Balkongtips på förstasidan i Blogg.seImorse upptäckte jag att mitt balkongtips hamnat som inspiration i Blogg.se [länk], scrolla lite längre ned (eller klicka dig vidare in under fliken "Inredning") och där har ni inlägget. Helt fantastiskt roligt att få uppmärksamhet över något man gjort!

Vill förstås också passa på att varmt välkomna alla nya - som gamla - läsare!
Hoppas att ni hittar något inspirerande och läsbart inne hos mig.

Malin

Ps!
Ni har väl inte missat att det numera går att följa Inredningstipset.se via Bloglovin'?

Batteridriven ljusslinga

Som flera gånger tidigare har jag hyllat batteridriven belysning till platser som man inte har möjlighet att dra sladdar till. Balkongen hemma hos oss är just en sådan plats, där man likväl också behöver lite ljus om kvällarna.

I diverse affärer, t ex "Claes Ohlsson", kan man hitta batteridrivna ljusslingor
Där hittade nämligen jag en billig variant (29,90:-) med 10 lampor som drivs utav fyra stycken batterier.
Ljusslingor kan man förstås linda runt både det ena och det andra (missförstå mig gärna rätt nu...), men min idé var att slingra den runt parasollstången på balkongen tillsammans med en murgröna.

Jag hade förstås inte förväntat mig den bästa belysningen när mörkret väl faller på, men ljusslingan gav faktiskt mycket bra belysning trots så få lampor som tio stycken.

Väldigt nöjd med denna trots priset, vilket bevisar att billigt också kan vara bra!

 
Till vänster: Balkongen/ljusslingan (avstängd) dagid så ingen belysning krävs. Till höger: Balkongen/ljusslingan tänd när det börjar att skymma.

Tävling! Vinn gardiner! (Två stycken vinnare)Nu har ni läsare chans att vinna ett par valfria gardiner från Textilonnet.se [länk].

Textilonnet.se har ett brett sortiment utav olika slags gardiner i många olika färger och härliga mönster. I deras sortiment hittar du också vackra textiler såsom handdukar, bordslöpare, kuddfodral och mycket mer.
För att vara med och tävla gäller att göra något utav följande:

För sammanlagt en lott i tävlingen (för dig utan blogg):
Skriv en kommentar och berätta vilka gardiner du u skulle vilja vinna från Textilonnet.se.
Glöm inte att skriva ditt namn, och gärna din e-mailadress (det är bara administratören som kan se den) då det underlättar om just du skulle vinna.

För sammanlagt två lotter (dubbelt så stor vinstchans) i tävlingen (för dig med blogg eller FaceBook), gör något utav följande:

1. Berätta om tävlingen på din blogg. Skriv en kommentar och berätta vilka gardiner du skulle vilja vinna från Textilonnet.se. Glöm inte att skicka med en länk till din blogg/tävlingsinlägget.

2. Gilla Textilonnet.se på FaceBook och dela gärna detta inlägg på FaceBook och tipsa om tävlingen.Tävlingen i samarbete med:

Plastic fantastic!För några år sedan skulle jag aldrig hålla med om att plastväxter skulle kunna vara vackra. Tyvärr har plastväxter för mig alltför länge förknippats med sådana där fula, skrikiga plastpelargoner (och allt vad det heter) som bara gamlingar har hemma. Det är så fruktansvärt fult. Letar man dock noga kan man - om man har ordentligt med tur - hitta fina små plastväxter i en del affärer. Jag upplever dock att det är ovanligt och lite svårt ibland att hitta stora plastväxter som faktiskt är fina.

Men utav en slump hittade jag sidan Wexter.se [länk], som utav det smarta namnet att döma faktiskt säljer just wexter. D vs växter (med "riktigt" utseende) i plast. Därifrån har jag införskaffat mig ett bambuträd på 170 cm, och ett litet bonzaiträd på cirka 25 cm.
Bambuträdet har fått en given plats i hörnet i vardagsrummet. Tidigare stod där en äkta palm, men tyvärr tyckte den nog att det var alldeles för dåligt ljus där så den blev ful i bladen efter en tid. Kan ju också vara så att jag dessvärre också bevattnat den fel, även fast jag har för mig att jag följt bevattningsintruktionerna någorlunda bra. På balkongen har vi alltid riktiga blommor sommartid så där fungerar det i alla fall jättebra.

Det lilla bonzaiträdet har också verkligen blivit en hit. Tack vare att den numera står centrerat på vårat köksbord är det ju många utav våra besökare och gäster som också lägger märke till den. Många tycker att den är fantastiskt fin och jag vet inte hur många som har stirrat länge på den och sedan försiktigt frågat om den är äkta eller ej...? Bonzaiträd sägs ju vara lite speciella och svåra att sköta, men otroligt vackra och effektfulla är dem i alla fall!


Mitt superfina bonzaiträd, jag är så verkligen jättenöjd! Kolla bara på stammen och själva "mossan" som bonzaiträdet växer i. Visst ser det äkta ut...?

... och så bambuträdet!Jag hittade en fin och billig (!) kruka för 159:- på Blomsterlandet, passade perfekt till bambun och till hela inredningen i vardagsrummet.

Ge bort en present till hemmet!Vad brukar ni oftast ge bort för presenter när ni går hem till folk?

Själv måste jag erkänna att det oftast blir något i stil med en blomma eller något trevligt som jag själv har bakat (stor bakfantast, som jag ju är...). Handen på hjärtat så är det ju jättevanligt (och kanske lite överskattat...?) och kanske också lite trist att ge bort en blomma, som visserligen kan vara jättevacker, men tyvärr vissnar efter några dagar.

Ibland kan det vara så mycket trevligare med plastblommor. Men viktigt är att de ser äkta ut!
Istället för att ge blommor (eller något ätbart) när jag var bjuden på middag hos en väninna för ett tag sedan tog jag med ett litet blomster/inredningsarrangemang som håller sig fint och fräscht för alltid. (I alla fall så länge inte någon tappar den i golvet...). Här dekorerade jag det lilla växthuset med en mini-orkidé, en dekorationsboll och en sten med ett gulligt litet budskap.

Vad tycker ni om dessa små växthus - oftast i zinkmaterial - som man kan köpa nuförtiden? Själv tycker jag att de är jättesöta och användbara på många olika områden. T ex så kan man ju använda dem som "riktiga" små växthus, eller varför inte lägga blockljus i och ställa dekorativt på balkongbordet om sommaren...?