Retro Popcornmaskin

 
    Tänkte visa ett nytt tillskott hemma hos oss - nämligen en Retro Popcornmaskin (finnas att köpa hos Hemmabiodesign.se - där man också kan köpa olika sorters popcornkryddor) som på bara några minuter poppar varma, färska - och helt ljuvliga popcorn.
 
Micropopcorn i all ära, men hemmagjorda popcorn från en riktig, retro popcornmaskin går absolut inte att jämföra. De är mycket godare och förstås mycket lyxigare! (Och ungarna tokälskar maskinen, kan aldrig slå fel). Definitivt en rolig grej en tråkig måndagskväll - och ett självklart inslag på fredagsmyset - och inte för att glömma - alla filmkvällar med familj och vänner!
 
Denna popcornmaskin kommer ni att få se mer utav på Tårtspecialisten då jag inom närmaste tiden kommer att skapa lite roliga receptidéer på vad man kan göra med hemmagjorda popcorn.
 
 
 
Något som funnits ganska länge i USA är popcornkryddor - det har kommit till Sverige för inte alltför många år sedan. Jag har faktiskt varit rätt skeptisk till dessa när de precis var nya, men jag måste säga att jösses (!) vad goda popcornkryddorna är från Kernel Season's! T om de med söt smak (något som jag aldrig någonsin trodde att jag skulle gilla!). Favoriterna är definitivt sötsmakande "Kettle Corn" (smakar som sockervadd!) och "Sour Cream & Onion". Popcornkryddorna finns också att köpas hos <Hemmabiodesign>.

Taika porslin från Iittala

 
I porslinsserien "Taika" (som i övrigt betyder magi på finska) från Iittala har Heikki Orvola och Klaus Haapaniemi låtit fantasin flöda när de har formgivit sitt porslin från 2006. Tanken var att illustrationerna till "Taika"-serien skulle inspirera till fantasi, och till sagornas värld. Den fascinerande - och i synnerhet magiska - designen låter den individuella åskådaren själv få avgöra meningen och betydelsen utav de många detaljerna i porslinets mönster. Porslinet finns i färgerna blå, vit, röd och svartvit. Jag föredrar den blå varianten, dels då jag tycker att färgen känns ganska ovanlig - men också för att den blå färgen mer motsvarar "känslan" för vad begreppet taika betyder för mig...). Porslinet finns bl a att köpa hos <RoyalDesign>.
 
Och visst känns "Taika"-porslinet från Iittala ändå ganska magiskt? Jag - som själv har finska rötter - tycker att illustrationen verkligen kännetecknar den där mystiken, den som man bara kan hitta i de finska skogarna...
 
 
 
  
  
Till vänster: Assiett (15 cm) från "Taika". Porslinet kommer från <RoyalDesign> som just nu dessutom rear ut många utav sina produkter från serien till minst 10 % rabatt. Till höger: "Taika" cappucino-kopp, 20 cl i färgen blå.
 
 

BabyBjörn Babysitter Balance Soft

 
Babysittern är en utav de mest älskade och populära produkterna från <BabyBjörn> och deras sortiment. BabyBjörn lanserade sin första modell 1961 och sedan dess har miljontals barn lekt och vaggats till ro i deras babysittrar.

När jag och min man fick vårat första barn år 2009 och vi skulle hälsa på mormor och morfar kände vi ibland att vi behövde avlastning så släpade min mamma (våra barns mormor) fram en naturfärgad babysitter med rosa hästar till mönster - givetvis var babysittern från BabyBjörn och min mamma kunde inte sluta att lovprisa denna babysitter och höja den till skyarna! Hihi. Lite extra kul är det nu när man själv - vid tredje barnet - fått chans att testa och recensera just en babysitter från inga mindre än BabyBjörn!
 
En utav de lite extra fiffiga och roligare idéer bakom denna babysittern är att tyget är vändbart - när bebisen är tillräckligt stor (och för tung) för babysittern går det att vända tyget och göra om den till en barnstol. Alltså kan babysittern också användas när barnet har vuxit ur babydelen! Jättesmidigt och bra tänkt, tycker jag!
 
 

Denna variant, en "Balance Soft" är den klassiska babysittern fast i en ny, ergonomisk design. 
 
✓ Mjuk design för extra mysig känsla
Mjukt tyg, runda former och omslutande design skapar en mysigare känsla för det lilla barnet.
Man märker verkligen att bebisen uppskattar babysittern och att de sitter bekvämt! Små bebisar som inte sitter/ligger bekvämt brukar ofta börja röra på både armar (det är som om de verkligen visar att de är obekväma!). Men jag märker att detta aldrig har hänt. Finns väl inte utrymme till annat heller - men det ser verkligen bekvämt ut däri!
 
✓ Gungning som tränar motorik och balans
Den roliga gungningen sägs träna barnets motorik och balans på ett naturligt sätt. Och inga batterier behövs! Gungningen underlättar dessutom för oss föräldrar, genom att placera foten lite lätt på babysittern kan man själv gunga barnet till sömns, om man vill. Det har jag gjort många gånger.
 
✓ Ger rätt stöd för huvud, nacke och rygg
Ergonomiskt utformad babysitter som ger ditt barn rätt stöd från nyfödd.
Dessutom går det att fälla upp/ned babysittern i fyra olika användningslägen. Högsta läget är "Leka", mellanläget "Vila" och lägsta läget "Sova". Transportläge är när produkten inte används och då tar den minimalt med plats då hela babysittern är ihopfälld. Vi kan liksom "gömma" babysittern bakom dörren när den inte används och det älskar jag. (Avskyr nämligen när onödiga saker bara tar plats när de inte används..)
 
  
Till vänster: Babysitter i mesh - ett svalt nättyg som andas. Torkar dessutom snabbt efter tvätt (...har jag också hunnit erfara, haha). Denna variant i utförandet "Svart/Grå". Till höger: Nöjd bebis i viloläge.
 
 

Le Corbusiér

 
En sån här Le Corbusiér-inspirerad liggfåtölj (fejkvariant, förstås) hade vi i våran lägenhet för ett tag sedan. Vad tycker ni om dessa liggfåtöljer? Oftast ser man dem i funkishus och modernare lägenheter - eller i loungen på hotell - o sv. Jag tycker de är rätt fräna men denna fåtölj tog upp lite för mycket plats i våran lägenhet så vi sålde den för knappt ett år sedan.
 
Hittade en gammal bild nyss och sitter och minns - den där känslan när vi precis flyttat in och lägenheten fortfarande var ganska tom på möbler, eftersom vi inte hade hunnit packa upp / köpa allt vi ville ha.
 
 

Mitt eget kafé

 
Jag är en riktig fikamänniska och har alltid drömt om att göra en liten kaféhörna hemma. Påbörjade det lite häromdagen (mest för skojs skull - tror inte jag kommer behålla det såhär hemma utan det är mest bara en tillfällighet, en rolig grej) men drömmen vore ju att också ha två vägghyllor ovanför med diverse kafétillbehör på. Hyllorna hade jag gärna velat ha vita med svarta väggkonsoler, typ i smide. Två stycken i samma storlek  över varandra. Tänker sedan att jag lite lätt skulle dekorera hyllorna med passande fikasaker - så att man lätt kan ta sig en kopp kaffe/te när man själv önskar utan att behöva rota runt i skafferiet för att få fram det man vill ha.
 
Hade gärna velat ha sockerbitar, tepåsar (olika sorter i en stor, genomskinlig glasburk) och såna där "engångsförpackningar" med typ mjölk i tetrapak, och sockerpåsar. Listan skulle kunna göras lång men jag älskar sånt. Innerst inne vet jag inte vad min man tycker om min idé, men snäll som han är så litar han - för det mesta - blint på mina idéer och låter mig göra precis vad jag vill hemma, haha...! Thank God!
 
   
Till vänter: Här kan man servera kakor. Ännu känns det ju inte alls genomtänkt eller planerat. Tror det skulle bli jättefint med de där två hyllorna överst. Till höger: Nespresso Lattissima + kapselmaskin. Gör definitivt bästa kaffet, jämfört med motsvarande maskiner som finns på marknaden. Bredvid kapselmaskinen står en tekanna som också är en vattenkokare! Smart med sådana här vardagssaker som kan användas på mer än ett sätt!
 
Griffeltavlan/skrivtavlan kommer från <Lilla Fabrik>, här borde man ju skriva upp "Dagens" på det man tänker servera till fikat. Eller vad tycker ni...? ;-)