[ Tyngdtäcke från Cura of Sweden ]

 
 
En tilltagande trend som man har sett mer utav senaste tiden är dessa tyngdtäcken som verkar ha blivit ganska populärt sista tiden. Jag har varit väldigt nyfiken på dessa (bara hört gott om effekten utav dem) och känner att det är värt att introducera detta hemma - ett till mig på 5 kg (motsvarar 10 % av min vikt, jag är ganska smal och liten i kroppen och väger mellan 50-52 kg), och ett till mannen på 9 kg; som är lite tyngre än hans 10 %-iga vikt. Man rekomemnderas alltså att välja ett täcke med ca 10 % vikt - av sin egna totalvikt. Jag har faktiskt sista tiden haft svårt att slappna av och har börjat att få "stresskäkar", kan t om gå runt med spänningshuvudvärk ibland - notera att det är första gången i mitt liv som jag verkligen har känt av en begynnande stress och fått kroppsliga symptom av det. Jag tror att man får försöka göra allt i sin makt för att motverka det, för det är ju inte alls nyttigt i längden. 
 
I början känns det ganska ovant med ett tyngdtäcke, för ja - dem är väldigt tunga! Nästan så man blir lite förvånad, hehe. Jag valde att införskaffa tyngdtäcken från [Cura of Sweden], just därför att de har så många garantier och dessutom går att tvätta (märkligt nog så kan en del tyngdtäcken INTE tvättas, notera att dessa från Cura kan tvättas). Jag valde varianten "Pearl" tyngdtäcke. Det är ett svalare täcke som sluter sig intill kroppen. Tyngden kan liknas vid en "kram", ett behagligt tryck mot kroppen. Trycket bidrar till minskad stress och frigör "må-bra-hormoner" som serotin. Serotin är, som ni säkert redan vet, ett hormon som sänkernivåerna av stresshormonet kortisol. Hur bra? 
 
Min pojk på 10 år har testat tyngtäcket och sovit med det i flera dagar. Ganska märkligt, men jag inbillar mig faktiskt att han somnar snabbare - han har annars ganska svårt att somna om kvällarna. Känns ju helt otroligt lovande! Jag återkommer med en egen recension efter att ha testat någon månad, håll er uppdaterade!
 
 
 
 

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?