Vagga/minisäng och gardiner

 
 Innan våran lilla tjej föddes funderade jag på att skaffa en minisäng <läs mer om det här> till det lilla undret. En minisäng tyckte jag kändes som det absolut snyggaste alternativet (då jag faktiskt tycker att de flesta vaggor kan vara lite fula, tyvärr) men efter ganska många om och men insåg jag i slutändan att det mest praktiska ändå skulle vara att ha en vagga.
 
Våran vagga på bilderna kommer från <Jollyroom> och heter "JLY vagga mini crib". Jag blev faktiskt riktigt förtjust i  denna modellen eftersom den påminde så mycket om den minisäng som egentligen var min favorit. I början när vi skaffade den tänkte jag att det kanske är onödigt med en minisäng - för tänk om bebisen gillar gunget från en vagga och då det är det ju nästan onödigt att ha en "vanlig" sän, utan gung! Vi har tidigare haft en normalstor spjälsäng till våra två söner, men de gillade inte att sova där när de var bebisar - de gillade istället att gunga och/eller vaggas till sömns!

När vi fick hem vaggan och monterade ihop den så insåg jag att den ju också gör sig lika bra som en minisäng, också! Vill man så behöver man ju fakiskt inte skruva på de vaggande benen, då den står stadigt ändå och faktiskt ser bra ut utan de vaggande benen. Vi har dock skruvat på dem ändå, och har insett att det gjort mest nytta. Våran lilla tjej gillar gunget och sover skönt i vaggan, faktiskt hela natten! Skönt!
 
Jag känner mig faktiskt nästan ganska så klar med sovrummet. Och så är jag väldigt tillfreds med gardinerna i sovrummet, de är i ett sådant där glansigt, fint material. Det enda jag vill göra nu (i alla fall just nu) är att hänga en vit vägghylla ovanför vaggan, med produkter för babyns omvårdnad. När vi sedan skall "slänga ut" vaggan och våran flicka är för stor för allt bebis-tänk, så kan man ju bara byta ut allt det där mot vad som faller en in - kanske ljuslyktor, lite parfymer eller annat smått och gott... Vad tycker ni?
 
  
Till vänster: Vaggan står i ett hörn i sovrummet. Gardinerna "Yasmin", i både färgen "Lin" och "Creme" som jag har kombinerat ihop. Riktigt lyckat resultat till våra stora fönster, som annars känns väldigt svåra att ha att göra med! Gardinerna kommer från <Textilonnet.seTill höger: Den sötaste ljusslingan i form utav vita fjärilar (fanns i rosa också, såg jag) hittade jag på Ullared några månader innan lilltjejen föddes! Denna får sitta kvar tills jag märker att hon börjar pilla (...och kanske tugga) på allt - och inget. Det är verkligen jättemysigt när den är tänd!
 
Sänghimlen (med ett tillhörande stativ, som passar vaggor) kommer från <Barnparadiset>. Sänghimlen finns i andra - liknande modeller - och i olika färgkombinationer. Oavsett bebisens kön så tyckte jag ändå att vitt passade bäst in i vårat sovrum, både neutralt och fräscht på samma gång. Gardiner från <Textilonnet.se>.
 

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?