Tävling! Vinn en "Style Vac" handdammsugare


Går du också och retar dig på alla småsmulor och dylikt som ligger runt köksbordet efter frukosten? Eller har du kanske ett husdjur som gillar att ligga i favoritsoffan?

Inredningstipset.se publicerar nu en tävling (i samarbete med OBH Nordica) som har lösningen på det problemet:
"Style Vac" är en handdammsugare i läcker design. Denna handdammsugaren kan pigga upp vilket rum som helst med sin blotta uppenbarelse. "Style Vac" finns i tre läckra färger – vit, grön och ceriserosa. Den är uppladdningsbar och drivs med miljövänliga och utbytbara NiMH batterier som enkelt laddas i den integrerade uppladdningsbasen som har LED ljus.


Vi lottar ut en"Style Vac" i valfri färg till en lycklig vinnare.

Det enda du behöver göra för att vara med och tävla är att lägga en kommentar och berätta varför just Du behöver en handdamsugare i ditt hem! Glöm inte att skriva fullständigt namn och e-mailadress (osynlig för besökare) så att vi lättare kan kontakta vinnaren efter tävlingens slut.


Tävlingen pågår fr om idag (18:e juni) och pågår 2:a juli. Vinnaren utses utav Inredningstipset.se och publiceras kort därefter. Beslutet går ej att överklaga.

Modern kristallampa


Detta är våran nya taklampa i det lilla vardagsrummet/gästrumet, hemma hos oss. En modern kristallampa med glasskärm, och hängande prismor. Jag måste säga att jag är verkligen förtjust i denna lampan, då den verkligen gett ett rejält ansiktslyft åt hela rummet! Det ligger verkligen sanning i påståeendet att belysningen i ett rum är oerhört viktigt.

Jag fick en känsla utav att lampan skulle vara knepig och väldigt tidskrävande att montera upp, men egentligen var det inte så svårt. Det gick väldigt mycket lättare än vad man trodde, men det kan vara bar att ha ett vattenpass tillhands när man skall montera en pendel med vajer. Denna lampans upphäng bestod inte heller utav endast en vajer - utan tre.

Min vision utav denna lampan är att det är en variant som skall hänga ganska lågt i höjd, förslagsvis över ett soffbord .Lampan finns i liknande modeller hos återförsäljare från 5.000 SEK och uppåt. Väldigt läckra lampor, men tyvärr ganska dyra för att "bara" vara belysning (tycker jag). Den här lampan betalade jag lite över 2.000 SEK för, ett inköp från Elonline som också har en hel del designlampor i sitt sortiment som jag kan rekommendera varmt.

Vinnaren utav Picknick-paketet utsedd


Ett stort grattis säger vi till Ewa Gunnarsson, och den fina vinsten gällande Picknick-paketet!
Hör av dig till oss (inredningstipset@live.se) med dina kontaktuppgifter så skickar vi din vinst till dig inom kort.


Tack till alla tävlande och till SweetHome som sponsrade med den fantastiska vinsten. Kika gärna in på deras hemsida för mer inspiration och härliga saker för hem- och hushåll.

Bäddsoffan "Björnen"

 
För ett litet tag sedan beställde vi ytterligare en bäddsoffa från samma företag som vi tidigare beställt ifrån (Sweef). Vi hade ju redan en bäddsoffa därifrån sedan tidigare; "Katten" som också den är en jättefin och modern bäddsoffa perfekt för gästrummet.
 
Nu kände vi att vi ville inreda ett utav våra rum till något som skulle kunna fungera som ett "allrum", eller ungefär som ett litet vardagsrum där man också kan mysa, titta på teve eller bara sova i om man känner för det. Tanken är ju att utnyttja alla våra rum maximalt, med umgänge för hela familjen. Det är prio nummer ett. Med en bäddsoffa får man ju dessutom extra sovplatser (och det är ju bra om man har gäster som får för sig att övernatta). Jag gillar verkligen Sweef's bäddsoffor av de mest naturliga anledningarna i världen: De är snygga, modernabilliga och framförallt utav bra kvalitét! Vi var så nöjda med första bäddsoffan att vi köpte en till, hehe.
 
Här är alltså det senaste tillskottet i vårat hem, bäddsoffan "Björnen". Fanns att välja om i flera färger (bl a beige och marinblå), vi valde dock denna grå varianten med tillhörande lila kuddar. Tyckte den onekligen var den snyggaste, men så passande den också bäst in för just vårat ändamål.
 
 
Till vänster: Äldsta sonen lägger sig ofta i "Björnen" och bara myser. Jag förstår varför. Svårt att hitta skönare soffa liksom. Till höger: Till bäddsoffan ingick fyra stycken matchande kuddar (i mörkare lila färg), det gillade jag! Mitt bästa tips är dock att våga lägga till lite extra kuddar och gärna i olika färger, och material.
 
Till vänster:Den mönstrade lila kudden kommer ifrån LunDesign. Till höger: Gillar att soffan har ett inbyggt avlastningsbord (svart trä), perfekt för att ställa ifrån sig kaffekoppen, t ex. Inte nog med det så finns det även - hör och häpna - FÖRVARING här inuti! Fäll bara upp luckan och stuva undan prydnadskuddarna när de inte behövs framme. Väldigt genomtänkt soffa måste jag säga. Koppen kommer från Victoria's Home.
 
  
Till vänster: Matta i konstsilke/viskos från RugVista. Till höger: En stor och generös divan/schäslong hos bäddsoffan.
Bäddsoffan "Björnen": Perfekt för fredagsmys, och hela familjen får plats! Ungarna älskar dessutom att slappa i soffan om dagarna också.
 

 

Avlång gångmatta i sovrummet


Har totalt glömt bort att visa våran nya, väldigt tjusiga matta till sovrummet. Det är en avlång "gångmatta" som vi placerat framför sängen, precis i dörren på väg in till rummet. Först hade vi tänkt oss en beige matta men vi upplevde att det kanske skulle kännas för "blekt" - och lite trist - och använde istället denna mattan som ni kan se på bilderna. Jag älskar verkligen mönstret och färgen (som för övrigt passar perfekt in till våra Edland-möbler, som är i precis samma, mörkgråa färgskala). Rummet känns verkligen så mycket mysigare att vistas i nu. Tänk att en matta faktiskt kan göra så pass stor skillnad! Det tror man inte egentligen. Och vi som inte alls hade tänkt att ha någon matta därinne, egentligen.

Mattan kommer ifrån RugVista som säljer både moderna mattor och - hör och häpna -  riktigt fina orientaliska mattor! Jag har väl alltid var lite "anti" vissa typer utav just orientaliska mattor. Men det finns väldigt tilltalande modeller som passar in även i ett modernt hem, så även jag känner att det nog dags är att tänka om även på den biten. Och nuförtiden är det ju faktiskt både populärt och modernt att ha orientaliska mattor, och orientalisk textil överhuvudtaget. Vi har tidigare erfarenhet utav RugVistas mattor och de motsvarar verkligen förväntningarna. När vi klickade hem våran första matta därifrån så tyckte vi t om att den var finare i verkligheten än på bilden - oftast brukar det ju  tyvärr vara tvärtom...! Måste säga att vi är verkligen otroligt nöjda med våra mattor därifrån (flera kommer - visas inom kort) och kommer i framtiden alltid att göra eventuella köp därifrån. I alla fall vad gäller mattor som man gärna vill skall vara utav lite finare slag.

I och med detta kan jag även passa på att tipsa om att RugVista just nu har en stor flyttrea med 20-60 % rabatt på allt med fri frakt.

Till vänster: Gardinerna - i två olika färger tillsammans - kommer från SweetHome. Fåtöljen är en "Hedda"-fåtölj (med tillhörande fotpall) från Åhléns. Till höger: Gångmattan "Berkley" i sovrummet har måttet 300x80 cm. Ett helt perfekt mått till sovrummet och mattan ligger så fint framför sängen. Detta var verkligen en detalj som gjorde pricken över i:et. Glad att vi vågade satsa på en något mörkare matta med detta mönster. Verkligen ett lyft för hela rummet, - ibland behövs det inte mer än så...

Dekorativ och personlig present


Häromveckan hade vi middagsgäster på besök och då hade en utav gästerna med sig denna jättevackra presenten. Ett hemmagjort ihop-plock som blev en helt fantastisk och vacker liten gåva. Jag blev verkligen stormförtjust i denna personliga present och ställde den genast på den lilla skänken i vårat sovrum. Jag uppskattade den verkligen och blev väldigt glad! Har tittat på den många gånger efteråt.
Och det säger väl kanske det mesta.

Vad tycker ni om personliga presenter?

Beröringsfria blandareOras har fått in flera nya och smarta desigade vattenkranar i sitt sortiment. Beröringsfria blandare (eller så kallade "smarta blandare", som de ju också kallas) är något som länge endast var tillgänliga i offentliga lokaler, exempelvis storkök. Anledningen till detta var ju att man skulle spara in onödiga kostnader på vatten som bara står och "rinner iväg" ut i vasken, bokstavligen. De beröringsfria blandarna gjorde ju att man sparade in på mycket pengar i storköken. Nu har dessa lanserats även för privat bruk. Och jag kan bara tycka att detta är ett jättebra intiativ! Att man inte har tänkt på det tidigare - eller vad tycker ni andra?

Personligen så anser jag verkligen att detta skulle vara något vi åtminstone hade dragit stor nytta utav här hemma. Tyvärr händer det ibland att kranen står öppen när man snabbt skall in i kylskåpet, för att t ex hämta grönsaker att skölja av. Nästa stund är man och rotar i ytterligare ett skåp, och letar efter ett durkslag till grönsakerna. Och kranen står fortfarande och rinner...

Jag tror - tyvärr - att detta är ett fenomen som händer lite för ofta. Jag tycker att vi verkligen måste ta tillvara på våra - och naturens - resurser genom att inte slösa på vatten. Det är åtminstone det minsta man kan göra för miljön, tycker jag. Dessutom sparar man ju många sköna slantar (troligtvis tusenlappar...) på allt vatten man inte slösar i onödan.