New England... á la SwedenNew England-interiör har blivit lika populärt i Sverige som i ursprungslandet England. Det är en fantastisk fin inredningsstil som - mer eller mindre - inkluderar det vita och fräscha tillsammans med marina toner utav mörkblått och rött. Grått förekommer också ganska ofta. Inte sällan ingår också inredningsdetaljer med vita stjärnor. Inredningsstilen passar onekligen bra in på landet och i stora, generösa och fristående villor.
Bjuder på lite inspiration från min storasysters vackra hem, där hon med egen tolkning blandat både New England-interiör och Shabby chic-stilen med en mycket god smak.
Till vänster: "Farfarsklocka" - ett mycket dekorativt fickur som vilar på en spik i väggen. Till höger: Äkta "New England"-kuddar som pryder sängen. Visst är lamporna ovanför sängen snygg? Och framförallt den vitmålade väggen.

Fynda antikt och begagnat!

Det finns många som räds för att handla begagnat, både när det gäller vanliga loppis men också när det gäller antikviteter.
Jag har också varit där, och tyckte länge att det nästan var lite snuskigt att köpa begagnat. Kanske finns det ett tänkande som hänger kvar sedan jag var liten. Fanns det några barn i klassen som man visste om att de ofta syntes på "loppis", så fick man intrycket att de var fattiga i familjen.  Det var nästan lite skamligt bland mig och mina klasskompisar, minns jag. (Nu låter det ju nästan som om jag är 100 år gammal, men ni förstår säkert vad jag menar).
Det var definitivt inte populärt då, men nuförtiden handlar väl nästan alla begagnat någon gång, ibland...? Själv tycker jag att det är jätteroligt, även fast det händer alltför sällan! Men visst kan man hitta många tjusiga grejer. Särskilt roligt tycker jag att det är att köpa interiör och inredningsdetaljer, men också vissa typer utav kakfat och porslin.
Min storasyster, som bor på en gård på landet,  har många gånger hittat riktigt kap på gårdsauktioner. På landet är det nämligen ganska vanligt med loppis och gårdsauktioner. Där hittar man ofta många inredningsdetaljer som går i stilen "Shabby chic". Något som där kostar under 20-lappen går loss för flera hundra kronor i nätbutiker och webshoppar.
Är inte det fantastiskt?
På bilderna ovan ser vi fantastiska loppisfynd som min syster har gjort! Till vänster har vi en kupa gjord i nät (garanterat "gammal" och shabby chic, på riktigt") och till höger ser vi en plåtask á la retro och ett par rostiga nycklar. Jag kommer inte riktigt ihåg vad min syster betalade för detta, men det var inte många kronor...!

En ny tavla till köket

Jag har införskaffat en ny tavla till köket. Det kändes verkligen på tiden, då faktum är att vi faktiskt har alldeles för lite väggprydnader (och tavlor, överhuvudtaget) här hemma. I köket finns inget mycket tomma ytor på väggarna, dels för att vi har mycket köksskåp, och dels också för att köket inte är världens största kök.
Dock upplevde jag ett våran enda tomma vägg ändå behövde fixas till. Vårat kök går främst i färgerna grått/svart/grönt. Därför tänkte jag att det kunde vara fräscht att piffa till med en tavla just i grön färg. Sagt och gjort - beställde hem denna tavlan från CanvasPicasso <länk> i storleken 90x60 cm. Perfekt ovanför våran byrå i köket! Något som jag faktiskt gillade med hemsidan är att där kunde man välja olika effekter - o sv - till sin tavla. Därför bestämde jag mig lite för att "ljusa upp" motivet som jag valde, istället för att det skulle bli för mörkt.
På tal om byrån, så är det definitivt något som borde städas ur, och fylla med ordentliga grejer så att det blir lite mer ordning och reda här hemma. Mera förvaring hem måste jag också införskaffa, jag hatar när grejer ligger framme "huller om buller" och bara skräpar. Fy sjutton!

Discocó på förstasidan hos Blogg.se

Råkade precis få syn på att min lampa hamnat på förstasidan (på en liten notis) i bloggportalen Blogg.se.
Vill förstås passa på att välkomna alla nya som gamla läsare, och påminna om att ni gärna får följa Inredningstipset.se via Bloglovin'.

Vinnaren utav presentkort hos Belysningdesign.seTack alla tävlande som varit med och tävlat om ett presentkort från Belysningsdesign.se!

Sammanlagt blev det 83 stycken lotter i tävlingen, där vi också har använt en slumpgenerator för att rättvist dra fram en vinnare.
Vinnaren blev nummer 15 - Marlene, som i sitt mail hade berättat att hon ville köpa Malmborgs "Legend" taklampa.
Ett stort grattis till dig, Marlene!
Glöm inte att maila din adress till mig (inredningstipset@live.se) så att jag kan vidarebefodra uppgifterna till Belysningdesign.se.

Låt de små också få laga mat...

...med denna underbara lekspisen i trä!
För visst är den helt fantastisk? Ilyas är jättenöjd och glad med denna spisen och har lekt så mycket så att händerna nästan blöder (okej, det var väl lite att ta i... men ni föräldrar med småbarn hemma förstår säkerligen vad jag menar). Det har varit full rulle här hemma sedan den kommit hem med posten, och så fort jag hunnit monterat ihop den.
Faktum är att han redan hade börjat att leka med tillbehören innan spisen ens var färdigmonterad... jag kan bara föreställa mig att det är svårt att hålla både fingrar och fokus i styr när man fått en alldeles egen spis, i egen storlek! Det måste väl vara alla barns dröm?
Ännu så länge så har han hunnit med att laga en "gryta" (kan det vara en mustig höstgryta...?) som han har bjudit oss på flera gånger. En annan maträtt innehöll bara salt. Kanske inte sådär jättegott...
Men kladdkaka har han väl bakat sisådär e 8-10 gånger nu. Ja, där ser man vad ett alldeles eget kök gör för lek- och matlusten.
I fantastin är i åtminstone jag proppmätt.
Spisen hittade jag på BabySmart.se <länk> för 775 kronor.

Taklampa från mästarna i Barcelona

Tänkte visa en bild på våran nya taklampa (en pendel) i vardagsrummet. Modellen heter "Discocó" och är designad utav Marset Barcelona. Jag hittade lampan på Lampkultur.se <länk> där den finns i många olika färgkombinationer (bl a röd och turkos... kan det vara något?) och storlekar.
Jag valde en vit lampa, och storlek medium till vårat vardagsrum. En större (eller mindre) lampa hade inte passat bättre... så storleken var helt perfekt hemma hos oss.
Tänk vad mycket bara belysning kan göra i ett rum. Är jättenöjd med denna lampan, då den ser modern ut men samtidigt ger ett behagligt och effektfullt sken. På tal om lampa så är det idag dags att avlsuta den pågående tävlingen... håll ögonen öppna så presenteras snart en vinnare!