[Ekens kontinentalsäng]

 
Vi har blivit med ny säng!
...och inte vilken säng som helst, utan en kontinentalsäng från [Ekens]!
 
Känner ni till Ekens sängar sedan tidigare? Ekens för mig är förknippat med svensk toppkvalitét och en mer naturlig, skandinavisk design - ett svenskt hantverk och tradition!
 
 
Det händer ibland att man stöter på Ekens sängar på något mysigt hotell. Jag älskar känslan när det känns som att man befinner sig på ett hotell, fast man egentligen är hemma i sovrummet. En exceptionell komfort som känns i hela kroppen. Ni vet vad jag menar, va? 
Jag och min man har sedan tidigare haft en annan typ av kontinentalsäng och vi gjorde misstaget att inte anpassa komforten efter våra individuella behov. Den sängen blev inte en lång historia. Min man har bestående ryggproblem och sover bäst i en så hård säng som möjligt, medan jag i själva verket vill sova mjukt. Dock valde jag denna gång en madrass med fasthet "Medium"  istället för den allra mjukaste, och mannen fick den allra hårdaste fastheten till sin sida. 
 
Efter att ha sovit i vår nya säng i över en månad så inser man hur avgörande det kan vara med en riktigt komfortabel säng. Jag själv tillbringar mycket tid i sängen, jag både vilar och läser böcker. Det är min typ av avkoppling. Att man sedan tillbringar 1/3 av sitt liv i sängen genom att just sova säger ju sig självt också. Vår återthämtning spelar verkligen roll.
 
Ekens har ett av marknadens bredaste utbud av sängmodeller, det var nästan svårt att välja modell och utförande då det fanns så många fina - men givetvis har vi anpassat oss främst efter den typ av komfort vi faktiskt behöver. Den djupknappade sänggaveln (som givetvis matchar sängen samt dess underrede - och helhet) lämpade sig bäst för min egen stil hemma i sovrummet. Jag valde också "Seamless" som textillösning på underredet av sängen, som är en stilren lösning som täcker båda sängramarna. Detta medför att sängen visuellt ser ut som en enda stor underbädd - vilket ger ett elegant och stilrent intryck!
 
 
 
Djupknappad sänggavel i utförandet "Sten", som är ett ljusgrått tyg. Valde denna neutrala färg för att det också ska passa när vi - om några månader - byter tapeter till vita. Sänggaveln är fristående för golvplacering (och kan även kompletteras och höjas med gavelben i olika höjder för anpassad höjd - det tycker jag är oerhört bra, för ibland kan höjden som liten detalj vara avgörande också!). Vi har kompletterat med lite högre ben.
 
Anna

Ekens har ju dom bästa sängarna!


2020-01-23 x 09:52:05

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?