Miss Etoilés underbara värld

Ni har väl inte missat det underbara danska designföretaget "Miss Etoilé", som tillverkar både accessoarer, möbler och inredning? Danskarna ligger verkligen ett steg före oss i vårat avlånga land, när det kommer till idéer och design. Jag personligen är mäkta förtjust i deras produktsortiment. Pastellfärgerna på deras serveringsfat i thékollektionen känns helt rätt. De dominerande färgerna i höstens och vinterns kollektion går i blå, grön och rosa (se ovan).
Miss Etoilé är perfekt för oss som är förtjusta i den franska, eleganta stilen. Även perfekt för mina kakor och bakverk. Min absoluta favorit just nu är mitt ljusgröna kakfat "Chocolate". Finns att köpa här <länk>.

Vinnare utav tavla från Bimago.se

Ett stort tack till samtliga tävlande i tävlingen i samarbete med Bimago.se <länk>
Den lyckliga vinnaren utav en fem-delad tavla (med uträkning från en slumpgeneratior) blev lott nummer tre, signaturen Marja. Ett stort grattis till dig! Hoppas att din dotter blir glad över överraskningen. Skicka ett mail till oss på Inredningstipset.se (inredningstipset@live.se) med dina kontaktuppgifter så vidarebefodrar vi detta till Bimago's ansvariga och kundstjänst.
Grattis ännu en gång!
Tävlingen sponsrad utav:

Barnens krypin

Jag har (lite för länge) försökt att fundera, planera och konstruera en liten barnhörna i vårat vardagsrum. Meningen är att det skulle bli en mysig och trevlig liten hörna, som bara är för barnen. Detta låter ju kanske som en jättelätt uppgift, men såhär i efterhand kan jag ju bara konstatera att det är mycket enklare sagt än gjort. Det har faktiskt varit ganska svårt att hitta de perfekta - och prisvärda - möblerna och produkterna som skulle lämpa sig för just detta. Meningen var bl a att införskaffa en svart barnsoffa (inte fåtölj, utan alltså en SOFFA med två sittplatser), en beige-brun ryamatta (modell mindre för att symbolisera barnens allra egna matta) och ett soffbord för barn. Jag hade också tänkt att köpa en liten skärm/vikvägg i barnstorlek.
De två första var det inget problem med, men dock har jag valt att utesluta det sista alternativet med ett soffbord. Det har varit en kamp om att hitta en fin modell som också passar den så kallade "vuxensmaken". Många bord till barn ser helt enkelt för "sjafsiga" ut. Som något man likaväl kan snickra ihop hemma.
Jag är nog ganska kräsen utav mig vad gäller inredning. Såklart får det ju gärna vara sådär barnsligt och underbart i barnens eget rum! Men jag upplever dock personligen att det också får stanna där. Även fast den lilla barnhörnan skall vara enbart för barnen så har det även känts lika viktigt att möblerna (och prylarna) också smälter in i våran vuxna inredning. Att hela huset är en ständig lekstuga är förstås något oundvikligt när man har barn. Och visst har det sin charm, det med.
För mig känns det dock som så att allt till barnen inte behöver se barnsligt ut. Viktigast är ju att - i synnerhet möblerna - fyller sin funktion. För att leka, tjoa och tjimma har vi ju faktiskt leksaker till hands.
Till vänster: Jag hittade världens mest underbara barnsoffa hos Dodde.se <länk>. Inte nog med det, så har de också dessa retroinspirerade barnfåtöljer. Behöver jag säga att barnen är stormförtjusta...? Det är så otroligt roligt när man märker utav deras uppskattning! Till höger: Ryamattan - precis en sådan jag letade efter - fyndade jag ganska billigt i en mattbutik för cirka en hundralapp. Vilket kap, va?Det är nästan så att man vill säga att barnen har finare soffa än oss vuxna. Avundsjuk? Javisst! :-)


Svart jordglob från Atmosphere

För ett litet tag sedan hittade jag en underbar, svart jordglob med silvriga detaljer från Jordglob.se. Måste säga att jag är upp över öronen förtjust i deras produkter, - och i synnerhet jordglobar överhuvudtaget! Visst är det ett mode med dessa som "komemr och går", men jag tycker att en jordglob är en värdig inredningsdetalj som borde finnas i varje hem.
Svarta (och silvriga) jordglobar har ju varit väldigt hett senaste året, och detta är en inredningsdetalj som jag tycker är både rolig och spännande. Gillar nytänkandet, och det "högglansiga" som man ju ofta stöter på i dagens inredning.

Tur är väl då att de finns i så många olika slags modeller, storlekar och färger. Mina favoriter är designglobarna från "Atmosphere", vars globar vilar på en stadig rund fot. Dessa modeller känns lite lyxigare.

Visst är de underbara?Min modell på jordgloben kallas för "Atmosphere Vision Black", från den danska leverantören "Atmosphere". En väldigt stilig jordglob med svarta hav och silverfärgade kontinenter. Globen är tillverkad utav akryl, och foten består utav aluminium.

Tävling! Vinn tavla i fem delar - från Bimago.se

Nu är det dags för ännu en tävling för er läsare. Denna gång i samarbete med Bimago.se <länk>, ett företag som har ett enormt utbud utav tavlor, målninga och väggdekorer till helt otroliga priser.
Vinsten som gäller denna gången är tavlan "Nattlig storm" från Bimago's sortiment (bildnummer 2224), i storleken 90x57 cm.
Alla kan vara med och tävla, även du som inte har en egen blogg. Det enda du behöver göra för att vinna är att kommentera och berätta om varför just Du skall vinna. Gå gärna in på Bimago.se och berätta också om det finns någon annan tavla som du gillar.
De enskilda tavlornas mått: 20x25, 20x25, 15x55, 15x45, 20x40 cm.

Tävlingen pågår fr om idag - den 2:a november - och avslutas den 16:e november. Sista tävlingsdagen är alltså fram tills klockan 00.00, onsdagen den 16:e november.
Vinnaren utses med hjälp utav en slumpgenerator. Efter tävlingen slut kontaktas vinnaren och därefter skickas priset hem till angiven adress.

I samarbete med: