Te- och kaffehörna hemma

 
Nu känner jag att jag börjar att bli lite mer klar med min te- och kaffehörna i köket. När jag besökte min storasyster (som bor i ett mysigt hus på landet) blev jag helt förälskad i hennes egengjorda, vackra konsolhyllor i köket. Hon hade vita, robusta trähyllor (som hon hämtat själv från brädgården och sedan målat) med svarta smideskonsoller till. Jättefina och jag blev så otroligt förälskad i hela idéen. Det kändes så hemtrevligt och mysigt... ja, helt enkelt en kul idé för hemmet!

Och jag som alltid har gillat den där känslan av att gå på fik; Att få plocka sig en egen kaffe/tekopp, välja tesort och socker. Det tycker jag är så himla mysigt och det var lite utav den känslan som jag ville återskapa - fast hemma istället! Nu rymmer mina vägghyllor alltifrånn kaffe/tekoppar, assietter, kaffe- och tekapslar (till Nespressomaskinen, som står nedanför), tepåsar förvarade - och märkta med innehållet - i mini-byrån från <Panduro> (se bilden ovan), lite socker och annat smått och gott.
 
Mitt absolut senaste fynd är dock avlastningsbordet som står nedanför vägghyllorna. Den köpte jag igår från Blocket för 300 kronor. Det känns väldigt billigt! Särskilt med tanke på att jag letat efter en byrå med exakt det måttet - både vad gäller bredd, höjd och djup. Den passade in PERFEKT! Lyckan är total när man hittar precis det man söker efter, till en så billig peng. Inte nog med det så var hela avlastningsbordet i väldigt bra skick. Det enda var några smårepor på själva bänkskivan. Detta åtgärdade jag dock genom att spraya skivan med ett topplack (genomskinligt lack, alltså) från en Plastikote-spray från <Alfort>. På bara en minut fick jag alltså en helt ny, skinande blank bänkskiva. 
 
  
Till vänster: Smideskonsollerna kommer från <Nacka Byggnadsvård>. Jag riktigt älskar dem! De två svarta plåtburkarna (på översta hyllan) kommer från <Trademan>. De innehåller mina kaffekapslar till Nespressomaskinen. Vasen på avlastningsbordet kommer också från <Trademan>. Till höger: De svarta, dubbla ankarskrokarna kommer också från <Nacka Byggnadsvård>.
  
Glasburk (här med socker i) från <IB Laursen>.

Scrapbook tavla

 
 
 Den här tavlan har jag scrapbookat till min systerson Walter. Min storasyster (Walters mamma) har planer att inreda ett eget rum till honom, och det jag förstod utav hennes idéer var att rummet skall vara i pastelliga färger. Det var detta jag hade i åtanke och försökte utgå ifrån när jag gjorde tavlan. Den  ska föreställa en gammaldags leksaksaffär. Den får mig lite att tänka på den där leksaksaffären som fanns med i "Kajsa Kavat"-filmen, om ni minns?

Tavlan (som gör sig så mycket bättre i verkligheten än på bild!) har jag scrapbookat genom att använda produkter och tillbehör från Panduro. Bland annat så använde jag designblocket "Corner shop" och ett dekorset från samma serie. Dekorsetet innehåller motiv med tårtor, blommor och gammaldagsa leksaker. Jättesött alltihop, faktiskt! Ramen till tavlan kommer från IKEA och är den variant som egenligen är gjord för LP-skivor. Ramen är från början svart (fanns tyvärr inte i vitt, och ingen annan ram matchade heller måttet jag helst önskade) men jag har sprayat den vit och därefter topplackat den för bästa hållbarhet.
 
 

Traditional Craft Paint

 
 
Jag har fått lite frågor om vilken färg jag använde för att måla om minibyrån <som jag skrev lite om här> för ett tag sedan. Färgen jag använde kallas för "Traditional Craft Paint" och finns att köpa hos Panduro Hobby. Det är en vattenburen, syrafri och helmatt akrylfärg som lämpar sig extra bra för t ex trä, gips, terracotta och papp.
 
Ett plus är att färgen täckte lätt (räckte att måla bara en gång) och torkade snabbt. Beräknad torktid (dammtorr) var cirka 20-30 minuter. Jag behövde 1 1/2 burk (cirka 90 ml) för att täcka hela byrån, och att måla lådorna invändigt. Man får dock vara försiktig med att låda byråer och lådor invändigt, för använder man för mycket färg kan det bli svårt att stänga lådorna sedan.