Akvariumbakgrund

 
 
 I höstas skaffade vi ett smidigt, modernt litet akvarium ("Fluval edge", som den kallas) som är väldigt omtyckt här hemma utav hela familjen. Särskilt barnen tycker förstås att det är roligt att både titta på och sköta om fiskarna (det sistnämnda gäller visserligen bara våran äldsta son, även fast lillebror gärna vill och försöker). Det är bara positivt att akvariumet står på en mediabänk i vardagsrummet, då det är en perfekt höjd för just barnen att lätt kunna hålla reda på vad fiskarna har för sig. Det är väldigt ofta - och gärna - som de sätter sig för att kolla på fiskarna!
 
Sedan vi skaffade akvariumet har vi hunnit "möblera om" lite lätt i det vid några tillfällen. Det är ju förstås inga drastiska förändringar men det har varit lite så att man flyttat på växterna och lite andra detaljer samtidigt som man passat på att byta vattenmängden i akvariumet.
 
Något som är nytt för senaste dagarna är att jag har fäst en bakgrund på akvariumet (tejpade bara dit den lite diskret), det blev en havsblå bakgrund med motiv utav lite växter. Ny liksom "lyser" hela akvariumet med ett blått sken istället! Jag har lite svårt att bestämma mig för om jag gillar det, eller inte. Vad tycker ni? Det kanske bara är en vanesak och jag tror att det kanske kan vara bra för fiskarna att få en lite mer "naturlig" miljö (...helt naturligt kan det ju förstås aldrig bli) istället.
 
  
Till höger: Såhär såg akvariumet ut precis i början när vi köpte det. Mycket gröna växter som vi blev rekommenderade i djuraffären att köpa till just våra fiskar, men våra fiskar tyckte kanske lite för bra om dem och åt upp nästan allt... lustigt! Till vänster: Och nu ser det ut ungefär såhär! Som ni ser känns akvariumet lite mer "blått" i färgen tack vare akvariumbakgrunden.
 
Elina

Jättefint akvarium! Ser exotiskt ut och väl dekorerat :-))


2013-05-12 x 08:25:13

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?