Inspiration hos Blogg.se

 
Märkte ett större antal besökare här inne idag, på Inredningstipset.se - tack vare Blogg.se som använt min bild (till inlägget med Baby/barn påslakansetet, läs mer här) som inspiration till alla läsare!
Tack Blogg.se för den fina uppmärksamheten!
 
Samtidigt vill jag passa på att välkomna alla gamla som nya läsare och hoppas ni får en skön stund utav läsning och insp
 

Baby/barn påslakanset

 
Idag har jag fotograferat lite baby/barn påslakanset i egyptisk bomull i uppdrag åt Brighton Hill.
 
Har ni testat att sova i egyptisk bomull? Jag är verkligen förstjust i det, man sover verkligen som en drottning (...) i dessa bäddset. Mysigt och skönt!
 
Brighton Hill's produkter (som ni också kan läsa mer om i detta inlägg) finns tillfälligt tillgängliga på www.textilhuset.net (adressen är pekad till en webshop som är integrerad hos Tradera, likt exempelvis Hemtex senaste satsning) men planeras även att finnas till försäljning direkt möbelhandeln inom kort. 
 
  
Till vänster: Ljusslingan ovanför sängen (silverbollarna) kommer ifrån Clas Ohlson. Till höger: Min nalle - som jag fick när jag var liten bebis - får agera modell i detta passande sammanhanget. 
 
  
 
Till vänster: Gillar verkligen att örngottet till detta bäddset är generös i storleken...! Jag har alltid irriterat mig på att många barnkuddar är så fruktansvärt små? Fyller ju inte så stor funktion, själv tycker jag att både bebisar och barn ligger mer stadigt på en större kudde... ;-) (Själva innerkudden behöver ju inte vara hårt stoppad, bara  inte kudden är för hårt stoppad är det ju perfekt...). Till höger: Nallen (...ja, han heter så) vilar.
 

Bebislycka

 
Min äldsta syster har fått sin första bebis; en fantastiskt liten söt pojke som fått namnet Walter. Och jag har fått den stora stora äran att bli moster - för första gånge...! Det känns verkligen roligt.

Tänkte visa mina första, små presenter till både Walter och de stolta föräldrarna.
 
  
Till vänster: En fin och stor (!) orkidée, själva blomman var nog närmare 15 cm bred i omkrets! Trodde först att detta var en plastväxt när jag stod i blomaffären... men icke! Till höger: En söt liten ask innehållandes ett par virkade, babyblå strumpor. Blev väldigt uppskattat till lilla bebisen. Jag köpte också en chokladask men den matchade inte färgerna här så den fick minsann INTE vara med på bild, haha...
 
Ett litet klädset till gossen, i storlek 0-3 månader. Setet innehöll en liten quiltad tröja med knappar framtill, byxor och en matchande mössa. Tyckte detta setet var så gulligt. Fick köpa kläderna här i mitt bostadsområde (finns ett liten "galleria" här där jag bor, tyvärr hade jag inte tid eller möjlighet att springa iväg till något större köpcenter), men visst var det supersött ändå...?

Ditt skrik kan räcka ändå till Norge!

 
 
 Idag är det 150 år sedan Norges stolthet; konstnären Edvard Munch föddes och det är det officiella Munchåret i Norge! 
 

För att hylla Munch och det inspirerande norska landskapet lanserar VisitNorway idag en kortfilm som visar vilka skrikupplevelser Norge kan erbjuda. VisitNorway vill få människor från hela världen att delta i firandet och skapa världens längsta skrik. Visst låter det roligt?

VisitNorway uppmanar nu människor från hela världen att vara med och skapa det längsta skriket i världen. Filma ditt skrik och ladda upp det hos VisitNorway. Alla skrivfilmer som laddas upp kommer att läggas till den ursprungliga filmen och skapa ett enda långt skrik. Skriket räcker hela vägen till Norge och VisitNorway kommer att plocka en ut vinnare i veckan som vinner en resa och en äkta skrikupplevelse i härliga Norge. 

Sprayburken åker fram igen

 
Jag har glömt att visa er vad jag gjorde för några månader sedan:
 
Jag köpte en romantisk skärmvägg / vikvägg / rumsavdelare från IKEA för ett tag sedan, EKNE hette den så vackert. Det var den absolut finaste - och konstigt nog -  den mest prisvärda modellen (enligt mitt tycke och smak) i deras sortiment.
 
Något jag dock inte var helt förtjust i var att stålramen var färgad i svart (det står grå på deras hemsida, men det tycker jag inte stämmer) pulverlack. Jag gillade inte det, helt enkelt. Sprayburken åkte fram och på 10-15 minuter hade denna skärmväggen fått sig en liten make over. Jag blev nöjd, och nu passar den in så mycket bättre och det var ju det som var huvudsaken.