Vit skänk till hallen


Igår påbörjade jag ett litet "projekt" att bygga ihop denna vackra, vita skänk som kommer att placeras i våran hall. Det var minst sagt ett projekt att montera ihop denna skänk, beskrivningen var defintivt inte den bästa och tydligaste (och då har jag monterat ihop många, många möbler i mitt liv...). Men jag antar att priset (1150:-, halva priset av originalpriset) kompenserade den saken.

Tidigare har vi haft en Malm-byrå från IKEA med sex lådor i våran hall. Denna sålde vi för ett tag sedan, och det kändes faktiskt väldigt skönt (och tacksamt) att bli av med det enorma åbäket! Jag är faktiskt väldigt trött på just "MALM"-serien. Nästan alla har ju någon form utav denna möbelserie i sitt hem.
Visst är de populära, men är de snart inte lite uttjatade också? Vi hade tidigare en MALM-säng t om, som vi sålde. Också skönt att bli av med den. Snart är det också dags för att införskaffa en ny säng. Det skall bli roligt med lite nytt, och fräscht! En ny bäddmadrass ska vi nog också köpa till oss - när vi ändå är i farten...
Härligt!

Vilken det är får ni se inom kort...

Boråstapeter hos Tapetshopen.se


Tapetshopen.se är en fantastisk webshop som säljer tapeter från många olika leverantörer online. Där hittade jag jättefina tapeter till vårat sovrum. Det är två olika tapeter från Boråstapeter, varav en utav tapeterna skall bli en fondvägg. För skojs skull testade jag visa Boråstapeters hemsida att "tapetsera" online. Vilken smart idé! På så sätt kan man ju se på ett ungefär hur det färdiga resultatet kommer att se ut. Dessutom kan man matcha och "byta ut" en del utav inredningen, för att rummet skall kännas mer enligt ens egna önskemål. Smidigt! Jag valde möblerna i mörkgrått, så som vi kommer att inreda i rummet. Fast visserligen gäller inte just våran tapetsering ett vardagsrum, utan vårat sovrum. Så man får föreställa sig sovrumsmöbler istället för soffor och soffbord. Men det kan man ju såklart ha överseende med när man tapetserar på detta viset...

Jag är bombsäker på att det kommer att bli supersnyggt, verkligen! I början hade jag faktiskt själv tänkt att tapetsera (jag hade noga läst beskrivningar och sett "tutorials", och kunde konstatera att det faktiskt inte kändes sådär jättesvårt...), men nu såhär innan det är dags så känns det ju synd att förstöra så pass fina tapeter. Jag vet inte om jag själv vågar mig på att tapetsera, även fast jag tror att det skulle gå bra! Det är kanske bättre att vara på den säkra - och lata - sidan, och låta en hantverkare göra detta istället.

Har du, som amatör, tapetserat någongång?
Hur gick det? Berätta gärna!

Kristallampa - "Deluxe"


Tänkte visa bild på våran nya taklampa, en modern variant utav en kristallampa till vardagsrummet med en diameter på hela 50 cm! Nu är det inte så långt kvar tills inflyttningsdags! Tapeterna är redan uppe i vardagsrummet - det blev en mörkgrå fondvägg (med ett lite blommigt - men samtidigt diskret - motiv), och en ljusare grå enfärgad tapet på övriga väggar. Det blev precis som vi hade tänkt, jättefint faktiskt! Våran vita, fantastiska soffa från Popinterior.se har även den kommit och denna kommer att passa så bra ihop med våran nya lampa.

Ett exempel kan vi se på bilden nedan, som föreställer lampan (som tydligen skall vara lite h-lvete att koppla samman...) tillsammans med en vit soffa. Vill dock förtydliga att bilden nedan inte föreställer våran soffa. Detta är en annan modell, dock i samma färgnyans. Lovar att visa resultat på lampan sedan när den är ihopkopplad, och uppsatt!

Vinnaren utav kuddfodralen från Rofa.se

Nu är tävlingen i samarbete med Rofa.se slut, och den lyckliga vinnaren utav de två kuddfodralen blev signaturen "Jessica". Ett stort grattis till dig! Återkom snarast till mig (inredningstipset@live.se) med dina kontaktuppgifter och önskemål kring tryck på produkterna så vidarebefodrar jag detta till Rofa.se.
Återigen, ett stort grattis!