Vägghängd köksförvaring

 
 I söndags tog jag och min man en sväng till IKEA för att kika på lite småsaker till hemmet. Något som jag länge suktat efter är den otroligt fina, vägghängda köksförvaringen som finns i deras sortiment. Den variant jag gillar allra bäst är GRUNDTAL (köksserien, då den finns i andra serier också) i rostfritt stål. Första gången jag såg exempel på dessa varianter i butiken blev jag verkligen helt förälskad. Det såg så himla snyggt ut, och praktiskt på samma gång! 
 
Tyvärr hade jag aldrig en tanke på att köpa detta då, eftersom vi bor i hyresrätt - och då är det kanske inte helt smart (eller ens tillåtet, ibland) att börja borra i kaklet hur som helst. Efter att detta fallit i glömska en tid kom jag sedan på att det kanske skulle gå att skruva upp själva stången i trälisten längst upp vid kaklet, alltså den lilla list som ändå döljs utav köksluckorna.
 
Jag testade att köpa hemma en stång, ett hyllplan och en burk från serien. Gillade verkligen idéen och resultatet tycker jag blev riktigt bra, också.
 
  
Till vänster: Den vägghängda köksförvaringen är uppe. Till höger: Här förvarar jag två tillbringare med rapsolja resp. olivolja. Och en grön växt (konstgjord) får uppehålla sig i den vita burken (som också har ett tillhörande lock att använda, om man vill).
 
  
Till vänster: Precis nedanför köksförvaringen har jag lagt min "fin-skärbräda", där jag har ett par kaffekoppar ståendes och en liten sockerströare. Tanken var att det kan vara trevligt - och smidigt - att ha en kopp nära tilllhands om man får för sig att dricka en kopp te, eller kaffe. (Vi har en vattenkokare och en Nespresso-maskin ståendes precis intill). Till höger: Skärbräda och keramisk kniv från SweetHome.se.
 
 
Gunilla i Hjo

Vad fint och praktiskt.


2013-03-27 x 10:05:22
Isatou

Vart köksluckorna där när ni flyttade in eller är det något som du själv har bytt ut?


2013-09-18 x 13:45:34
Inredningstipset - svar ill isatou

De fanns här vid inflyttning.

/Malin


2013-09-23 x 23:43:50 Hemsida: http://inredningstipset.se

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?