Rustika silverskedar

 
 
Får ofta väldigt många frågor om varifrån jag köpt mina rustika silverskedar med en diamant i toppen. Silverskedarna har jag själv köpt utomlands ifrån (de finns alltså inte att köpa i Sverige), men jag har i omgångar köpt in ett gäng och sålt vidare lite på mitt instagramkonto @mylivinghome. Ni är väldigt många som har mailat om dessa och jag ber er därför att hålla utkik på min instagram om de kommer in igen till försäljning. Skedarna är jättesöta och jag älskar dem verkligen. Passar utmärkt till fin-fikat eller bara som en dekorativ detalj i sockerskålen.
 Underbara silverbrickan, ljushållare och t om ljuset kommer från <Lene Bjerre>. Är de inte helt fantastiska?! Jag gillar särskilt deras väldigt dekorativa ljus! Tyvärr tycker jag att det är lite svårt att hitta det fulla sortimentet utav deras produkter i Sverige och är därför glad att de ändå har en webbutik man kan köpa produkter från hela sortimentet.

Indisk/orientalisk inredning

 
Ni som följer mig på instagram (@mylivinghome) har kanske inte missat att lägga märke till att jag har lite diverse projekt på gång - just nu ligger fullt fokus på att skapa en indisk restauranginredning (som går åt det beige/bruna hållet) till restaurang Indiska Köket i Jönköping.
 
Mer om detta projekt kommer ni att få läsa om inom kort - till dess skulle jag vilja uppmana er att gilla "Indiska Köket" på Facebook samt även följa @indiskakoket på instagram för att ta del utav projektet med inredningen. Detta kommer bli så kul!
 
 
 

Kromfärgad ljuslykta

 
Gjorde ett besök till City Gross i helgen, dit brukar vi ofta gå för att helghandla. City Gross tycker jag levererar jämfört med många andra storköp - t ex ICA MAXI här i stan (Jönköping) tycker jag är en ganska trist affär att gå till. City Gross är lugnare (mindre folk) och har för det mesta lite roligare inredningsartiklar.
 
Dessa ljuslyktor hittade jag på rea, 59 kronor/st betalade jag för dem. Känns väldigt förmånligt då liknande lyktor ofta kostar runt 200 kronor/st - om inte mer. Dessa är dessutom av märket DUKA. Kul när man kan fynda, detta året tycker jag mig ha hittat rätt mycket inredningsprylar jämfört med tidigare år på mellandagsrea.
 
 
 
 
 
 
 

Marockansk vas/urna

 
Jag bara älskar dessa marockanska vaser! Tidigare har jag en helvit urna (med silverkant) i vardagsrummet, den känns ju väldigt neutral (trots att den alltså är marockansk) men i vårat sovrum har vi en något mer rustik stil och jag tycker nog att orientaliska inredningsdetaljer passar väldigt bra att inreda tillsammans med!
 
Nu skulle jag gärna vilja ha en liten bit utav "Trollhassel" (...eller kallas det egentligen för "ormhassel!"? - har inte en aning!) att lägga i den fina urnan. Ni vet den bruna, snirkliga grenen som faktiskt är jättevacker på många sätt och vis. Det får bli en sväng till en blombutik i dagarna för att hitta en bit som passar mig - den får inte vara för stor och såklart ej heller för liten.
 
Marockansk urna från "Rif Design", köpt hos <Loppisverkstan>.
Det här orientaliska kaklet (i cement) kommer från <MarrakechDesign>. Vi fick hemskickat lite mer än 200 kg plattor som vi använt inför ett inredningsprojekt att inreda en indisk restaurang - mer om detta samt resultat vad vi använt plattorna till kommer inom kort. Här ovan ses några utav plattorna som blev över efter kakelläggningen - de är fantastiskt fina att använda som inredningsdetalj, något som jag också berättat om tidigare i ett inlägg.

Några orientaliska ljuslyktor...

 
...fick följa med hem när jag gjorde ett oväntat besök på Rusta, häromdagen. Jag har absolut inget emot Rusta (...utan snarare tvärtom - tycker att de har ett riktigt bra sortiment och låga priser) men det blir ändå väldigt sällan jag åker dit. Oväntat nog hittade jag väldigt många fina inredningsdetaljer på mellandagsrean. 
 
Dessa fina ljuslyktor fick följa med hem (och jag köpte faktiskt ett extra par också att ge bort i present). Jag gillar att de bruna känns lite orientaliska med sin form - och det är en detalj som ofta återkommer i min inredning just nu. Jag kör absolut inte "all in" med det orientaliska, det kan dessvärre bli lite för mycket. Men det är otroligt snyggt med mindre detaljer.
 
 
Ståendes på några marockanska cementplattor, denna variant är från leverantören <MarrakechDesign>. Vi har faktiskt ett annat projekt just nu med precis dessa plattor ovan - läs mer om detta inom kort.

Just nu:

 
Man får helt enkelt lov att ta fram lyxiga chokladasken när ungarna har gått och lagt sig. Den här chokladasken köpte jag märkligt nog på "mellandagsrea" (halva priset faktiskt, trodde nästan inte att man kunde köpa godis på mellandagsrea...) när ungarna har gått och lagt sig... tror faktiskt ingen uppskattar en sån här sak mer än en [väldigt] trött småbarnsmamma en helt vanlig måndagskväll. ;-)
 
Favoriterna är helt klart "Meringue", "Cremé brulee" och "Tiramisu", i precis den ordningen.