Bästa bäddsofforna...

... kommer troligtvis från Sweef.se!

För ett litet tag sedan sökte jag febrilt efter en fin bäddsoffa, att ha i vårat sällskapsrum (eller ska man kanske kalla det gästrum, med tanke på möjligheterna man får med en bäddsoffa...?). Det kändes dock lite lurigt att hitta en fin, lagom stor bäddsoffa som skulle matcha just våra krav.
Jag ställde mig själv frågan många gånger, att kanske har vi för många krav...? Vi ville ju ändå ha en relativt billig bäddsoffa, som inte kostar oss skjortan. Men skam den som ger sig! Det gäller faktiskt ibland att hålla fast till det man tror på. Vi hittade våran soffa, och här var våra krav:

1. Inte en megastor, utan en "lagom" stor bäddsoffa - gärna med vänsterställd divan!
2. Trevlig färg som matchar in de kommande grå/vita tapeter från Sandbergs tapetkollektion ("Natasha"). Helst inte en svart soffa (för det kan man ju även köpa lite varsom, och det har ju nästan alla nuförtiden... tyvärr).
3. Förvaring måste finnas, för t ex kuddar och täcken.


Turligt nog råkade jag hitta Sweef.se, och deras möbelsajt för inte så länge sedan. De säljer soffor som de själva gillar (ett koncept som fler möbelföretag borde ta efter...), men till ett betydligt lägre pris än i den traditionella möbelhandeln. De har ingen butik och inget "showroom", men däremot tycker jag att de har haft så bra bilder och beskrivningar på sofforna att det ändå känns säkert. Finns t om filmer (hög kvalitét) på hur man gör för att "förvandla" dem vidare till bäddläget.
Vi beställde en soffa för ungefär två veckor sedan, och det tog bara 3 dagar (!) innan vi hade den hemma. Det gick så otroligt snabbt, och smidigt. Dock har vi i nuläget ännu inte packat upps bäddsoffan, men det kommer förstås bilder på denna så fort vi har tapetserat klart och renoverat det som skall göras hemma, i vårat sällskapsrum.


Här är soffan "Katten" (4.500 SEK), som vi nu har hemma. Vi valde en grå variant, den finns även i beige färg (som visserligen inte passade oss, och vårat ändamål). Soffan är 240 cm bred, men rymmer ändå hela familjen. Det finn även förvaring i soffan, och det är ju verkligen underbart! Tyget är i alcantara, och det påminner litegrann om manchester. Verkligen en perfekt soffa med ett bra mått till vårat ändamål. Vi är redan nu supernöjda... och det blir bättre! Tänk sedan att piffa upp soffan med lite härliga kuddar...

Men det finns ockå andra fina bäddsoffor hos Sweef.se.
Här är de andra sofforna från deras sortiment. Och ni vet väl att de också finns att välja i andra färger...?
Mina personliga favoriter är (förutom "Katten") "Björnen" och "Geten".

Tävling! Vinn två kuddar med tryck från Rofa.seIdag är det dags att dra igång en fantastisk tävling i samarbete med Rofa.se, ett företag som säljer underbara, personliga presenter. På hemsidan finns alltifrån heminredningsartiklar, barnkläder (och vuxenkläder också, för den delen...) och mycket mer! Allt med en personlig prägel, förstås, eftesom Du kan välja ditt alldeles egna tryck på produkten.
Varför inte brodera familjens efternamn på några kuddar, och pryda dem i vardagsrumssoffan? Eller en fin och kärleksfull present - lagom till alla hjärtans dag - med kuddar broderade med Ditt och Din älskades namn...? Möjligheterna är förstås många.

Två stycken kuddar "Orion" i färgerna marin eller beige står på spel. Du bestämmer själv vilken/vilka färger du önskar på dina kuddar, om du vinner, och om du vill ha någon text broderad eller inte.
Alla kan vara med och tävla, även Du som inte har en egen blogg:

För dig som har en egen blogg:
Surfa in på Rofa.se och välj ut en produkt som du personligen gillar. Länka till Rofa.se (använd gärna bilder samt egen, valfri text), och länka även hit till Inredningstipset.se och tipsa om tävlingen för dina läsare. Skriv sedan en kommentar med ditt namn och berätta att du är med och tävlar. Glöm inte att länka till din egen blogg/tävlingsinlägget så att vi kan se att du verkligen är med och tävlar.

För dig som inte har en egen blogg:
Surfa in på Rofa.se och välj ut en produkt som du personligen gillar. Skriv ett mail med länk till Rofa.se (bifoga gärna bilder samt egen, valfri text), och länka även hit till Inredningstipset.se och tipsa om tävlingen för minst tre vänner från din maillista. Skriv sedan en kommentar med ditt namn och berätta att du är med och tävlar. Glöm inte att skicka en kopia utav mailet till oss (inredningstipset@live.se) så att vi kan se att du verkligen är med och tävlar.
Tävlingen pågår fr om idag den 24:e januari och två veckor framöver. Sista tävlingsdag är fram tills klockan 00.00 den 7:e januari. Vinnaren meddelas dagen därefter, med hjälp utav en slumpgenerator. Vinnarbeslutet kan ej överklagas.

Vit inspiration till budgetpris

Offwhite är troligtvis världens mest lättmatchade färg. Och visst är det fint att inreda i vitt.
Produkterna på bild kommer från JYSK, som för övrigt öppnar en ny webshop under mars månad. Perfekt för dem som har långt att åka för att köpa billig - och fin - inredning. Spegeln för övrigt finns även i en infattning med "gammaldags" silverfärg. En variant som även vi har lyckats köpa på oss, under JYSK's egen rea. 400 SEK betalade vi för den, väldigt billigt med tanke på spegelns storlek.

Maskinknuten matta till vardagsrummet

Vi har länge letat efter den perfekta mattan och efter att ha letat lite för länge började man nästan tvivla på att någonsin hitta en variant som känns helt perfekt. Åh, vad vi har letat...

Men idag - efter en paketleverans till dörren - kan vi med glädje konstatera att vi har hittat en matta som vi är otroligt nöjda med. Vi har verkligen hittat världens mest underbara matta. Och åh, vad vi är nöjda.
Det som kanske är lite förvånande med det hela är att vi har funnit mattan via internet. Och jag som alltid varit ganska skeptisk emot att handla mattor (och ja, - textiler över huvudtaget) på internet.
Men vi tog chansen, ibland måste man våga.
Vi kikade på flera modeller från Rugvista.se, där vi faktiskt hittade väldigt många varianter som såg fina ut. Kanske nästan lite för bra för att vara sant, kunde man nästan tycka. Men vi chansade, och med 30 dagars öppet köp, så vad skulle vi ha att förlora egentligen...?

Men jag säger bara:
Jösses. Vilken fin matta! Vi är så otroligt nöjda att det knappt går att beskriva med ord. Mattan är underbar, och ja - till och med mycket, mycket (!) finare i verkligheten! Mattan är verkligen utav hög kvalitét och helt fantastisk.
Kan inte säga annat än att jag mycket starkt rekommenderar Rugvista och deras sortiment. Vi hittade verkligen många vackra och unika mattor, så det var nästan svårt att bestämma sig för vilken man ville ha. Tillslut föll dock valet på mattan "Milano" (200x300 cm) en maskinknuten matta med en spännande kombination av materialet viskos (konstsilke, glänser verkligen otroligt vackert i verkligheten) och chenille. En jättemjuk och len matta. Verkligen otroligt vacker! Man får verkligen vad man betalar för, hos Rugvista. Inte nog med det, frakten gick jättesnabbt och allt var verkligen problemfritt.

Vinnaren utav kandelabern från Kandelaber.seNu är tävlingen i samabrete med Kandelaber.se slut. Efter att ha räknat bort "dubbelettinlägg" och diverse, har jag nu tagit fram en vinnare - med hjälp utav en slumpgenerator. Ett stort grattis säger Inredningstipset.se till nummer 4, signaturen "Denise".
Var vänlig och kontakta oss på inredningstipset@live.se med din adress, så skickar vi kandelabern inom kort. Återigen, ett stort grattis till dig, Denise!


Liten har blivit "lagom" stor

Det är snart dags att införskaffa en lite större säng till våran snart treåring. Snart är det dags för honom att flytta in i ett alldeles eget, litet rum. Från att ha sovit i spjälsängen, kommer han snart alltså få en alldeles egen säng.
Men inte vilken säng som helst - vi har tänkt att köpa en underbar liten junoirsäng till honom. Min favorit just nu är en variant från märket "Troll", se bild ovan. Juniorsängar är ju väldigt söta. Egentligen kanske det är bättre att införskaffa en normalstor säng, men tiden när barnen är små går så fruktansvärt snabbt. Innan man vet ordet utav är de inga barn längre. Själv kan jag knappt förstå att det nästan har gått tre år sedan min förstfödda pojk kom till världen. Tiden bara rusar iväg. Jag behåller honom dock gärna "liten" ett tag till, så det blir en juniorsäng för honom. För allas trevnad...

Vi har faktiskt en plan att inreda en f.d garderob (eller skrubb kanske man skall kalla det...?) till ett litet barnrum (med det nödvändigaste) i nästa hem. Flyttlasset går utav stapeln den 1:a mars.
Men för att få känslan att våran bostad är ännu större, så tyckte jag att det kunde vara en bra idé att faktiskt göra om skrubben. Jag tycker att det är väldigt roligt när man kan utnyttja så mycket yta som möjligt, och göra något nyttigt utav det. Vi kommer bla att tapetsera väggarna (i dagsläget hänger där en fruktasvärt tråkig och enformig tapet...) och eventuellt också måla om golvet i det kommande rummet. Givetvis kommer det att finnas en hel del möbler, "lagom" i sonens storlek. Det kommer förhoppningsvis att bli jättemysigt, och bra! Kanske den bästa lilla "lekstugan", någonsin?

Sammetskuddar för alla smaker
Sammetskuddar - och kuddar överhuvudtaget - är ett perfekt inslag för dig som vill skapa en elegant och lyxig känsla på nolltid. Både sammet och siden är två utav våra mest igenkända och klassiska material som förknippas med lyx och flärd.
Min favorit är en rund, "blomformad" purpurfärgad kudde (med klädd knapp, centrerad i mitten) från det danska designföretaget, TineK Home. Dock har det varit lite svårt att hitta en återförsäljare i Sverige som säljer just denna färgen, så det gäller att frenetiskt leta vidare...

Förstås behöver det inte vara dyrt med sammet och siden. Dessa vackra sammetskuddar kommer från H&M's hemkollektion, och kostar endast 149:- styck. Finns i flera olika färger.

Min svarta jordglob...


...som jag skrivit om i något tidigare inlägghar nu fått flytta in till avlastningsbordet i köket istället. Passar bra in till vårat svart/grå/vita/limegröna tema. Men detta är förstås inte bästa utav allt, utan det är ju att de moderna jordgloberna ju passar in överallt i hemmet. Nåja - jag hade nog varit lite tveksam till att ha den inne på toaletten, men smaken är ju som baken... delad.