[Cybex Eezy S Twist - lättviktaren]

 
 
Inlägget är sponsrat i samarbete med [Childrenshouse]
 
Man kan inte riktigt tro att [Cybex Eezy S Twist] är så himla nätt som den faktiskt är, man blir nästan förvånad och lite "lurad" av dessa nätta utseende och tänker att "Det här är en ranglig sulky", men nej! Jag skulle nog säga att trots dess nätta mått och utförande faller nog inte vagnen inom denna kategori. Nej, det här är en lättviktsvagn utav riktig topkvalitét! Jag är verkligen överraskad. Jag skulle nog säga att dess namn gör sig helt tillrätta, det är verkligen en vagn med en "Twist" :-)
 
Med sitt nätta mått (bara 45 cm bred!) och framförallt nätta vikt känns den inte alls "ranglig" som man kanske skulle kunna tro - det här är något helt annat! I praktiken "känner" man inte alls att detta är en lättviktigare utan en stadig, skön vagn att köra - ren körglädje är det faktiskt, och så lätt att svänga! Något jag alltid haft lite som "krav" på barnvagn är att det nästan måste gå att svänga vagnen med bara en hand, en så kallad "en-hands-vändning". Som småbarnsförälder har man inte alltid båda händerna fria (ni som vet, ni vet...) och det underlättar enormt att kunna manövrera en vagn och svänga med bara en hand. 
 
Att fälla ihop vagnen är smidigt, och när vagnen är ihopfälld är den fristående - man behöver alltså inte lägga ner vagnen på underlaget - tänk er en regnig dag utomhus, hur vagnar ibland kan se ut efteråt. Inte alltid så kul; särskilt om man inte har en helsvart vagn!
 
Vagnen har egentligen allt man kan önska sig - extra lång solsuflett, fotbroms, integrerat bärhandtag (...behövs ju faktiskt i princip alltid!) och både sitt- och liggläge. Liggläget blir helt plant och det är alltid en positiv sak. När vagnen är helt i liggläge kan man också placera en "Cocoon" i den, helt enkelt en smidig liten mjuklift som man kan använda i vagnen. Vagnen kan alltså användas direkt från födseln! Man placerar enkelt liggdelen i sittdelen och sätter fast den - mjukliften fästes i själva vagnen och sitter verkligen fast ordentligt (detta var något jag var lite oroad över först innan jag testat att fästa mjukliften i vagnen, men den oron var defintivt obefogad).
 
Plus:
- Känns inte alls som en typisk "sulky"
- Ren körglädje! Vagnen är lättkörd, smidig och lätt att svänga
- Typiska greppet "en-hands-vändning"
- 5-punktssele
- Extra lång suflett (skydd för solen)
- Roterbar sittdel i 360 grader
- Kan användas från födseln
- Mjuk fjädring på alla fyra hjul - det är nog detta som bidrar till körglädjen, så att säga... för visst gör det verkligen skillnad!
 
 
Negativt:
- Handtaget är inte justerbart (dock är det inget som påverkat mig då jag praktiskt aldrig använder den funktionen)
- Jag saknar någon liten detalj som "förvaring" framför handtaget. Dock inget man egentligen kan förvänta sig av en sådan nätt vagn, ingår ju inte som standard och är ju egentligen bara en vanesak.
 
 
- Cybex Eeezy S Twist hittar ni hos [Childrenshouse.se] -
 
Ps! Inom kort kommer också bilder och testkörning med liggdelen, den så kallade "Cocoon S" - mjukliften!
 
 
Till vänster: Väldigt smidig, lättkörd och framförallt "nätt" vagn som lämpar sig för många rundor fram och tillbaka till stan. Denna vagn i utförandet "Manhattan Grey", en riktigt fräscht grå färg. Jag tycker att den är toppen för min 2,5-åring som här - enligt bilderna - lätt når ner till fotbrädan och faktiskt sitter riktigt bekvämt. Till höger: Smidig att köra t om i grus! Jag var lite skeptisk först till de små framhjulen, hur klarar den en sån här terräng? Problemfritt, visade det sig! Defintivt ett plus.
Det enda negativa jag egentligen kan komma på, men inget man heller kan förvänta sig av en så liten nätt- och lättviktare - vagnen saknar lite praktiskt "förvaring". En detalj som egentligen inte alls brukar ingå i några lättviktsvagnar överhuvudtaget, så det kanske man egentligen inte ens ska förvänta sig. Lite "förvaring" i anslutning till personen som kör vagnen hade kanske inte skadat - men å andra sidan är varukorgen undertill ganska generös och kompenserar nog den saken :-) Däremot är detta ju ett litet i-landsproblem som man med mycket enkla metoder löser själv - här med en egen organizer (som råkade matcha väldigt bra till vagnens färg och utförande, man tackar).
Vagnen finns att köpa hos Childrenshouse.se
Danijela

Jag försökte kommentera i veckan men det gick inte! Mailade o skrev att du kanske råkat stänga av kommentars funktionen men ser att de funkar nu så kanske lyckas ställa min fråga :)
Jo jag undrar om du vet exakt vikt på vagnen? Tycker det är avgörande i vissa fall när man bär vagnen ihopfälld o så (har dålig rygg som gör att jag ej kan bära hur som helst o så). Är vagnen tung att bära om man måste gå en bit ?


2018-10-16 x 00:11:21

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?