Bäddset i Tencel

 
För någon vecka sedan fick jag i uppgift att fotografera tre olika bäddset åt en leverantör (Textilhuset.net) vilka alla är tillverkade i ett verkligt unikt material, nämligen Tencel.
Är detta något som ni har hört talas om tidigare? Jag hade i alla fall aldrig hört talas om detta men blev lite nyfiken.
 

 
Tencel är ett helt miljövänligt material (faktiskt den mest miljövänliga cellulosa-fibern som finns idag) och framställs uteslutande utav pappersmassa från träd som är certifierade utav Forest Stewardship Council (FSC). Fiberframställningen är miljöanpassad och materialet är 100 % biologiskt nedbrytbart. 
 
Tencel sägs ha mycket goda egenskaper när det gäller fukttransport och fuktgenomsläppning, vilket gör att komforten såklart höjs vid användning. Jag personligen kan tänka mig att detta är ett jätteskönt material att sova i på sommaren, när det är som varmast (ni vet när täcket vanligtvis känns för varmt, och det blir svårt att sova, haha...).
 

 
Min personliga åsikt efter test- och användning:
 
Jag personligen älskar materialet bomullssatin (ni vet sådär mjukt, och lent) och jag tycker att materialet Tencel påminner, nästan ganska exakt, om bomullssatin. En jättestor fördel tycker jag dessutom är att det är så lätt att stryka (...ja, jag brukar försöka stryka våra örngott och påslakan) och få det snyggt. Inget är så trist som påslakan och örngott som ser skrynkliga ut i sängen!
Tyget har också fint fall och jättefin, silkesliknande glans - vilket man kan ana lite från bilderna också (sånt som ju annars är svårt att fånga på bild!). Gillade verkligen detta materialet och kan rekommendera det. Utav alla tre utföranden - se modellerna nedan - kände jag till en början att Royal Leaves troligtvis var den som skulle falla mig mest i smaken, men lite otippat så kände jag  att favoriten ändå blev Chambray Stripes - vilken sinnessjuk lyster i tyget!
 
Jag tycker att det är viktigt - om man kan och har möjlighet - att försöka värna om naturen och att det finns så mycket miljövänliga alternativ idag är bara bra. Särskilt bädd/sovtextiler borde man ju satsa miljövänligt på dessutom, eftersom man ju faktiskt spenderar minst 1/3 av livet i sängen. Varför inte sova extra skönt?
 
CHAMBRAY STRIPES
 
Vacker, konstgjord orkidé från <artflowers>.
 
 
 
 
ROYAL LEAVES
 
 
BRIGHTON STRIPES
 
Bäddseten (alla tre mönster) kan ni köpa just nu för ett riktigt kampanjpris; 449 kronor med fri frakt (ordinarie pris är 1199 kronor) från <Textilhuset.net>
Evelina

Fina bilder! Aldrig hört om materialet. :)


2014-02-26 x 09:12:30
Danijela

Lyxigt. Blir nästan avis! ;D
Kram från Danijela


2014-02-26 x 15:28:16
erika

Så fint! Gillar särskilt den randiga, känns väldigt new england inspirerat.


2014-03-06 x 13:57:58
Norah

Låter som märkligt material . På ett BRA sätt! :)


2014-03-06 x 23:39:36

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?