I balkonglådan

 
Jag tycker att det är väldigt mysigt när sommaren kommer och det är dags att sätta växter ute i blomlådorna på balkongen. Trots att det redan är mycket "grönt" (...visserligen konstväxter) på balkongen så ger det ändå en helt annan känsla när man precis har planterat någonting. Jag är inget stort fan utav att ha levande växter inomhus, tyvärr. Jag tycker det är fint, men jag glömmer tyvärr bort att vattna dem. Konstigt nog blir det en annan sak med balkongväxter - kanske för att det är säsongsbaserat? I år har jag inte planterat några blommor, utan basilika, marockansk mynta (härligt, till teét förstås!) och en ört som jag tror kallas för sötverbena...? Minns inte riktigt namnet på den sista - den tog jag dock bara för att den var fin...
 
I våran gamla lägenhet som vi flyttade ifrån - för lite mer än ett år sedan - hade vi ingen inglasad balkong (det har vi som sagt nu) och då hade jag flera blomlådor i zink som man lätt hängde över på balkongräcket. Det fungerar tyvärr inte nu eftersom vi har en inglasad balkong. Jag försöker dock hitta en lösning på hur man kan fästa blomlådorna på "insidan" utav balkongräcket för jag vill så gärna ha fler blomlådor än den enda (se bilden nedan) som står på odlingsbänken därute...
 
Någon som har ett bra förslag på hur man ska kunna göra? Jag tror det blir till att ta fram betongborren i alla fall, men frågan är vad det snyggaste alternativet skulle kunna vara?
 
En orientalisk liten ljuslykta i blomlådan. Mysigt om kvällarna, men man får se till så att inga blad sticker ivägen så att det börjar att brinna...!

Vägghängd mediahylla

 
För ungefär en månad sedan köpte vi en vägghängd mediahylla (om man nu skall kalla det så, vi förvarar dock inga mediarelaterade saker i den...) som vi tänkte ha i vardagsrummet ovanför teven. Det var dock ganska nyligen som den blev upphängd, den har helt enkelt legat och skräpat i vardagsrummet fram tills för några dagar sedan...
 
Vägghyllan är vit och högblank, kommer från IKEA och serien "BESTÅ". Trots att våran mediabänk är från en helt annan återförsäljare så passar den ändå jättebra ihop tillsammans med den vägghängda hyllan. De är precis lika långa (på bredden) och matchar varandra som sagt helt utmärkt. Under vägghyllan har jag fäst tre stycken självhäftande spotlights, sådana där batteridrivna små saker som man tänder genom att trycka på undersidan. Ett plus med dessa är ju visserligen att man slipper fula sladdar som hänger nedför hyllan! Dessa spotlights har ett lite blått ljus (inte sådär varmvitt, som man annars gärna vill ha) men det passar bra in trots allt eftersom vårat akvarium också har blått sken - plus att vi har en inbygg lampa i våran soffa med samma typ utav belysning. Så det håller trots allt ett tema, ändå. 
 
Lite svårt att fotografera vägghyllan men det ser fint ut i verkligheten.

Akvariumbakgrund

 
 
 I höstas skaffade vi ett smidigt, modernt litet akvarium ("Fluval edge", som den kallas) som är väldigt omtyckt här hemma utav hela familjen. Särskilt barnen tycker förstås att det är roligt att både titta på och sköta om fiskarna (det sistnämnda gäller visserligen bara våran äldsta son, även fast lillebror gärna vill och försöker). Det är bara positivt att akvariumet står på en mediabänk i vardagsrummet, då det är en perfekt höjd för just barnen att lätt kunna hålla reda på vad fiskarna har för sig. Det är väldigt ofta - och gärna - som de sätter sig för att kolla på fiskarna!
 
Sedan vi skaffade akvariumet har vi hunnit "möblera om" lite lätt i det vid några tillfällen. Det är ju förstås inga drastiska förändringar men det har varit lite så att man flyttat på växterna och lite andra detaljer samtidigt som man passat på att byta vattenmängden i akvariumet.
 
Något som är nytt för senaste dagarna är att jag har fäst en bakgrund på akvariumet (tejpade bara dit den lite diskret), det blev en havsblå bakgrund med motiv utav lite växter. Ny liksom "lyser" hela akvariumet med ett blått sken istället! Jag har lite svårt att bestämma mig för om jag gillar det, eller inte. Vad tycker ni? Det kanske bara är en vanesak och jag tror att det kanske kan vara bra för fiskarna att få en lite mer "naturlig" miljö (...helt naturligt kan det ju förstås aldrig bli) istället.
 
  
Till höger: Såhär såg akvariumet ut precis i början när vi köpte det. Mycket gröna växter som vi blev rekommenderade i djuraffären att köpa till just våra fiskar, men våra fiskar tyckte kanske lite för bra om dem och åt upp nästan allt... lustigt! Till vänster: Och nu ser det ut ungefär såhär! Som ni ser känns akvariumet lite mer "blått" i färgen tack vare akvariumbakgrunden.
 

Dekoration till blöjtårta / Diaper cake

 
Jag har några kompisar senaste tiden som fått barn (...och alla har fått pojkar) därför hade jag en liten idé om att kanske testa på att göra en blöjtårta - eller "Diaper cake" som det heter på engelska - och ge bort i present. Jag har tidigare testat att göra en blöjtårta men den var helt utan dekorationer och såg faktiskt ganska tråkig ut. Därför skall det bli kul att testa på att göra ännu en variant fast med  finare dekoration. Det jag tänkte använda är bl a sidenband, girlanger, dekorationsblommor och t om tvålar (att "strö" över lite runtom på blöjtårtan) som ser ut som små rosor. Alla produkter på bilderna nedan kommer ifrån <My Heart>, en sida med presentprodukter för alla tillfällen som jag varmt kan rekommendera.
 
Det jag också skall köpa separat till blöjtårtan är t ex babystrumpor som man kan rulla ihop fint och ge tillsammans med blöjtårtan.
 
  
Till vänster: Rosentvålar (hur fina som helst, och de doftar dessutom ljuvligt) och ett 1,5 cm brett sidenband i en väldigt ljusblå nyans. Till höger: Små dekorationsrosor (i plast) på floristtråd. Sådana här har ni säkert sett att jag använt tidigare, då bl a till att dekorera presentaskar. De är verkligen söta och finns i en massa färger hos <MyHeart.se>.
 
  
Håll utkik för inom kort så kommer ni också att få se en liten beskrivning (och bild på det färdiga resultatet) på hur man gör en blöjtårta/diaper cake.