[Recension: PonyCycle]

 
Nu har vi äntligen hunnit testa vår "PonyCycle" under cirka två veckors tid och har hunnit med en ordentlig utvärdering. PonyCycle är för er, som inte redan känner till denna, en mekanisk häst - den första leksakshästen i världen - som bara behöver barnets energi för att fungera. Våran PonyCycle är från [Ponnystallet]. Alltså inga batterier och inga motorer (eller elektricitet) behövs. Hästen "rör sig" framåt med hjälp utav barnets egna rörelser. En miljövänlig leksak alltså! Hästen rullar fram på "inlineshjul" som gör att det går riktigt lätt framåt på plant underlag som t ex asfalt - det har även gått bra att köra den t om på kullersten!
 
Som förälder har man många gånger varit med om att ha köpt leksaker till barnen där man som vuxen även haft höga förväntningar. Det är minst sagt MÅNGA gånger som man har köpt något (inte särskilt billigt heller!) till barnen som man senare öppnar hemma och tänker: "Var det bara detta...?". Tyvärr är många leksaker nuförtiden inte alltid särskilt rejäla - de kostar mycket, är ofta "plastiga" och går sönder snabbt. Så tråkigt då det ofta känns som om man inte fått någon valuta för pengarna.
 
Handen på hjärtat är detta nog första gången som en leksak gett både barn och vuxna hos oss en såndär riktig "WOW"-effekt (...och grannarna i bostadsområdet är inte sena att hänga på med den reaktionen). Trots att en PonyCycle kostar en del så är det ändå väldigt, väldigt värt priset! Har nog aldrig sett barnen tycka att en leksak är lika rolig som första dagen, efter flera veckors bruk. Så rejäl, välgjord och fyller framförallt en rolig funktion - att barnen samtidigt får lite motion skadar förstås inte!
 
Som vuxen (och förälder) kan jag ändå relatera till mig själv när jag var barn. Jag lekte ofta "fantastilekar"och var ofta ute på äventyr med mina gosedjur. Hur härlig är då inte denna mekaniska häst - som ett gigantiskt gosedjur - som man dessutom kan ta en ridtur med i grannområdet? Den är ju som bäddad för fantastifulla lekar!
 
Andra gynnsamma effekter för barnet med den mekaniska hästen är:
- Stimulerar barnet till en inspirerande och aktiv lek; d vs även motion!
- Stimulerar balansen
- Stimulerar barnets koordinationsförmåga
 
En annan fördel är även att den också bidrar till en hel del hästglädje - många barn börjar sin ryttarkarriär på en PonyCycle för att sedan fortsätta med levande hästar, sägs vara en perfekt starkt för den blivande ryttaren i familjen. Hos [Ponnystallet] finns flera varianter av hästar, bla också en zebra och en jättesöt, vit enhörning. Dem finns även i två storlekar som är lämpliga till barn cirka 2-5 år, samt en variant från cirka 4-10 år. Till vår tjej som fyllde 4 år i somras valde vi "mellan" PonyCycle och den passar henne och även våra äldre barn (alla under 10 år gamla) perfekt.
 
 
 
  
 
 Kul med häst!
 
 
 
Fanny

Åhh såna såg jag i USA!! Tyckte det var världens roligaste grej!! Funderade på då när dom skulle komma till Sverige! Vad kostar en sån? Dyrt?!


2017-08-31 x 10:06:53

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?