Favoritvasen

En bild säger mer än tusen ord.

"Det viktiga är inte hur man har det, utan hur man tar det"

Tävling! Vinn ett stort Picknick-paket från Sweethome.se


Nu drar vi igång en tävling i samarbete med SweetHome.se där en lyckling vinnare har chans att vinna ett fantastiskt picknick-paket (till ett värde utav 1605 SEK) med både vackra och funktionella produkter för sommarens alla härliga middagar och utflykter! Se gärna våra inspirationsbilder från vinstpaketets innehåll längre ned!

Det bästa utav allt är att alla kan vara med och tävla, även Du som inte innehar en egen blogg!



För dig som har en egen blogg:
Tipsa om tävlingen här på Inredningstipset.se och länka med valfri text (och eventuellt bild; valfritt alternativ) och SweetHome.se. Glöm inte att länka till din egen blogg och tävlingsinlägget, så att vi kan se att Du verkligen har gjort vad som krävs för att kunna vara med och delta!

För dig som inte har en egen blogg:
Tipsa om tävlingen här på Inredningstipset.se till minst 3 personer från din maillista. Ange valfri text (och eventuellt bild; valfritt alternativ) och glöm inte heller att länka till SweetHome.se i något sammanhan. Glöm inte att skicka en kopia utav mailet till inredningstipset@live.se, så att vi kan se att Du verkligen har gjort vad som krävs för att kunna vara med och delta!

För dig som inte har en egen blogg, men som är medlem på FaceBook:
"Gilla" SweetHome.se på FaceBook och tipsa gärna andra om tävlingen.


Vinstpaketet innehåller detta:

1. Picknickkorg "Vintage Stripe"
2. Kryddställ "Herbs"
3. Grillvajer 4-pack
4. Hamburgerpress
5. Lukas skål (grå)

Tävlingen avslutas den 13:e juni (sista tävlingsdagen) och vinnaren presenteras kort därefter. Vinnaren utses med hjälp utav en slumpgenerator och beslutet kan ej överklagas.




Picknickkorgen "Vintage Stripe" är en mycket vacker picknickkorg i vitmålad rotting. Perfekt för en lite finare picknick. Setet innehåller tallrikar, muggar samt bestick (kniv, gaffel och sked) för 4 personer.


Picknickkorgen är klädd med vit/blårandigt typ på insidan.


Till vänster: Hamburgerpress med plats för två hamburgare: Med denna smidiga hjälpreda gör du - proffs eller nybörjare - perfekta hamburgare - på nolltid. Sommarens alla grillfester är räddade! Till höger: En glimt utav kryddstället "Herbs" och skålen "Lukas".


Kryddstället "Herbs" är designat med plats för tre stycken kryddväxter att förvara i t ex köket (eller varför inte på balkongen?). Kryddstället är tillverkat i ek med tre stycken keramikskålar samt en tillhörande sax. Setet är förpackat i en fin presentkartong och är perfekt som gåva till dig själv - eller varför inte till någon du tycker om, och som kanske behöver lite extra krydda i tillvaron...



Till vänster: En fin presentkartong (med magnetförslutning) innehållandes ett 4-pack grillvajer. Väldigt funktionella grillspett för alla slags ingredienser till grillen! Allt får plats på vajern och du rensar den snabbt och smidigt. Tack vare att vajern dessuton är böjbar är den lätt att anpassa efter grillens form: Antingen rund eller helt enkelt bara på längden. Till höger: Skötselråd för produkterna medföljer i vinstpaketet.


Fyra stycken vajer - i form utav grillspett - till en lycklig vinnare.



Lycka till alla tävlande önskar vi i samarbete med:




Japanskinspirerad balkong och nyoljat golv


Japanska trädgårdar har alltid inspirerat mig. De är så fantastiska på alla tänkbara vis. Så välplanerade och genomtänjta, grönskande - och i allmänhet - väldigt vackra med sin enkelhet.

Men har man inte en egen trädgård så får kanske balkongen komma väl till pass? Jag har varit lite inspirerad utav japanska trädgårdar när jag inredde en hörna (där jag har haft min "odlingsbänk", med ett gäng växter) på balkongen. Där har jag ställt en asiatisk-inspirerad skärmvägg som verkligen för tankarna åt Japan. Och tack vare solcellsbelysningen från IKEA - som påminner om rislampor - har jag kanske kommit ett steg närmare också.

Till vänster: Balkonggolvet (liknande akacia-trä) före vårdande olja. Till höger: Balkonggolvet efter vårdande olja. Bilder fotograferade med blixt.

Till vänster: Även den gamla "odlingsbänken" (tidigare ljust trä, typ ek) fick en omgång med vårdande olja. Bänken blev - till min stora lycka - mörkare brun, nästan lite mahogny-färg! Japansk inredning associerar jag med mörkt trä, så visst gjorde denna detalj lite skillnad för stilen! Skärmväggen "Kikai" kommer från Din Stormarknad. Till höger: Buxombollar - med belysning - och krukor från Clas Ohlson. Sittpuffen kommer ifrån LOB Design. På denna bilden var golvet fortfarande obehandlat.




Rosa blomman i fönstret

Denna vackra blomma (rosa dessutom, så underbart) pryderfönsterbrädan i sovrummet just nu. Jag fick den present utav en vän som kom på besök. Verkligen en trevlig liten färgklick som piggar upp vilken regning dag som helst. Tjusigt!
 
Till vänster: Gardiner från SweetHome.se. Mer bilder kommer inom kort. Kruka från IKEA. Till höger: Blomman i fönstret.

Småförändringar i sovrummet

Då och då händer det ju att man får för sig att göra lite småförändringar i hemmet. Man köper något nytt, flyttar runt prydnadssaker, byter textilier o sv. Oftast är det ju bara de där små, små sakerna som får en att känna den märkbara skillnaden. Man blir lite mer nöjd och tycker att det genast blev lite mysigare och hemtrevligare hemma, inte sant? Senaste veckorna har jag hunnit med några nya, små detaljer till sovrummet som gjorde det lite mysigare. Man måste skynda långsamt, som det så vackert heter.


1. Byta ut den svarta bordslampan på byrån (vilken numera står i köksfönstret, och den passar väldigt bra där!).
1. Flytta den vita kristallkronan (taklampan) över sängen, något centrerat och gärna lite längre åt huvudgaveln än åt fotändan. Nu hänger den väldigt lågt, men vi har ännu inte justerat lampans höjd. Faktum är att vi har varit så lata att vi inte ens har kopplat in lampan. MEN, det är på gång! Förhoppningsvis blir detta kanske gjort redan imorgon. Undrar dock om lampan verkligen ska hänga så lågt - fint eller fult, någon?
3. Skaffa fler kuddar (stooora) till sängen.

Till vänster: "FÖRE". Till höger: "EFTER".

Jag köpte två stora beigea kuddar (kuddfodral + innerkuddar, 50x90 centimeter) i linnekänsla, från H&M "HOME". Och jag som trodde att jag aldrig skulle handla därifrån. Där ser man, minsann.


Jag älskar filtar! Här är en utav favoriterna, en äkta värmefilt ("Deluxe") från OBH Nordica.

Till vänster: Ni har väl inte missat att Åhléns har introducerat småmöbler i sitt sortiment? Det var kärlek vid första ögonkastet när jag råkade se denna jättegulliga fåtölj (med tillhörnade fotpall, som köpes separat), "Hedda", som den så fint kallas. Kunde inte motstå mig att köpa den, särskilt då jag fick 20 % rabatt på hela köpet. 995 SEKkostar fåtöljen, och fotpallen 299 SEK om jag inte minns helt fel. Till höger: Fantastiskt fin vas från LOB Design, bara älskar den! Finns i många olika färger, mina favoriter är vaserna i silver, koppar och guld! Rekommenderat pris 690 SEK.

Silverdetaljer hos Blogg.se

Tack för uppmärksamheten, Blogg.se! Det är verkligen jätteroligt! Med önskan om en trevlig helg - till alla
nya som gamla läsare.

Silverdetaljer


Jag har blivit väldigt förtjust i silverdetaljer det senaste halvåret, vilket ju är användbart och som dessutom passar till alla färger och inredningsstilar. Särskilt förtjust är jag i bordslampan "Glamour", som faktiskt är införskaffad ifrån Clas Ohlson. Lampan finns även i matchande taklampa (väldigt läcker modell, som även finns i svart) och vi har just en sådan i våran hall som avgränsar in mot köket. Verkligen jättenöjd med dessa lampor, och bra pris dessutom!

Visar bild på taklampan och hallen inom kort.

Till vänster: "Glamour", bordslampa med fot i silverkrom och med matmchande trådskärm. Till höger: Expedithylla från IKEA, fylld med diverse (perfekt skoförvaring vid brist på annat).

Lite retro i barnens krypin

Jag har lite svårt att bestämma mig för vilken stil det egentligen blir i barnens skrubb. Vi har ju gjort om en före detta klädkammare (cirka 8 kvadratmeter stort - eller litet) till ett litet sov- och lekutrymme till barnen. Deras alldeles egna, lilla krypin. I dagsläget är det bara äldsta sonen som sover där i sin juniorsäng (helt perfekt storlek) men vi planerar att kanske köpa en våningssäng, också i juniorstorlek.
Vi vill ju utnyttja utrymmet maximalt, och det skulle tyvärr kännas helt fel med en normalstor våningssäng därinne. Det skulle fungera, men då skulle hela idéen och konceptet gå åt skogen. Meningen är ju inte att rummet skall tas upp utav en enda stor säng.
Problemet är dock att junior-våningssängar är fruktansvärt dyra och de flesta modeller jag har sett kostar lite mer än 5.000 SEK. Inte det roligaste att lägga sina pengar på. Nej, vi får leta vidare och se om vi kan hitta en junior-våningssäng till ett bra pris. Lovar att hojta till när vi har hittat den perfekta varianten.

Till vänster: Vit vimpel (cirka 2 meter lång varvid vimplarna utgör cirka 1,5 meter) från Nyblom Kollén. Till höger: Klädhängaren "Star" i juniorstorlek från LevHemma.se. Verkligen en jättesöt och uppfinningsrik barnmöbel, utan tvekan! Våran 3-åring älskar sin klädhängare och ja - han använder den verkligen flitigt och hänger upp sina kläder (...för det mesta) prydligt!


Tapeterna vi använde i rummet kommer från Carma.se, som har tapeter både från Europa och USA. Vi tapetserade endast sidoväggarna och inte alla fyra väggarna i rummet. Tapeten är lite mörk, så vi har kompletterat med ganska mycket vita möbler och detaljer. Mer bilder på rummet kommer inom kort. Vi håller också på att se över lite vilken typ utav belysning vi skall använda i rummet, tak- eller vägglampa.

Skönt ute på balkongen...

... eller hur? Min 1-åring brukar ofta vila ute på balkongen (inglasad så man behöver inte vara orolig, lovar) och då sover han också lite längre. Lite extra skönt - troligtvis för honom, men kanske mest för mig...? Skämt åsido! Men är inte barn ändå som sötast när de sover?
Pläden är en underbar variant från märket "Vinga of Sweden", kostar 349:- och finns att köpa hos SweetHome.se. Den är verkligen härlig, en grå framsida med en härlig fårskinnsliknande baksida. Mjuk, fluffigoch beroendeframkallande är bara förnamnet.

Gammaldags bordslampa till sovrummet


Jag har länge spanat efter en bordslampa till sovrummet. Helst en sådan där variant i lite gammaldags stil, och gärna med en fot i mässing (eller silverfärgad) samt en skärm i beiget linnetyg. När jag besökte Ullared förra måndagen så hittade jag precis vad jag sökte:
Både en lampfot (och det fanns verkligen många olika - och oförskämt - läckra modeller) och en lampskärm.
Lampfoten kostade 199:- och skärmen runt hundralappen. Jag är förstås nöjd, men jag vet inte om jag ska tycka att det är billigt eller inte: För att ändå vara Ullared, menar jag.
De har verkligen börjat att smyghöja sina priser. Fast sedan finns det förstås många saker som är jättebilligt, och kunder råder det verkligen ingen brist på. Folk handlar förstås som galningar och hela Ullareds-konceptet expanderar.

Jag skall berätta om en rolig incident som inträffade när min storasyster var där för ett tag sedan. Hon råkade se en läcker vinterjacka (väldigt modern och populär modell, liknande hittar man på Stadium och liknande butiker) och på klädstången hängde bara en enda jacka kvar, tyvärr i helt fel storlek.
Helt plötsligt rullar en anställd in en klädstång med en massa jackor. Kvinnor från alla håll och kanter rusar dit och slänger sig över jackorna, alla försöker ju att greppa en jacka. Min syster gör såklart samma sak (för först till kvarn gäller ju) och tar den första bästa. Det visar sig att en äldre medelålders kvinna har tagit tag i samma jacka och vägrar att släppa taget. Min syster är sådan som inte skäms för sig (fast på ett bra sätt; för jävlar anamma ska det vara!) och hon tittar allvarligt på kvinnan varpå hon säger: "Jag släpper aldrig".
Kvinnan släppte förstås jackan direkt (...och det var nog bäst för henne). Haha!

Nöjd med nya bordslampan (matchar ju både fondväggen och ripslöparen) men ångrar kanske lite, liiite att jag inte köpte en helt rund skärm (denna skärmen jag köpte är ju mer oval) men man får försöka vara nöjd med det man har!