[Hole Pendel XL]

 
Alltså, hur vansinnigt cool och snygg är då inte denna hängande "globlampa" från [Globen Lightning]?!
Jag råkade finna denna lampan utav en slump men har å andra sidan inte gått obemärkt förbi Globen Lightnings fina och framförallt trendiga sortiment! Alla deras lampor är ju urhäftiga och känns dessutom väldigt moderiktiga. Tack vare dessa avgörande detaljer känner jag att detta absolut är ett nytt favoritmärke när det kommer till belysning - de har så himla läckra "takkronor" också i modern tappning!
 
 
Denna variant "Hole Pendel" finns även i mässing (mina är i krom) och svart, samt en variant med rökfärgat (mörkgrått) glas - urhäftig! Mässingsvarianten är för övrigt jätteläcker, det är nästan synd att jag inte har något överhuvudtaget i mässing hemma, annars hade det blivit sådana. Men förvisso är den kromfärgade varianten väldigt fin och gör sig fin även i ett mer "neutralt rum", t ex ett grabbrum (där jag personligen inte skulle tycka att mässing vore så passande, men allt handlar om personlig smak förstås!). För mig kändes detta som givna lampor i köket - jag har två stycken över köksbordet, men funderar faktiskt på att flytta den ena till ett annat rum där jag tror att det skulle bli en fin detalj!
 
 
Här fick en liten kruka plats [från Lene Bjerre] och en slingrande grön växt, "Plättar i luften" - men för den delen lika fin med en murgröna, eller en kaktus.
Glaskulan hängande över köksbordet, en fin detalj som - i detta fallet - tillför lite grönska. Känns för mig givet med en grön, slingrande växt - men bara fantastin sätter gränser för vilken dekoration man vill ha.
Lampan "Hole Pendel" (finns i flera storlekar, varav mina är i storlek XL, den största varianten där glaskulan är 30 cm i diameter).

[Axkid Minikid - bakåtvänd bilbarnstol]

 
Vi har fått tillfälle att fotografera och recensera en baktåvänd bilbarnstol från svenska företaget [Axkid], och har precis fått varianten "Minikid" hemskickad. Som småbarnsförälder känns det ju viktigt att ens sitter säkert i bilen, och såklart allra helst bakåtvända så länge som möjligt.
 
Innan vi utför vår ordentliga recension (om cirka 4-6 veckor) har jag listat lite tankar och förväntningar kring bilstolen som jag tror gör den som ett bra alternativ för just oss (vilket också har varit avgörande i valet av just denna bilstol):
 
- Möjliggör bakåtvänt åkande upp till hela 125 cm, dvs i ungefär 6-årsåldern. Detta känns ultimat för oss som aktiv familj med flera barn, då den enkelt kan användas av både små och stora barn (då den är anpassad för barn i ålder 0-25 kg). Det betyder att två utav våra barn, 2,5 år och 5 år gamla, båda kan använda denna bilbarnstol och kan sitta bekvämt. Hur bra som helst!
 
- Vi har flera bilar i vår ägo och något som helt enkelt känns lockande är att Minikid passar i alla våra bilar, oavsett storlek eller årsmodell. Det extra långa stödbenet och de unika förankringsbanden gör att Minikid ska passa i alla bilar - både små, stora, äldre - och förstås nyare - bilmodeller.
 
- Bilbarnstolen har fem lutningslägen för att barnet ska sitta så bekvämt som möjligt. Som vi vet gillar inga barn att sitta obekvämt, och en bekväm stol och sittposition bidrar ju till mycket trevligare bilfärd; för ALLA inkluderade.
 
Håll till godo, strax innan sommaren kommer den utförliga recensionen och fler bilder på bilbarnstolen i bilen!
 
 
 
 
 

[Klassiskt blåvitt]

 
Senaste två veckorna har jag ägnat mig åt en liten förändring här hemma. Det har varit dags att tillföra lite färg till vardagsrummet, med all rätt! Ni som följer mig på min sociala kanal på instagram [@mylivinghome] har fått följa mig igenom den gröna perioden, och nu införandet utav de blå textilerna. Klassiskt blått (och gärna med lite inslag av vitt) är ju aldrig fel! Jag är väldigt mycket för sammet just nu, som är väldigt hett - lite kul kuriosa är att jag har inrett med sammet i många år, redan långt innan det blev sådär populärt. Sammet är onekligen ett material som förhöjer den lite "lyxiga" känslan och tillför dessutom en ombonad och mysig känsla. Mitt absoluta favoritmaterial när det kommer till textiler!
 
Mattan, som kommer från Jotex har ett fantastiskt mönster och underbar färgskala i blått. Dessvärre måste jag meddela att jag inte är särskilt nöjd med kvalitén. Mattan är väldigt tunn och är väldigt svår att dammsuga - inte värd sina 2.500 kronor, dessvärre.