[Axkid Minikid 2.0]

 
Nu har vi hunnit att testa på och använda "Axkid Minikid 2.0" kontinuerligt under både korta och långa resor.
Den bakåtvända bilbarnstolen är en uppdaterad version tillämpad för dig som söker efter en säkert och framförallt långsiktig lösning, där man önskar att barnet ska kunna åka bakåtvänt så länge som möjligt.
 
Något som jag tycker är oerhört positivt med denna bilbarnstol är att den går att använda redan från 0 kg (bilstolen ersätter dock inte babyskyddet). En babydyna ingår för de minsta barnen som behöver lite extra support. Jag tänker mig här att bilstolen skulle vara toppenbra att använda från den åldern att ett spädbarn kan sitta upp själv utan stöd - bilstolen går smidigt att "luta" i olika lägen (även när barnet sitter i, fastspänd) och ger en väldigt bra position som ser väldigt bekväm ut! Faktum är att detta är hitills den enda bilbarnstol som våran snart 3-åring har suttit riktigt bra i (även under väldigt långa resor) utan att klaga minsta lilla - det är verkligen en positiv egenskap från vår sida!
 
Bilstolen går att använda från 0-25 kg (25 kg motsvarar cirka 125 cm, ett ungefär 6-årigt barn) och har fått väldigt bra omdömen av flera oberoende testinstitut. Bland annat Plusgodkänd upp till 25 kg, och fått utmärkelsen "Bra Val" av Folksam
 
De gånger man får hem t ex en bilbarnstol eller barnvagn - räds jag alltid lite för monteringen, och undrar hur krångligt det ska vara. Detta måste vara en utav de allra mest snabbaste och simplaste bilbarnstolar jag någonsin har testat att installera. "Var det allt...?" kände jag var min första reaktion efter att jag och mannen installerat bilstolen första gång. Bara en sådan sak är ju faktiskt en oerhört lättnad! 
 

Positivt:
- Kan användas av "familjens alla barn", i olika åldrar - från 0-25 kg. Smidigt att veta att t ex 1-åringen och 5-åringen båda kan använda samma stol!
- Passar högst sannolikt i alla bilar - stor som liten - tack vare det extra långa stödbenet och underförarnkringsbanden.
- Bilbarnstolen tar liten plats i bilen, skönt när det inte känns trångt i baksätet!
- Går snabbt att installera / montera i bil. Är man van gör man det på max två minuter!
- Nackstödet och internselen justeras automatiskt efter barnets längd och storlek när man drar åt bältet. På så sätt behöver man inte oroa sig för att nackstödet inte skall ge optimalt skydd.
 
Negativt:
- Möjligtvis lite tung... men å andra sidan, säg vilken ordentlig bilbarnstol som inte är det?!
 
  
Till vänster: Det utfällbara stödbenet är extra långt och passar sannolikt i alla bilar - stor som liten. Stödbenet bidrar till att bilstolen står extra stabilt och får ett ordentligt stöd.. Till höger: Den nya versionen levereras med det innovativa sidokrocksskyddet, så kallade ASIP (Axkid Side Impact Protection). Det är den grå, ovala "kudden" man ser som sticker ut på bilbarnstolen. Den ger bästa möjliga skydd för barnet vid en eventuell sidokollision. Hur bra?! ASIP ska användas på den sidan av bilbarnstolen som är närmast bildörren - den går alltså att fästa på båda sidor av bilbarnstolen, beroende på hur den är placerad i bilen.
Finns gott om "svängrum" för benen också, trots att det här är en snart 3-åring vi pratar om.

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?