Test: Elbil för två!

Vi har fått flera mail med frågor från läsare som frågat efter tips på elbilar till barn. Vi har gjort en liten research på nätet och letat efter tvåsitsiga elbilar (som ju oftast brukar vara väldigt efterfrågade) som både är hållbara och prisvärda. Den stora frågan var - om det verkligen är något som går att hitta och svaret är, JA!
 
En utav de mest populära modellerna bland elbilar till barn är de som ser ut som en jeep. Många inbillar sig att dessa jeepar är starkare och kraftigare än de "lägre" bilarna. Detta är förstås en myt som vi helt klart skall slå hål på! Vi har faktiskt tidigare provkört en elbil i form utav en jeep, och kan konstatera såhär i efterhand att kraften faktiskt är densamma oavsett modell - det är ju förstås motorn och dess styrka som gör skillnaden! Motorn på denna elbil är 12 v och det är det vanligaste på de lite starkare elbilarna.
 
 
Elbilen <Saloon 2-sits> från <Things For Kids> har allt vad ett (...eller snarare två) barn kan önska sig. Fullmatad med fjärrkontroll, AUX ingång, backspeglar och mer. En stor fördel är att det finns två växlar i bilen (och back, såklart), vilket ju är smidigt om t ex mindre barn skall köra.
 
Fördelar:
- Lätt anvisning och montering (tog cirka 15-20 minuter att skruva ihop de delarna som behövdes).
- Två växlar (och back)
- Inte lika högljudd som många andra elbilar
- Inte lika bred som vanliga elbilar - kommer lätt in genom en "vanlig" dörr
- Fjärrkontroll - som förälder kan du styra elbilen själv om du har mindre barn
- Ett plus, för dem som tycker det är roligt, är att elbilen har en AUX-ingång (sladd medföljer) så att man kan koppla valfri enhet och t ex spela egen musik. Riktigt bra tryck i ljudet, dessutom!
- Reglerbara "bilbälten"
- Klarar gräskörning helt galant, t om rätt kraftiga uppförsbackar - med TVÅ barn i bilen
- Karossen känns kraftig och välgjord
 
Nackdelar:
- Fjärrkontrollen räcker endast fem meter. (Kan du kompromissa med detta är den i övrigt en OERHÖRT prisvärd och bra elbil!)
 
Summering utav elbilen:
Vi upplever att elbilen är riktigt kraftig och klarar mer än vad man tror. Vi tycker helt klart att de många fördelarna lätt väger över nackdelen med fjärrkontrollens räckvidd. Är det något du kan kompromissa med är detta en i övrigt oerhört prisvärd och riktigt bra elbil! Rekommenderas varmt!
 
  
  
Carro

När jag var liten hade våran granne elbil och jag var otroligt avis :-( ville gärna ha en men föräldrarna sa nej...

Nu när min son snart fyller 4 kanske det blir en elbil, så till min fråga: klarar en 4 åring av att köra elbil på egen hand?


2014-07-24 x 18:45:54
Robert

Fan vad nice haha !


2014-07-24 x 22:57:42
Elina

Vad fin :) ser ut som en riktig BMW!


2014-07-31 x 23:24:37
Anonym

Haha kul!


2014-08-06 x 19:18:49
Pyttan Elfström

Hej! Intresserad. Vad kostar den och vart finns den?


2018-07-22 x 22:00:34

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?