängen underbart söt? Det jag gillar extra mycket är att huvudändan är lite högre än fotändan, och att benen är smala och långa. Jag tycker att det ger ett fint och framförallt ett elegant intryck. Kan tänka mig hur sött det skulle se ut med de små söta bebispåslakanen till.
 
Nu står dock valet emellan en minisäng eller en vagga.
Vad hade ni satsat på?
 
 

Säg det med en säng

Många människor förknippar att köpa säng med något som kräver stor eftertanke och planering. Det beror på att många sängtillverkare påstår att sängen är något som ska hålla i över hundra år, och som är en investering som sker en gång i livet. Men så är det inte riktigt. För de flesta är sängen något som byts ut lika ofta som våra liv tar en ny vändning.
 
Sängen är ju snarare mer en symbol för något "nytt", och för förändringar som sker i livet. Här hemma hos oss t ex köpte vi en ny säng i samband med flytt (nytt och fräscht föredrog vi). Efter det kom en juniorsäng till våran förstfödda och nästa inköp kommer faktiskt att bli en våningssäng till våra två pojkar - i juniorstorlek...! Så det stämmer lite det där, att köpa säng ofta är i samband med större förändringar.
 
Jag tänkte också passa på tipsa om en rolig kampanj och tävling till alla mina läsare som pågår hos IKEA just nu. Kampanjen heter "Säg det med en säng" (← klicka på länken för att komma direkt till tävlingen och delta) och innebär att man via datorn kan brodera in ett budskap man vill förmedla till någon man håller av, vare sig det är ens partner eller en vän! Man kan alltså tävla å någon annans vägar, och det är också det som jag har gjort.
 
Såhär ser mitt bidrag ut, ett litet budskap till underbar vän som verkligen förtjänar en lika fantastisk säng!
 
 
 
 

Glasförvaring x 3

En nyhet i köket som kommit att bli en riktig storfavorit hemma hos oss!
 
Vackra glasburkar i gammeldags stil. Jag anpassar helt enkelt innehållet efter känsla - och vad som finns hemma i skafferiet. Förvaring är nödvändigt i ett hem, och något som man dessutom kan göra mycket roligt med. Det jag gillar allra mest med glasburkar är att innehållet exponeras - och då låter man gärna det "fina" få lysa igenom - vilket på sätt och vis också bidrar till inredningen.
 
Vad brukar ni lägga i era glasburkar?
 
 
Dessa fina glasburkar finns i tre storlekar och kommer från webbutiken <RuthGreta.se>.

Bordsdekoration i betong

 
För ett tag sedan tipsade jag om hur man med enkla medel gör sin egen bordsdekoration billigt (läs mer om det här) med enkla medel. Ett tips är som sagt att leta efter detaljer - t ex värmeljushållare och fina fat - på utförsäljningar (eller second hand). Där kan man hitta mycket fint, både vad gäller skålar och fat och annat smått och gott.
 
Jag gillar bordsdekorationer i denna stil med lite "naturlig" look och då passar det ju fint med ett betongfat (...vilket ju faktiskt är något man också kan göra själv!) och dessa naturliga detaljer. Jag har använt billig fågelsand till att fylla själva fatet med. Fågelsanden innehåller ju oftast både större- samt mindre stenar och ofta krossade snäckskal som ger ett fint intryck.
 
    
Till vänster: Smådetaljer fyndade för två kronor/st på utförsäljning. Betongfatet kostade sju kronor - ingen större förlust i plånboken om man säger så... Till höger: Dekorera gärna med lite grönt, annars finns risken att det bara blir grått och trist. Det behöver inte alltid vara äkta blommor. Jag har använt små gröna växtdelar som jag ryckt ifrån en plastblomma här hemma.
 

Svart vitrinskåp

 
För ett tag sedan nämnde jag ju att jag var ute efter ett svart vitrinskåp till köket. Helt enkelt för att jag behövt mer förvaring till bl a porslin och tårtfat. Ett vitrinskåp som jag gillar och som känns helt perfekt i både storlek och utseende är "HEMNES", från IKEA. Faktum är att vi (...med risk för att låta ganska fantasilös) redan har ett likadant vitrinskåp i vårat vardagsrum sedan tidigare, fast en vit variant. Gillar man något så spelar det kanske inte så stor roll att man har två likadana exemplar, fast i olika färger? Åtminstone jag tycker inte att det är något man lägger märke till.
 
I det vita vitrinskåpet i vardagsrummet har vi mest lite mer neutralt porslin - som t ex en vitt/grått porslin, fina champagneglas o sv. I vitrinskåpet i köket har jag valt att placera lite mer färgglada detaljer, och det har onekligen blivit ganska mycket pastellfärgat och rosa därinne. Dock måste jag säga att det passar verkligen jättebra till det svarta i vitrinskåpet och det ger även en fin kontrast.
 
  
Till vänster: Lite svårt att fotografera vitrinskåpet med alla reflekteringar från glaset på skåpsdörrarna. Till höger: Vy från sidan.
 
  
Till vänster: Detta fantastiska "Tea for one"-set (med kopp och tekanna i ett) är verkligen jättesött. Tyvärr har jag insett att jag inte använder den särskilt ofta. Faktum är att jag hittade den i ett skåp häromdagen när jag rensade lite. Jag tänkte att om jag har den framme och väl synlig så kommer jag förhoppningsvis att använda den lite mer... för visst är den helt bedårande? Det känns lite vardagsly att ha en sånt här "Tea for one"-set när man själv sitter och dricker en kopp te. Till vänster i bilden skymtar ett vitt, lackerat tårtfat i plåt från La Shelf. Och vita bak/muffinsformar från IB Laursen, samma som bilden nedan. Till höger: Jag har ett porslinsset för sex personer från Gerbera, i färgen bomull. Alltifrån stora och små tallrikar, assietter, gratängformar, uppläggningsfat och fruktskålar.
 
 Multivas från <RuthGreta.se>
 
 Det rosa tårtfatet på bilden ovan är nog mitt absoluta favorit-tårtfat (jag har minst väldigt många olika modeller) just nu. Jag har också sex stycken matchande bak/muffinsformar. Båda varianterna är från serien "Mynte" (IB Laursen) och kommer från Sågen's Lantcharm. Gillar verkligen den serien och det finns många fina porslinsprodukter att komplettera samlingen med. Skålarna bredvid är två "Marimekko"-skålar från Iittala i färgen "Hallon".

Lyxiga badrumstvålar

 
Häromdagen köpte jag en pumptvål och en handlotion från Baylis & Harding's serie "Royal Bouquet". Jag föll för de söta flaskorna och den fräscha doften av citronblomma och vit ros (det finns fler flaskor med andra mönster och dofter - jättefina allesammans).
 
Dessa doftar nog mest citron skulle jag säga, men verkligen jättefräscht. Helst utav allt hade jag också velat köpa en handtvål i samma serie, men det verkade inte finnas så det fick bara bli dessa två. Just nu står de vackert i badrumshyllan och är bara snygga att titta på.Det är nästan så att man inte riktigt vill använda dem.

Buxbombollar på stam

För ett tag sedan köpte jag två krukväxter med små "Buxbombollar" på stam. Växterna är konstgjorda, och kanske har ni märkt att jag föredrar just sådana här hemma? Jag blir lite ledsen och känner mig lite taskig när riktiga växter dör - och det är helst inget som jag vill ha på mitt samvete... Det är en av anledningarna att jag gillar konstgjorda växter. Jag har dessutom alltid så mycket på mitt schema att jag ibland också glömmer att vattna de riktiga växterna titt som tätt. Det här med oäkta växter känns därför som ett bra alternativ för mig.
 
Buxombollarna kommer från JYSK och kostar 49 SEK/st. De är lite mörkare gröna i verkligheten än jämfört med bilden från deras hemsida, där de är lite mer ljusgröna (se exempel här ovanför). Tyvärr är de placerade i en jätteful liten kruka - men å andra sidan gör det detsamma! Man kan ju likaväl ställa den lilla krukan i en större, lite snyggare variant. Så gjorde jag.

Silverkanna

 
 Häromdagen köpte jag en silverkanna för 20 kronor på second hand. Visst är den rätt söt? Jag är väldigt förtjust i silverdetaljer just nu, och så länge man inte tröttnat på detta så är det väl bara att köra på...?!
 
Min tanke var också att eventuellt ställa den i köket och kanske placera en fin, färsk kryddväxt i den. Kanske basilika? Jag har sett många insipirationsbilder från inredningsbloggar/hemsidor med något liknande och tyckt att det är jättefint. Nackdelen är dock att öppningen till själva kannan är ganska liten (kanske lite väl liten...) så jag hoppas, hoppas, hoppas att åtminstone en liten kryddväxt får plats. 
 
  
Till vänster: Hittade en silverring med rosa sten också i samma butik. Passar mig inte alls (på tok för stor) men väldigt fin att titta på! Hihi. Fem kronor betalade jag för den. Till höger: Silverkannan på en silverbricka.
 

Långsmal golvvas

Jag berättade ju att jag besökte Gekås häromdagen och då hittade jag bl a denna långsmala, drygt 80 cm höga golvvas. Den fanns också i svart (och även i lite två kortare versioner) och kostade bara 29 SEK. Är helt förtjust, och som ni kan se passade vasen jättefint i sovrummet bredvid den beigea Hedda-fåtöljen. 
 
  
Till vänster: Hedda-fåtöj med tillhörande fotpall, köpt från Åhléns för ungefär ett år sedan. Kudden kommer ifrån Ellos. Tofsarna är loppisfynd och köptes för en billig peng. Till höger: Den kostgjorda rosen (lite större modell) är också köpt fråk Gekås. Kostade 15 SEK, billigt!