"Edland" linneskåp med fönsterfilm

Ni har väl inte missat IKEA's årliga, nästanintill gigantiska mellandagsrea (som förvisso startades redan innan mellandagarna)?

Jag blev minst sagt glad när jag upptäckte att även serien "EDLAND" fanns med bland reaobjekten, och inte till vilket pris som helst - utan till 70% rabatt!
Helt underbart. Jag fick verkligen en känsla av att slå till, och har bl a inköpt en byråt med två lådor för förvaring, och ett förtjusande linneskåp. Linneskåpet kostade tidigare 3.995 kronor, med rabatten endast 1.195 kronor. Dessutom har jag förmånen att ha en man som arbetar på IKEA, så vi fick ytterligare 15% rabatt på det redan rabatterade priset. Detta innebar att vi betalade ungefär en tusenlapp för ett skåp som tidigare kostat fyra gånger så mycket.

Visst är det roligt att ibland kunna göra ett riktigt fynd!

Min tanke är att använda linneskåpet som en garderob, alltså med förvaring för kläder (och liknande). Det jag gillade med skåpet är att det har sammanlagt fyra hyllplan (och en låda nedtill), och istället för vanliga garderober - där man oftast får hänga sina kläder - kan jag nu istället vika mina kläder. Det är något som jag personligen föredrar. Gillade också att skåpet inte känns så brett och "klumpigt" som ju många garderober gör, definitivt en fördel.
Jag glilar däremot inte det att man faktiskt kan se rakt in i min garderob! Inte så trevligt; för tänk om jag får för mig att bara slänga in mina kläder, i en enda röra? Tyvärr ett vanligt och återkommande fenomen hos mig, hehe. Jag har en tendens att ibland bara kasta mina kläder rakt in, tillslut ligger de på hög. Ibland måste man förstås ta tag i detta och rensa upp i röran. Det är - för övrigt - precis vad jag håller på att göra hemma just nu. En stor garderobsrensning är igång här hemma, mycket skall bort och lämnas till insamling.

Min idé med linneskåpet är att jag skall sätta på en fönsterfilm på dörrarna, gärna med ett trevligt och lite romantiskt mönster. Dock vill jag inte att det skall kännas plottrigt. Jag har kikat på lite olika slags fönsterfilm, kanske blir det modellen nedan.

Vad tror ni om min idé?


Tävling: Vinn en kandelaber från Kandelaber.se

Ingen har väl missat hur populära både bords- och golvkandelabrar är nuförtiden?

För mig personligen är detta verkligen en härlig trend, som förhoppningsvis är här för att stanna kvar länge till! En klassisk kandelaber kan ju aldrig bli omodern (jag personligen skulle nog nästan vilja ha en i varje rum; med risk för att låta fanatisk), visst är de helt fantastiska?

I samarbete med Kandelaber.se är det nu dags att dra igång en trevlig tävling lagom till nyår. Priset i tävlingen är en högblank och silverfärgad bordskandelaber (5-armad, 47 cm hög med en diameter på 38 cm), till ett värde utav 495:-. Ett underbart inslag på det dukade bordet, kanske en present till någon du känner - eller varför inte till dig själv...?Alla kan vara med och delta i tävlingen, även Du som inte har en egen blogg. Det du dock måste göra för att vara med och tävla är detta:

För dig som har egen hemsida/blogg:
Länka till tävlingsinlägget och tipsa om tävlingen, men glöm inte att också länka till Kandelaber.se. Välj text och innehåll själv, använd gärna tävlingsbilden. Skriv sedan en kommentar med ditt namn, och berätta att du är med och tävlar. Glöm inte att länka till din egen blogg (tävlingsinlägget) så att jag kan se att du verkligen har följt tävlingsreglerna.

För dig som inte har en egen hemsida/blogg:
Alternativ 1:
Skriv ett mail och länka till tävlingsinlägget och tipsa om tävlingen, glöm inte heller att också länka till Kandelaber.se. Välj text och innehåll själv, men bifoga gärna tävlingsbilden. Skicka sedan mailet till tre valfria personer från din maillista, men glöm inte att även skicka en kopia utav mailet till oss på Inredningstipset (inredningstipset@live.se) så att vi kan se att du verkligen har följt tävlingsreglerna. Skriv sedan en kommentar med ditt namn, och berätta att du är med och tävlar.
Alternativ 2:
Skriv på FaceBook och tipsa om tävlingen, glöm inte heller att också länka till Kandelaber.se Välj text och innehåll själv, men bifoga gärna tävlingsbilden. Skriv sedan en kommentar med ditt namn, och berätta att du är med och tävlar.

Tävlingen avslutas den 10:e januari, med hjälp utav en slumpgenerator. Alla har lika stor chans att vinna, oavsett tävlingsvillkor.

Marint tema hos "Din stormarknad"

Många inredningsintresserade idag är intresserade utav att gå tillbaka till den naturliga inredningen, och många är särskilt insnöade på "New england"-stilen. Ibland både med - och utan - de marina influenserna. Inredningsstilen passar in nästan överallt, lika bra på landet som inne i stan. Det känns för många väldigt tacksamt att inreda á la New england, då man med lätthet kan blanda nya och gamla inredningsdetaljer utan att dessa skär sig med varandra. Ibland kan det dock vara svårt att hitta både möbler och småinredning i ett och samma varuhus.

DinStormarknad.se har jag dock funnit en stort antal produkter ur detta sortiment (och dessutom i många andra inredninsstilar, såsom den romantiska inredningen "Shabby chic" men också det orientaliska á la "Tusen och en natt"), både på den stora och lilla fronten. Mycket skönt att kunna finna inredning i olika kategorier, fast samma stil. Här nedanför har jag valt ut mina absolut favoriter i enlighet med det marina.


Yankee Candle .vs. Colonial Candle

Colonial Candle - uppföljaren till allas vår "Yankee Candle" - har en doft för varje stund och för varje smak, precis som Yankee Candle. Ljusen från Colonial brunner med en klar låga, doftljusen har dessutom en hög koncentration utav doftolja som räcker oerhört länge. Beskrivningen ovan passar onekligen lika bra för både Yankee och Colonial's produktbeskrivningar. För mig, personligen, är Colonial en helt ny produkt som jag tidigare inte har sett. Men de verkar vara snarlika våra klassiska Yankee's.
Min favorit är helt klart "Blueberry muffin", med en utsökt doft utav söta muffins. Denna variant finns dessutom i både Yankee Candle's och Colonial Candle's sortiment. Frågan är vilket märke man väljer?
Vad skulle du välja?

View - med struktur och känsla

Innan flytten har vi bestämt oss för att på egen hand (eller i värsta fall med hjälp utav en proffesionell hantverkare) tapetsera om nästan alla rummen i våran kommande lägenhet. Tapetseringen gäller främst vardagsrummet, vårat sovrum, gästrummet och barnens rum. Hall och kök kommer - om möjligen - att tapetsereras (eller eventuellt målas) vid senare tillfälle. Samtliga lister i alla rum kommer även att grundmålas och målas med vit färg. Nuvarande färg på listerna är "original" träfärg - inte så kul, m ao! Det måste definitivt ordnas innan tapetsering.
Vi har redan valt och beställt hem tapeter. Under höst, vinter och vår är det högsäsong för nylanserade tapetkollektioner hos de största svenska tapetleverantörerna.
Till sovrummet har vi valt två olika tapeter från Boråstapeter (inköpsställe: Tapetshopen). På vägg nummer 1 har vi bestämt oss för en strukturtapet (som redan gjorde sin "comeback" 2010) med diskreta färgtoner och mixat med moderna mönster. Tapeten har benämningen "View 7252", en beige-brun variant som vi skall matcha med en chokladbrun ecotapet. Vi vill inte tapetsera stormönstrat i hela rummet, utan har istället valt den klassiska fondväggen. Dock kommer fondväggen denna gången inte att vara placerad vid huvudgaveln utav sängen - som nuförtiden verkar vara mer regel än undantag - utan istället vid väggen bredvid. Vill gärna placera en svar avlastningsbänk/skänk vid denna väggen, med en rektangulär silverspegel upphängd ovanför. Mycket effektfullt resultat, tror jag.

Vitt som snö - ett alldeles fläckfritt vardagsrum

Ett vitt, stilrent och modern vardagsrum är vad som står på tur för oss i samband med våran kommade flytt. Gärna med en stor, härlig och beige matta likt bilden ovan.
Vi har tittat lite närmare på inredningen till vardagsrummet, bl a har vi kikat på en mediabänk (med förvaringshyllor/kombinerat vitrinskåp samt inbyggd LED-belysning) hos varuhuset XXXLutz i Malmö. (Finns även en webbutik belägen under samma namn).
Vi kommer också att införskaffa oss en skorstensfri spis, något som jag har önskat mycket länge. Dock har vi tidigare inte haft plats för en utav detta slag, men i nästa bostad har vi bestämt oss för att ha en.
Jag har funnit en modern - men samtidigt elegant - modell som kallas för "Loghouse", inspirerad utav det amerikanska hemmet. Mycket fin modell, till rimligt pris dessutom då den endast kostar några tusenlappar.


Står dessutom även i valet och kvalet om vi skall behålla våran Discocó taklampa (utav Marcel Barcelona), eller flytta den till ett annat rum. Den är ju trots allt vit, - alltså något som ändå skall passa till det mesta, och förhoppningsvis också till övrig inredning i vårat vardagsrum.

Vardagsrumsplanering - "Grande / Grande De Luxe"

Vi står mitt uppe i en stor flytt till en ny bostad, i slutet utav februari. Givetvis är det massor som måste fixas och planeras - listan är lång. Dock har vi haft som en idé - då planering visserligen är a och o - att ordna det mesta (även inköp och planering utav möbler, e tc) redan innan det är dags för självaste flyttlasset.  Det skulle vara mäkta skönt att ha allting någorlunda klart redan innan det är dags att lämna våran nuvarande bostad.
Just nu håller vi (jag och maken främst) på att spana för fullt efter en passande soffa till vårat kommande vardagsrum. Redan nu har vi bestämt oss för att hålla det enkelt och stilrent, men förstås skall det också finnas en känsla utav lyx (och gärna lite flärd). Vem kan motstå den beskrivningen om ett vardagsrum, menar jag?
Vi har redan nu besämt lite hur vi vill att det skall se ut. Mycket vita - men också en del svarta - möbler, med en modern finish. Särskilt soffa och soffbord kommer att hamna i fokus.


Tro det eller ej, men vi kan glatt presentera att vi har funnit den alldeles perfekta soffan. Jag trodde inte det fanns en vardagsrumssoffa som verkligen hade det där lilla extra, men jo - det finns det definitivt! Vi har hittat exklusiv - och helt fantastisk - 7-sitssoffa "Grande" (också omnämnd som "Grande De Luxe" i en del webbutiker) från POP INTERIOR som vi nu har lagt in en beställning på. En populär och exklusiv hörnsoffa, med inbyggd belysning. Den finns också att beställa i tyg, dock har vi valt vitt skinn då detta kändes mer passande under våra omständigheter vad gäller både tycke, smak och funktionalitet.
Underbart att soffan även är så pass stor, då vi ofta har gäster och besök. Alla måste ju förstås få plats.
Dessutom har vi även bestämt oss för att beställa tre stycken nackstöd (se bild nummer fyra, med soffan i svart modell, för placering utav nackstöd), något som jag tycker gör både soffan bekvämare och dessutom snäppet snyggare.


Leveranstid sker troligtvis i januari, och jag kan meddela att vi är väldigt spända och förväntningsfulla kring soffan.
Soffbordet på bild kommer även detta från leverantören POP INTERIOR, en modell som passar utmärkt till soffan "Grande". Vi ligger i valet och kvalet på om vi även skall beställa hem en sådan, dock har vi ännu inte bestämt oss helt ännu.

eiPott på frukostbordet

Nu skall jag visa er en mycket trevlig och rolig liten produkt jag hittade ute på en shoppingrunda för ett tag sedan, en eiPott - äggkoppar i form utav små "iPods". Personligen tycker jag att de är jättesöta, och definitivt en perfekt present (eller varför inte julklapp...?) för alla tekniknördar och iPod-fans. Två stycken fick följa med mig hem, de blir perfekta presenter för någon jag känner...
Dessa små eiPott's är tillverkade utav det tyska designerföretaget Koziol (som också tillverkar de kända våningsfaten "Babell"; som för övrigt finns att köpa hos iems butikskedjor).

Tävling - Vinn tre stycken "Spa Light" från OBH Nordica

Nu kör vi igång en tävling i samarbete med OBH Nordica och deras blogg "Designing Good Life". Vinsten består utav tre stycken "Spa Lights" från deras sortiment. En jättemysig produkt som gör din stund i badet (eller varför inte duschen...?) lite trevligare!
Det enda du behöver göra för att vara med och tävla, är att svara på frågan:
Hur gör du för att koppla av, och vad är ditt bästa tips?


Tävlingen pågår fr om idag och avslutas om en vecka, den 15:e december (sista tävlingsdagen). Vinnaren presenteras dagen därpå.

Inspiration för en varmare känsla

Vad är ditt bästa tips för att göra ett rum varmare? Källan till den varma känslan i ett rum baseras främst i bastonerna. Vill du att rummet skall kännas varmt och mysigt, kan det vara en god idé att använda jordnära, lite mörkare färger på väggar och textil.
Är det totalt uteslutet att t ex måla väggarna i bruna toner, varför inte skaffa en öppen spis för en - fysiskt - varmare känsla? Det finns många fantastiska skorstensfria spisar att inhandla nuförtiden, där det alltså inte krävs någon skorsten och spisen kan stå fritt i rummet, om man så önskar.

Designade teförpackningar...?

Jag kunde inte låta bli att låta mig köpa hem dessa två, jättesöta teförpackningar från affären tidigare idag. Jag har köpt samma te tidigare och tycker de är ljuvliga - både för dess innehåll och utsida! Visst är förpackningarna alldeles bedårande?
Passar perfekt i skafferiet för dig som har ett lantligt, vitt hem. Ibland är det de små detaljerna som gör det.

Underbara barngarderober

Är du sugen på att köpa en ny, alldeles egen garderob till ungarna? Ta då en titt på dessa spännande garderober från det holländska företaget Kast van een huis <länk>. De designar garderober, sängar och datamöbler till barn och de har verkligen en lekfull och fantasifull design på samtliga produkter i sitt sortiment.
Man ser sig inte mätt på alla fantastiska små detaljer.